Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ραδιενεργά απόβλητα στη Χαλυβουργία

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σχετικά με το θέμα των ραδιενεργών φορτίων σε πλοίο που μετέφερε απόβλητα της Χαλυβουργίας Βόλου. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ερώτηση «πρόκειται για το πλοίο "Eilsum”, το οποίο ξεκίνησε από τη "Χαλυβουργία" με προορισμό την εταιρεία "Portovesme Ltd" (Όμιλος Glencore), που βρίσκεται στην επαρχία Καρμπόνια - Ιγκλέσιας της Σαρδηνίας, με την οποία ο ελληνικός Όμιλος έχει συμβόλαιο για τη διαχείριση αποβλήτων». Κατά τον έλεγχο της...
ιταλικής εταιρείας χτύπησε ο συναγερμός της ραδιενέργειας. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι «τα επίπεδα του ραδιενεργού Καισίου – 137 ήταν δύο με τρεις φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο».
Οι υπεύθυνοι της ιταλικής εταιρείας έθεσαν αμέσως σε καραντίνα το πλοίο, ανέστειλαν το συμβόλαιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει με τη "Χαλυβουργία" και το πλοίο με το φορτίο επέστρεψε στο Βόλο στις 5 Ιουλίου.
Επειδή, όπως αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών, επικρατεί μεγάλη σύγχυση γύρω από το θέμα και καμιά διευκρίνιση δεν δόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, εγείρονται μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα που απευθύνονται στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής. Τα ερωτήματα αφορούν τις ενέργειες που θα κάνει το Υπουργείο για να πληροφορήσει τον κόσμο και για να προστατέψει την υγεία των πολιτών αλλά και ζητήματα σε σχέση με τις καθυστερήσεις των αρχών και την ανεπάρκεια της νομοθεσίας σε σχέση με αυτά τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.