Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ανοικτή επιστολή...

…της εταιρίας με την επωνυμία «Άγγελος Φάλκος και Σία ΕΕ»,
που εδρεύει στον Πάνορμο Σκοπέλου
ΠΡΟΣ
Τις τουριστικές επιχειρήοεις της νήσου Σκοπέλου
Κοινοποίηση:
1. Εφημερίδα Βόρειες Σποράδες
2. Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας
Είναι γνωστό σε όλους ότι από πολλών ετών ο Δήμος Σκοπέλου αξιοποιώντας τη σχετική δυνατότητα που θέσπισε ο ν. 339/1976, έσπευσε να επιβάλλει στους δημότες του και ειδικότερα στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό και που εδρεύουν εντός της περιφέρειας του, το λεγόμενο «τέλος παρεπιδημούντων». Σύμφωνα με την ονομασία του, η επιβάρυνση αυτή αποτελεί τέλος, δηλαδή παροχή με...
ανταποδοτικό χαρακτήρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Δήμος Σκοπέλου δικαιούται να αναζητήσει το τέλος παρεπιδημούντων, μόνο αν έχει προσφέρει πρόσθετες παροχές καθαριότητας και φωτισμού λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.
Ας έρθουμε τώρα στις συνθήκες του Πανόρμου Σκοπέλου 2012. Ένα όχημα αποκομιδής απορριμμάτων μαζεύει τα σκουπίδια μια φορά τη μέρα, χωρίς ποτέ να λαμβάνεται μέριμνα να καθαρίζεται ο χώρος πέριξ των κάδων, με αποτέλεσμα η περιοχή να γεμίζει σφήκες. Τη δε νύχτα ο Πάνορμος, όπως άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, είναι βυθισμένος στο σκοτάδι με φωτισμό τον απολύτως αναγκαίο.
Κι εδώ προκύπτουν βασανιστικά τα ερωτήματα: Αν αυτό που σας περιγράψαμε είναι πρόσθετες παροχές φωτισμού και καθαριότητας, τότε ποιες άραγε είναι οι βασικές παροχές; Μήπως ως βασικές παροχές καθαριότητας θεωρείται να περνάνε τα σκουπιδιάρικα όταν ο Πάνορμος φτάσει να πνιγεί από τα σκουπίδια; Ως δε βασικές παροχές φωτισμού μήπως ο Δήμος Σκοπέλου θεωρεί το σεληνόφως; Διότι, αν οι παροχές φωτισμού και καθαριότητας μειωθούν και άλλο, θα πνιγούμε από τα σκουπίδια και θα φωτιζόμαστε από το σεληνόφως.
Ας μην αφήσουμε τέλος ασχολίαστο το «αυξημένο» της τουριστικής κίνησης. Προφανώς ο Δήμος Σκοπέλου είναι ο μοναδικός φορέας που θεωρεί ότι η κίνηση στη Σκόπελο είναι αυξημένη, γι αυτό και συνεχίζει να 'εισπρσττει το τέλος παρεπιδημούντων.
Αυτό συνεπώς που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι πριν ο εκάστοτε Δήμος σπεύσει αδικαιολόγητα να αυξήσει τα κέρδη του μέσω του συγκεκριμένου τέλους, ας διαβάζει προηγουμένως και κανένα νόμο για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις υπό τις οποίες κάτι τέτοιο είναι επιτρεπτό. Το τέλος αυτό δεν επιβάλλεται, για να πλουτίζει ο εκάστοτε Δήμος, αλλά για να μπορεί να αντιμετωπίζει τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί ο τουρισμός με έργα χωρίς να περικόπτονται άλλα κονδύλια και να αφήνονται ακάλυπτες άλλες ανάγκες. Αν λοιπόν κάνουμε λάθος, ας βγει ο οιοσδήποτε εμπλακείς με τα δημοτικά από το 1984, που λειτουργεί το ξενοδοχείο μας μέχρι σήμερα, να μας πει ποιες ήταν αυτές οι αυξημένες παροχές, που δεν έχουμε δει τα τελευταία τριάντα χρόνια. Αν όμως λέμε την αλήθεια, κάποιοι ίσως πρέπει να προβληματιστούν στο Δήμο Σκοπέλου για το αν σε αυτές ακόμα τις συνθήκες καθίζησης της οικονομίας και του τουρισμού που βιώνουμε φέτος είναι ηθικό πρώτα και νόμιμο μετά ο Δήμος να φορολογεί για υπηρεσίες που δεν προσφέρει.

4 σχόλια:

  1. Δεν πιστεύω να φιλοδοξείτε να σας απαντήσουν κύριε Φάλκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προτείνω τη δημιουργία συλλόγου, με έδρα τη νήσο Σκόπελο των Βορείων Σποράδων,
    υπό την επωνυμία:
    «Δεν Πληρώνω Τέλος Παρεπιδημούντων»
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΓΙΝΗ.

      Διαγραφή
    2. προς Ανώνυμο 6 Ιουλίου 2012 5:01 μ.μ. -
      από χιούμορ έχεις μαύρα μεσάνυχτα φίλε.
      Καληνύχτα σου.
      :-)

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.