Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Επιτυχής εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος Σκιάθου

Tην Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 το βράδυ τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Γυναικών παρουσίασαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από όλες τις περιοχές της χώρας μας, συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου κα Παναγιώτα Διολέττα στην παρουσίαση ευχαρίστησε τους γονείς, τους μαθητές, τους...
ενήλικους χορευτές, το δάσκαλο του χορού κ. Γεώργιο Γεωργίου, το Δήμο Σκιάθου, όλα τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου και τους κατοίκους του νησιού που χάρη σ’ αυτούς υπάρχει το χορευτικό του εδώ και πολλά χρόνια και δίνει δυναμικά το παρόν του σε εκδηλώσεις τόσο στη Σκιάθο, όσο και σ’ άλλα μέρη της Ελλάδας.
Το χορευτικό του Συλλόγου αποτελείται από παιδιά Νηπιαγωγείου, μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητές και ενήλικες. Διαθέτει για τις εμφανίσεις του πλούσιο βεστιάριο με παραδοσιακές φορεσιές τοπικές και από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Στην εκδήλωση αυτή βιολί έπαιξε ο Στέφανος Γεωργίου, λαούτο και τραγούδι ο Άρης Ντίνας, κλαρίνο ο Νεκτάριος Παπαγεωργίου και κρουστά ο Κων. Γεωργίου. Επίσης τραγούδησε η μαθήτρια Μάγδα Μιτζέλου.
Το ανοιχτό Θέατρο στο Μπούρτζι ήταν κατάμεστο από γονείς, κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι χειροκρότησαν τις ομάδες του χορευτικού συγκροτήματος, ενθουσιασμένοι για αυτό που εισέπραξαν από τις εικόνες, τους ήχους και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν όλοι οι συντελεστές της μουσικοχορευτικής αυτής εκδήλωσης.

12 σχόλια:

  1. Το χορευτικό συγκρότημα φέτος στη Σκόπελο στηρίχθηκε σε εθελοντική πρωτοβουλία και πήγε κατά διαόλου. Διαλύθηκε, ισοπεδώθηκε... Μέχρι πρόπερσι ήταν στολίδι του νησιού μας. Ήταν πάνω από 70 μέλη. Τώρα; Ούτε 1 μέλος. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς. Τώρα μας έμεινε ο εθελοντισμός σαν ιδέα, όχι σαν αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάθε χορευτικό συγκρότημα, για να θεωρηθεί σοβαρό και για να παράγει έργο, θέλει και τον δάσκαλό του, ή τους δασκάλους του
      όχι μόνο μια συλλογή από φορεσιές, που τις τραβάει ο ένας από δω κι ο άλλος από κει και που μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί ο αριθμός τους γιατί κάποιες στολές του δήμου βρίσκονται σε ιδιωτικά σπίτια…
      έλα όμως που τους πιστοποιημένους δασκάλους κάποιοι φρόντισαν να τους διώξουν από το νησί…

      τώρα τι συμφέροντα εξυπηρετείς εσύ άνθρωπέ μου και γράφεις αυτά που γράφεις… εσύ το γνωρίζεις κι εγώ το φαντάζομαι…

      Διαγραφή
    2. Προς 17/7/12 7:45 μ.μ.
      Πιστεύω ότι έχω τα ίδια συμφέροντα με εσένα που μου απαντάς. Νομίζω δε, ότι όλοι οι Σκοπελίτες έχουν συμφέρον να υπάρχει ένα άξιο χορευτικό να εκπροσωπεί τον τόπο τους και τις παραδόσεις του. Δεν γίνεται επιπλέον να ξεχαστεί, ότι έχουμε νεκρώσει από δραστηριότητες, πράγμα ιδιαίτερα βλαβερό για τη νεολαία μας.
      Με προκάλεσες, και σου αποκάλυψα, πόσο συμφεροντολόγος είμαι...

      Διαγραφή
    3. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΕΤΣΑΝΗ18 Ιουλίου 2012 στις 5:49 μ.μ.

      @ 17 Ιουλίου 5.24 & 7.45. Οι φορεσιές είναι όλες καταγεγραμμένες, πλυμένες, καθαρές και στις θέσεις τους βαλμένες και είναι στη διάθεση
      κάθε Σκοπελίτη, να τις πάρει και στο σπίτι του, να τις φορέσει, να φωτογραφηθεί και να χορέψει. Η χορευτική ομάδα υπάρχει, αλλά αγαπητέ 5.45, εσύ δε θες να τη δεις και να συμμετέχεις, γιατί δεν κυβερνάει ο δικός σου Δήμαρχος οπότε απομένει μόνο το σαμποτάζ. Βλέπεις ακόμα και το χορευτικό που πρέπει να είναι όλων των Σκοπελιτών και «παντός καιρού», υποστηρίζεται ή σαμποτάρεται ανάλογα με την παράταξη που κυβερνάει το νησί. Για σένα αγαπητέ 7.45 που το χορευτικό είναι αόρατο ή ανύπαρκτο, θα κάνει την εμφάνισή του του όταν χρειαστεί, αλλά εσύ θα απαξιώσεις πάλι να το δεις γιατί απλά είσαι σνομπ και προκατειλημμένος. Όσο για τους δασκάλους, εσείς τους διαλέγετε και μετά τους διώχνετε. Όταν ο κ. Μπέας ήρθε στο νησί, γράφτηκαν τόσα λίγα άτομα, που ο ίδιος θεώρησε ότι δεν υπήρχε λόγος να παραμείνει στη Σκόπελο.
      Με εκτίμηση Κατερίνα Μπετσάνη
      (20 χρόνια υπεύθυνη της ιματιοθήκης του χορευτικού συγκροτήματος Σκοπέλου).

      Διαγραφή
    4. Τα αποτελεσματα της ομαδας εθελοντων ειναι ορατα και σε παρακαλω να το χονεψεις διαφορετικα θα σε πειραξει στο στομαχι και στο νευρικο συστημα. ΕΙΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.

      Διαγραφή
    5. Ποιος μίλησε για Δημάρχους? Γιατί τα κάνετε όλα πολιτική αντιπαρτάθεση?
      Αν κατάλαβα καλά το θέμα είναι οτι έσβησε μια παράδοση πολλών ετών στο χορευτικό και το χειρότερο οτι τα παιδάκια που κάποτε όλο χαρά τρέχανε στο φιλότιμο κ. Μπέα να τα διδάξει χορό, θεωρία και ΗΘΟΣ, τώρα δεν έχουν αυτή την ευκαιρία. Ποιος θα ξεχάσει αυτόν τον άνθρωπο, που πέρασε από το νησί και άφησε εποχή?

      Διαγραφή
  2. Ένας Μπέας ίσως μπορέσει να μας ξαναμαζέψει. Θέλει πολύ κόπο και υπομονή να ξαναχτιστεί αυτό που δύο χρόνια τώρα το αφάνισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Μπέα αγάπ' μ ποιός θα το πληρώσει; Την ΔΗΚΕΣ την άφησαν με 400.000 ευρώ χρέη.

      Διαγραφή
  3. Γνωρίζει κανείς υπεύθυνα να μας ενημερώσει πού και πότε συναντιέται το χορευτικό στη Σκόπελο και ποιος είναι δάσκαλος χορού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έγραψε παραπάνω και άλλος σχολιαστής, το λέω κι εγώ (αν και ανώνυμη): τον κύριο Μπέα κάποιοι φρόντισαν "εντέχνως" και τον έδιωξαν.

      ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΧΟΡΟΥ, ΣΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

      Διαγραφή
  4. θέλουμε τον Μπέα πισω.όπως θέλουμε και πολλούς άλλους δασκάλους να μαζέψουν την νεολαία απο τις καφετέριες.πολιτιστικός οργανισμός υπήρχε αλλα φρόντισαν κάποιοι να αποτελεί μια αναμνηση. Τί Ωραία που ήταν η αναμονή παράστασης?οι πρόβες?οι φορεσιές?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν μπόρεσε να πάρει τη θέση του κ. Μπέα για πολλούς λόγους. Για τις γνώσεις του, για το χαρακτήρα του και για την αφοσίωσή του. Μόνο εκείνος μπορεί να είναι το κίνητρο για να ξανααγκαλιάσουν οι νέοι της Σκοπέλου το χορό.

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.