Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Αμαζόνιος η Γλώσσα Σκοπέλου

Επισκέπτης σε περιοχή της Γλώσσας, φωτογραφίζει σημεία του χωριού που είναι τόσο δύσβατα σαν να περπατάς στη ζούγκλα!
Και, όπως μας γράφει, δεν είναι μακριά, παρά λίγα μέτρα, από την...
κεντρική πλατεία της Ελευθερώτριας! Μήπως την (ανα)γνωρίζουν οι Σύμβουλοι, ή η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας;

38 σχόλια:

  1. ...πω πω μια ωραία τίγρης!!! Και να ήταν μόνο αυτό το μέρος που θυμίζει ζούγκλα! Το μισό καλοκαίρι φτάνει στη μέση κι ούτε το μισό χωριό δεν έχει την πρέπουσα εικόνα! Αλλά τι να πρωτοκάνουν αυτοί οι σύμβουλοι? Τις δουλειές τους να κοιτάξουν , ή με τα κοινά ν΄ ασχοληθούν? Δεεεεν ιδρώνει το αυτί τους. Είναι ντροπή όμως και θα συμφωνήσω με τοποθέτηση ενός φίλου σε άλλο άρθρο πως , καλός ο Δήμαρχος αλλά , ανθρώπους να τον βοηθήσουν δεν έχει!! Και είναι πολύ βασικό αυτό για ένα Δήμαρχο. Να έχει ΄΄εργαλεία΄΄ στα χέρια του , ανά πάσα ώρα και στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φίλε μου... κρίμα που τώρα γράφεις ανώνυμα επειδή έμεινες έξω!
      Καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ.

      Ας πρόσεχες... και την επόμενη φορά να είσαι πιο προσεκτικός στην επιλογή του συνδυασμού που θα συμμετάσχεις.
      Πολλά φιλιά από Σκόπελο μεριά!!!

      Διαγραφή
    2. Και επώνυμα να έγραφα , μ΄ ένα τυχαίο όνομα , δεν θα άλλαζε κάτι. Δεν θα άλλαζε την χάλια εικόνα που έχει δημιουργήσει , αυτή η Δημοτική Αρχή. Υποψήφιος δεν ήμουν , ούτε θα ΄θελα να είμαι. Αλλά να χαρώ εγώ την εξυπνάδα την δική σας , για τις επιλογές που κάνατε και καταντήσατε το νησί σ΄ αυτό το χάλι!
      Σου ανταποδίδω τα φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Πλήρεις ανυπαρξία της Τοπικής Αρχής! Μόνο για ΄΄φρου φρου΄΄ κι αρώματα είμαστε! Ε ρε πως σε κάνουν μάγκα οι συγκυρίες! Απ΄ το πουθενά , διοίκηση χωριών , διοίκηση Δήμου! Που ΄να ξεραν κι αυτοί οι χωριανοί , τι μέλλει γενέσθαι? Που να ΄ξεραν πως , άνθρακας θα ΄βγαινε ο χρυσός? Λογοδοτούν σε κανέναν ? Έργα? Ένα απέραντο κενό...Μα δεν μπορούν να χειριστούν καταστάσεις καθημερινότητας , έργα θα κάνουν? Κρίμα γιατί πολλά ποντάριζε σ΄ αυτούς ο κόσμος...Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλυτερα να μην σχολιαζεις ... ζεις εκτος πραγματικοτητας. Η κριση εχει αγγιξει πιο πολυ τον δημο παρα την τσεπη σου. Και αν οι δημοτες σκεπτονται σαν εσενα καηκε η Σκοπελος. Βαλε το χερακι σου να καθαρισεις την πορτα σου, ξεκαβαλα, δεν εχεις δουλικα..

      Διαγραφή
    2. Ποια ακριβώς εννοειτε δουλικα? Αυτούς που ψηφίσαμε και ΠΡΕΠΕΙ να κανουν σωστα αυτό που ανέλαβαν? Ολα για την εξουσια μου φαινεται... Κρίμα που δείχνετε για ακόμη μια φορά ποιοι ακριβώς είστε!!! Δεν είναι τρόπος αυτός να απαντάτε σε ελευ8θερο πολίτη..

      Διαγραφή
  3. Ο δρόμος απ ότι βλέπω είναι πεντακάθαρος.Μάλλον θα αναφέρεσε στους βατώνες των ιδιωτικών οικοπέδων.Ωραίο θέμα ανοίγεις. Γιατί δεν τα καθαρίζουν οι ιδιοκτήτες όπως προβλέπεται.Η Πρόεδρος που αυτή την στιγμή κατηγορείται ως υπεύθυνη.Γιατί δεν εφαρμόζει την νομοθεσία και δεν επιβάλλει πρόστιμα.Φοβάται μήπως κατηγορηθεί για επιβολή προστίμων στους φτωχούς και αδυνάτους σε καιρό κρίσης.Ας λουστεί λοιπόν το κατηγορώ της αδιαφορίας και της ανεπάρκειας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είδατε αγαπητέ/η μου , να αναφέρετε κανείς για την καθαριότητα του τσιμέντου? Για τα βάτα που κοντεύουν να κλείσουν το δρόμο αναφέρεται προφανώς ο επισκέπτης. Και δεν είναι όλα, μέρος των οικοπέδων. Είναι και σε δημόσια σημεία. Αλλά όπως το είπατε , λουζόμαστε αυτά που μας κατηγορούν ή αυτά που μας επιβραβεύουν.

      Διαγραφή
  4. Πολλοί ανώνυμοι ρε παιδί μου....γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο νοών νοείτω! Κι εσύ αγαπητέ που έχεις αυτό το όνομα , επώνυμος είσαι? κι εγώ μπορώ να βάλω ένα τυχαίο όνομα. Έτσι επιλύονται τα προβλήματα ή οι υποθέσεις που απασχολούν και συζητούνται? Δεν νομίζω.

      Διαγραφή
  5. Ενα υπεροχο νησι που οραγματικά σκεφτομαι να μετακομίσω μιας κ η καταγωγή μ ειναι απο εκει...αλλα...ΑΛΛΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το νησάκι μια χαρά είναι! Με πολλές ομορφιές και συνθήκες που μπορείς να ζήσεις , μακριά απ΄ όλα αυτά που συμβαίνουν στις μεγάλες πόλεις. Ο κόσμος είναι λίγο ΄΄κάπως΄΄ , αλλά συνήθεια κι αυτό.

      Διαγραφή
    2. ...το κόσμο λίγο πολυ τον ξέρω κ μπορώ άνετα να συνηθίσω ακόμα περισσότερο αλλα δε ξέρω κατα πόσο θα δεχτούν 'ξένους' εστω και αν είναι 'δικοί' τους...περίεργα πράγματα!

      Διαγραφή
    3. αμα δεν ξερεις που πας τοτε γυρνα πισω

      Διαγραφή
  6. Δεν ειναι μονο αυτος ο δρομος γεματος βατια και ο δρομος του Αγιου Ρηγινου ειναι στα ιδια χαλια.Τα φωτα στον ιδιο δρομο ειναι σβηστα εδω και ενα μηνα,κανεις δεν νοιαζεται,και κατα τ'αλλα θελουμε και τουρισμο.Ο Δημαρχος κανει οτι μπορει αλλα οι αλλοι που βρισκονται για να τον βοηθησουν?Δεν πιστευω να θελετε να βαλετε παλι υποψηφιοτητα οι τοπικοι συμβουλοι γιατι εχετε εκθεσει τον Δημαρχο που σας εμπιστευτηκε με την ανικανοτητα σας.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός δεν είναι δρόμος. Είναι παράδρομος! Δεν εξυπηρετεί μέρος του χωριού , δεν εξυπηρετεί βίλες και τουρίστες που ακολουθούν αυτή τη διαδρομή , δεν περνάνε άνθρωποι από ΄κει αλλά ζώα! Τα φώτα τι τα θέλετε? Για να βλέπετε την κατάντια και το βράδυ? Ας φαίνονται μόνο την ημέρα...

      Διαγραφή
    2. Μετά κι απ΄ αυτή την καταγγελία , πως κόπηκαν τα χόρτα , ούτε και πήραμε χαμπάρι. Άνοιξε κι αυτός ο δρόμος επιτέλους!

      Διαγραφή
  7. Η πρόεδρος και ο Δήμος κατά τη γνώμη μου δε φέρουν ευθύνη από τη στιγμή που οι ιδιώτες αφήνουν τα χόρτα να επεκτείνονται στο δρόμο. Είναι καθαρά ιδιωτικό το θέμα και όχι της Κοινότητας.
    Για φρου φρου και αρώματα πάντως δεν είναι γιατί καθημερινά αγωνίζονται για το καλό αυτού του τόπου.
    Αν ήμασταν και εμείς πιο σωστοί και δε κοιτούσαμε τη <> τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε. Συνεννόηση με τους κατόχους αιγοπροβάτων και γιδών , να τ΄ αμολήσουν μέσα στον οικισμό και να τα καθαρίσουν μέσα σε λίγες μέρες! Γιατί τα περιμένετε όλα απ΄ την Τοπική Αυτοδιοίκηση? Βρε πάτε καλά ή να βάλουμε τις φωνές? Καταλαβαίνετε τι γράφετε ή όχι? Μέχρι χθες περιμέναμε να τα κάνουν όλα σχεδόν αυτοί. Σήμερα άλλαξε το τροπάριο? Ότι μας συμφέρει δηλαδή? Για σοβαρευτείτε λέω εγώ...

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω το οτι ο δημαρχος και η κοινοτητα δεν φταει και οτι οι ιδιοτες εχουν την ευθυνη για τα οικοπεδα τους οσο αφορα την καθαριοτηα.Βλεπεις εμεις οι Ελληνες ετσι εχουμε μαθει να ριχνουμε τις ευθυνες αλλου.Αν βαζαμε λιγο το χερακι μας να βοηθησουμε την κατασταση τοτε θα ειμασταν ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Αν αυτός ο δρόμος...
    είναι δύσβατος σαν να περπατάς στη ζούγκλα...
    και κοντεύει να κλείσει...
    και δεν μπορεί ο ανώνυμος επισκέπτης της Γλώσσας να τον περπατήσει...
    μάλλον ο επισκέπτης αυτός είναι πολύ ΧΟΝΤΡΟΣ!
    Πες του να κάνει δίαιτα.

    Πολύ πλάκα έχει αυτή η ανάρτηση φίλε Γιώργο.
    Με έκανες και γέλασα (...μετά τα πρωινά που μου είπες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην ξαναπείτε σας παρακαλώ την Γλώσσα , Αμαζόνιο! Μικρό Παρίσι θα την λέτε! Και το Λουτράκι , Μύκονος Νο2 κατά τα προεκλογικά λεγόμενα του Διοικούντος συνδυασμού! Κύριοι , δεν σας σφυροκοπά άδικα ο κόσμος . Άλλα περίμενε από ΄σας και άλλα βλέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά εσύ τι περιμένεις να στα κάνει όλα ο Δήμος.
      Οι περισσότεροι πολίτες του νησιού δε κάνουν αυτό που πρέπει. Δε γίνεται όλα να τα κάνει ο Δήμαρχος πια. Ξυπνήστε λίγο.. Σκεφτείτε συλλογικά κάποια φορά στη ζωή σας.

      Διαγραφή
    2. Ας κανει ο δημαρχος αυτα που πρεπει και πιστεψε με φτανουν!

      Διαγραφή
  10. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.
    ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑ8ΑΡΙΖΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ( ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΕΚΕΙ) ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΟΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΟ 95% ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ,ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!!!!!!!! ΧΑΧΑΧΑ
    ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ, ΟΛΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΟΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΔΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ
    Ζ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάθε χρόνο έκαναν δίμηνες προσλήψεις (Ιούλιο-Αύγουστο) για να χορτοκόβουν ότι μπορούσαν και ότι δεν μπορούσαν. Φέτος δεν έγιναν αυτές οι προσλήψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι ανημερωτος

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να είμαι λίγο ανημέρωτος, γιατί είδα την τίγρη στη φωτό και αγρίεψα. Αν με θεωρείς ανενημέρωτο, βοήθησέ με εσύ ο ενημερωμένος.

      Διαγραφή
  12. Και για να μην αισθάνονται ριγμένοι μόνο οι φίλοι Γλωσσιώτες, τους πληροφορούμε οτι και η Σκόπελος έχει τα ίδια χάλια και χειρότερα. Δρόμοι κεντρικότατοι και τουριστικότατοι έχουν καταντήσει "Αμαζόνιος" από τους αγριοβασιλικούς που φτάνουν πια το ένα μπόι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σιγά! Γιατί με την προηγούμενη δημαρχία που είχαμε γεωπόνο έτσι και χειρότερα δεν ήταν, ας είναι καλά οι αγωγιάτες που πάνε το χειμώνα και κόβουν ξύλα και ανοίγουν κανένα μονοπάτι γιατί σε λίγο ούτε μονοπάτια δεν θα έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επί δημαρχίας του γεωπόνου, όπως αναφέρεις, 1η Ιουλίου βγαίναν στους δρόμους της Σκοπέλου συνεργεία και χορτόκοβαν. Για τη Γλώσσα, δεν ξέρω. Αλλά και αυτό ακόμα να μην συνέβαινε, που συνέβαινε, γιατί θα πρέπει να συγκρίνομε τους νυν με τους πρώην. Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι το δυνατό ομορφότερο, καθαρότερο και ασφαλέστερο νησί για να το απολαμβάνουμε εμείς οι μόνιμοι πρώτα απ΄όλα και μετά οι επισκέπτες μας.

      Διαγραφή
  14. Stop στα σχόλια , μετά το κόψιμο των χόρτων! Συνεργείο σήμερα το πρωί , κόβει και καθαρίζει πυρετωδώς την περιοχή. Μα κι ο Θεός , φοβέρα θέλει? Τι να πούμε τελικά μ΄ αυτούς τους ανθρώπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μετά την ανάρτηση «Αμαζόνιος η Γλώσσα» στο blog, συνεργείο κόβει τα χόρτα. Μετά σου λένε ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σας παρακαλώ, βάλτε και μιά φωτογραφία της άγριας φύσης της Σκοπέλου, γιατί ζήλεψα. Με φίδια τη θέλω, για να είναι πραγματική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγνώμη αλλά μήπως πρέπει να μιλήσει κάποιος για τα σκουπίδια που υπάρχουν σκορπισμένα σε όλα τα γραφικά σοκάκια της Σκοπέλου και τις παραδοσιακές πλατείες;

    Σήμερα οι επισκέπτες του νησιού μας έβγαζαν φωτογραφία το βουναλάκι με τα σκουπίδια που είχε συγκεντρωθεί στην μέση της πλατείας των Τριών Ιεραρχών αντί να βγάζουν φωτογραφίες το σπίτι του Νιρβάνα, την εκκλησία και την καμάρα!!

    Από αυτή την περιοχή, όπως επίσης και από το πηγαδάκι περνάνε καθημερινά τουρίστες και σίγουρα τα σκορπισμένα σκουπίδια δεν είναι ιδανική εικόνα που θα βοηθήσει στην προβολή του νησιού μας.
    Θα γίνει κάτι επιτέλους γι ' αυτό?

    Υ.Γ. Αλήθεια που έχουν πεταχτεί οι κάδοι που ήταν τοποθετημένοι σε πολλά σημεία μέσα στον οικισμό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το νησί βρωμάει κι αντί να καθήσουν να δούνε τι θα γίνει αγκαλιάζονται με τους επιχειρηματίες και τους τραγουδιστάδες στα κότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατά τ΄ άλλα , κόβουν τα χορτάρια και όλα μεσ΄ το δρόμο είναι αφημένα. Δεν ξέρουν πως πρόβλημα δημιουργούν , εάν πατήσουν την πρασινάδα τ΄ αυτοκίνητα , πάνω στις στροφές ή στις κατηφόρες και βρεθούν απέναντι ή σε κανένα χαντάκι? Ή το κάνεις ή δεν το κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε τα αμάξια δεν μπορούν να γλιστρήσουν απο τα χορτάρια.Εάν περάσουν 5-10 αμάξια τα χορτάρια φεύγουν στις άκρες σιγα-σιγα!Τα μηχανάκια λίγο προσοχή θέλει.Οχι τρέξιμο.Φέτος ειδικά στην Γλώσσα υπάρχουν μόνο 2 υπάλληλοι στην κοινότητα!!Τι να πρωτοκάνουν;

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.