Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κίνδυνος διακοπής νερού λόγω …ΔΕΗ

200 και πλέον μετρητές ύδρευσης έχουν
αφαιρεθεί λόγω οφειλών...
170.000 ευρώ είναι ο ανεξόφλητος λογαριασμός της ΔΕΥΑ Σκοπέλου προς την ΔΕΗ, χρήματα που μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στο ταμείο της εταιρίας, αφού δεν μπορεί να εισπράξει ανεξόφλητους λογαριασμούς ύδρευσης.
Δύο μεγάλοι λογαριασμοί είναι της τάξης των 50.000+50.000 ευρώ και πολλοί άλλοι με μικρότερα ποσά, που δεν πληρώνονται λόγω αδυναμίας ή απροθυμίας.
Στη ΔΕΥΑ οφείλονται συνολικά 400.000 ευρώ, ποσό που αν έμπαινε στο ταμείο θα έλυνε εκτός των άλλων και το πρόβλημα της διακοπής, που είναι ορατό όσο ποτέ αφού η ΔΕΗ έχει αρχίσει προειδοποιητικές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος με συνέπεια τμήματα του νησιού να μένουν χωρίς νερό.

20 σχόλια:

  1. Ήδη στη Γλώσσα σε κάποιες περιοχές , νερό ΄΄γιόκ΄΄!!! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θυμάμαι καλά οι θαυμαστλες του δημάρχου μας μειλούσαν για την χρηστή διαχείρηση που θα έκανε και για τις σπουδές του στα οικονομικά . Πολλοί από εδώ είχαμε ειδοποιήσει το δήμαρχο για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται . Αυτός μας μίλησε για τις πρώτες 100 ημέρες και τα θαύματα που θα έκανε και τα μεγάλα σχέδια που θα έκαναν Μύκονο την Σκόπελο . Αντί για αυτό έχουμε μια παρολίγο παραίτηση και τώρα διακοπή λόγω χρεών στη ΔΕΗ . Μήπως η διαχείρηση κρίσης ειναι ένα βασικό οικονομικό μάθημα;;; Η Γλώσσα δεν είχε νερό από διακοπή λόγω χρεών. Λίγη σοβαρότητα κύριοι της ΔΕΥΑΣ και να αφήνατε τις δηλώσεις στα Ολλανδικά κανάλια και το ύφος των καρδιναλίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο. Αυτή την εποχή και με τέτοια κληρονομιά- και μάλιστα από καλύτερους καιρούς-ένας ικανός επιστήμονας και οραματιστής άνθρωπος τί να κάνει; Μονάχα ο μάγος του Οζ μπορεί κάτι να κατάφερνε. Και επιτέλους οι οφειλέτες ας εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους. Και κάτι ακόμα, αντί να χαίρεσαι με όλο αυτό- αυτό δείχνει το σχόλιό σου- κράτα λίγο τη φόρα σου. Ο Μιχελής δεν είναι κάποιος τυχαίος και δεν έχει πει τον τελευταίο λόγο. Είναι αγωνιστής και μπροστάρης, και έχει πολλά ακόμα και να πει και να κάνει!

      Διαγραφή
  3. Αρχίσαν τα όργανα!!Αμαρτίες παλαιών,καλούνται οι τωρινοί
    να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.Εκτός και εάν το χρέος δημιουργήθηκε επί Μιχελή.Εσείς τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βέβαια να μην αφήσουμε ασχολίαστη και την στάση των και καλά επαγγελματιών του νησιού που φέσωσαν το δήμο με τεράστια ποσά με αποτέλεσμα να βρίσκονται οι κάτοικοι που πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς τους και καλοπληρωτές και ζημιομένοι . Έλεος θέλουμε και τουρισμό και πάμε και σε εκθέσεις. Να τους μοιράσουμε εμφιαλομένα για ξέπλιμα ή να πάνε στο Λούκι τώρα που δεν έχει και τις κολώνες της ΔΕΗ για μπάνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνο απολυτα... υπαρχουν πολλοι μαγκες επαγγελμματιες που δεν πληρωνουν τιποτα στο δημο, ουτε νερο, ουτε πλατειες, ουτε παρεποιδημουντων. Και πανε στα σπιτια και βγαζουν τα ρολογια του νερου για 100 ευρω... Τσαμπα μαγκες δηλαδη... Και αναρωτιεμαι αφου ο Δημος δεν μπορει η δεν θελει να κανει την δουλεια του, ΜΗΠΩΣ ΕΙΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;

      Διαγραφή
  5. Εγώ λέω κύριε Ρουσέτη ότι εν μέσω κρίσης και του χειρότερου καλοκαιριού που γνώρισε ποτέ η Σκόπελος και ο τουρισμός όλης της χώρας εδώ και μία ώρα η Σκόπελος ειναι πρωτοσέλιδη σε όλο το fb και τα περισσότερα κανάλια . Δεν θέλετε να ξέρετε τι λένε για τον δήμαρχο και για το νησί μας. Εσεις αυτό πως το λέτε;;; Ξαναγρ'αφω τον δήμαρχο τον εκλέξαμε για να βάλει σε τάξη τα οικονομικά ναι ή όχι;;; Ειναι βασικό μέλημα ενός δημ΄'αρχου και των υπευθυνων της ΔΕΥΑΣ να παρέχετε συνεχώς νερό;;; Ή είχαμε λειψυδρία;;; Καταπληκτική διαφήμηση . Μπορούμε να την κάνουμε και κλιπ με το χορευτικό.Να ανεβαίνουν τα παιδιά με τις λαίνες από το λούκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι ρωτάω ο Δήμαρχος δημιούργησε όλοι αυτή την κατάσταση ή μήπως υπάρχουν τα χρήματα και αρνείται να πληρώσει. Γιατί δεν λες τίποτα γι' αυτούς που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους;

      Διαγραφή
    2. Απελπισια....η μονη λεξη που τα λεει ολα,πιστευω.Για ολους μας!Η μια σφαλιαρα μετα την αλλη.Για 5-10 μεγαλο οφειλετες να καλουμαστε ολοι να μην εχουμε νερο εν ετη 2012!!Αλλα κ η ΔΕΗ(κ γενικα το κρατος) ωραια συμπεριφερετε!!Ο πραγματικος φασισμος στο μεγαλειο του.Θα ξεφτιλιστουμε παγκοσμιως για αλλη μια φορα.Και αλιμονο για τους μαγαζατορες!Κριμα.
      Τωρα θα μου πειτε οτι παλι υποστηριζω τον Μιχελη:αλλα βρε παιδια ειλικρινα πειτε μου τι να πρωτοκοιταξει;Συνεχεια βγαινουν καθε ειδους θεματα κ σοβαρα θεματα!!Εδω δεν υπαρχει στην ουσια κρατος,αυτοδιοικιση σωστη,και το βασικοτερο ολων ΧΡΗΜΑΤΑ.Χωρις να εχεις εισπραξεις μπορεις να δωσεις;Απλα ειναι τα πραγματα,δεν θελει πολυ μυαλο.Τωρα θα μου πεις οτι αλλα μας ελεγε ο Δημαρχος πριν βγει!Μπορει να του ειχαν πει οτι θα τον βοηθησουν,οτι......δεν ξερω, πολλα μπορει.Δυστυχως επεσε σε ξέρα που λενε,οπως θα επεφτε ο καθε ενας εαν ηταν στην θεση του!Τα οικονομικα του Δημου οντως τα εχει συμαζεψει καπως αλλα ........τα ειπα κ ποιο πανω τι πιστευω οτι συμβαινει.Πιστευω ομως οτι θα βρει κ εδω μια λυση(διακοπη νερου).Λετε να μην ποναει,να μην αγαπαει τον τοπο του αυτος κ το επιτελειο του;

      Διαγραφή
    3. O Δήμαρχος έχει εκλεγεί 2 χρόνια τώρα και κετελεί τα καθηκοντά του 1,5 χρόνο τώρα. Το πρόβλημα με τους απλήρωτους λογαριασμούς ύδρευσης και τα τέλη το ήξερε και το είχε βγάλει στον αέρα εδώ και πολύ καιρό. Μόνος του. Άρα αυτός του έχει την θέση στην ΔΕΥΑΣ και ηταν υπέύθυνος για να συμαζέψει την κατασταση δεν έκανε καλά την δουλειά του. Μόνο δηλώσεις σε κανάλια που δυσφυμούσαν το νησί έκανε και να έχει ύφος χιλίων καρδιναλίων ήξερε. Υπεύθυνη για τα οικονομικά αντιδήμαρχος υπάρχει;;; Άρα έχουν αποτύχει. Βεβαίως δεν περιμένει κανένας από τον δήμαρχο να ξηλώνει με τα χέρια του ρολόγια . Κάποιοι που ειναι δική του επιλογή έπρεπε να βρουν το τρόπο να το κάνουν. Τις ευθύνες της προηγούμενης παράταξης μάλλον αν θυμάστε το αποτέλεσμα των εκλογών οι δημότες το καταλόγισαν. Τα περί καμένης γης που παρέλαβαν ειναι λόγια της δεκαετίας του 80 .Ιεράρχούμε τις επιλογές μας στο οικονομικό και πράτουμε αναλόγως. Ξέρετε πολλά νησιά που να έμειναν με απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ και να έκοψε η ΔΕΗ την παροχή στα αντλιοστάσια;; Ας πάει και κανένας σπίτι του. Το έχουμε ξαναπεί η παράταξη πάσχει από τους παρατρεχάμενους δεν έχει δυναμικό. 3 δυσφυμιστικά σχόλια σε διαστημα 1 έτους για την Σκοπελο και την ΔΕΥΑΣ έκανα το γύρω της Ελλάδας και του κόσμου. Ακυρώνουν τις όποιες προσπάθιες για δαιφήμιση του νησιού. Με μπάλους και σιρτό δεν μαζέυεται κοσμος στο νησί τα έχουμε ξαναπεί.

      Διαγραφή
  6. Ο Δήμαρχος δεν πλήρωσε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή η Διοίκηση της Επιχείρησης. Ο Δήμαρχος πληρώνει μέσω Δήμου τα ληξιπρόθεσμα δάνεια της ΔΕΥΑ.Νομίζω ότι έφτασε η ώρα της λύσης της και η μεταφορά της στο Δήμο.Η διαχείριση αυτής της κρίσης μπορεί να γίνει μόνο από μια ενιαία διοίκηση.Ο Δήμαρχος πρέπει να πάρει την απόφαση και σίγουρα θα τον ακολουθήσει ο λαός της Σκοπέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει.
    Αν γράψεις στο google τη φράση: "σκόπελος χωρις νερο Μιχελής δεν πλήρωσε ΔΕΗ" βγαίνουν 2.800 αναρτήσεις.

    Η αδικία είναι ότι τη ΔΕΗ δεν φρόντισε να την πληρώσει ο διευθυντής της, ο πιο ακριβοπληρωμένος υπάλληλος του δήμου μας, αλλά γι' αυτήν την παράλειψη χρεώνεται ο Μιχελής.

    Δήμαρχε, έφτασε ο καιρός να καταργήσεις τη ΔΕΥΑΣ. Μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα στους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπορείς να πληρώσεις το λογαριασμό και ζητάς τιμίως και ευσυνειδήτως να σου κάνουν προσωρινή διακοπή παροχής. Σου ζητούν να πληρώσεις 70 περίπου Ευρώ στην αίτηση διακοπής και άλλα 70 Ευρώ στην αίτηση επανασύνδεσης. Για να κάνεις οριστική διακοπή, σου ζητούν περίπου 250 Ευρώ στην επανασύνδεση. Σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό δηλαδή! Ή πληρώνεις κανονικά το λογαριασμό σου, ή γίνεσαι κακοπληρωτής. Αν τα είχες, πλήρωνες και το λογαριασμό (που είναι μικρότερος απ΄αυτά τα ποσά)και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Σε αναγκάζουν λοιπόν να χρωστάς.
    Είναι αυτά τιμολόγια; Δεν έχω αυτή τη στιγμή να πληρώσω, δε θέλω να χρωστώ, ζητώ να μου κόψεις το νερό. Αυτόν τον εξαναγκασμό, δεν τον καταλαβαίνω.... Να έχω με το στανιό παροχή νερού, γιατί δεν έχω χρήμα να το διακόψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι παροχές νερού που χρωστάν μέχρι 100 ευρό είναι πάνω από 250.000 ευρό στο σύνολο άρα οι εξυπνάδες να λυπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν πατέ να πληρώσετε το νερό και της πλατιές σας λέω εγώ που όλοι γίνατε μάγκες και χρωστάτε, και θέλετε και τουρισμό . Απαράδεκτοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ του τόπου μας ΤΩΡΑ!!! Πρέπει να τελείωση η εποχή που εκλέγω κάποιον να λύνει τα προβλήματα μου(αυτό το μοντέλο έχει δοκιμαστεί και δεν αποδίδει ) , πρέπει να λύνονται μαζικά με τη συμμετοχή όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. απο οτι καταλαβαινω η δ.ε.υ.α.σ εχει δημιουργησει πολυ περισσοτερα προβληματα απο αυτα που εχει λυσει. σαν καλοκαιρινος επισκεπτης με ριζες στο νησι της Σκοπελου οφειλω να παραδεχτω πως ειναι πολυ στεναχωρο να υπαρχει μονιμα μια μαυρη σκια πανω απο τον τοπο και οι υπευθυνοι να σουλατσαρουν ανεμελοι και απο πανω να κουνανε και το δακτυλο σε αυτους που εχουν πληγει αμεσα απο αυτη την κατασταση. δυστυχως τωρα τα προβληματα αρχισαν να προβαλονται σε ολη τη χωρα. οι κατοικοι της Σκοπελου πρεπει να δωσουν λυση στελνοντας τους υπαιτιους αυτης της δυσφημισης του τοπου σπιτι τους. εγω θα ερθω και αυτο το καλοκαιρι στο νησι αλλα δεν ξερω τι θα κανουν οι τουριστες που δεν εχουν καμια σχεση με την σκοπελο και απλα θελουν να περασουν καποιες μερες χαλαρωσης μακρια απο προβληματα. η ανοχη σε καποιες καταστασεις εχει ορια και πιστευω πως οι υπευθυνοι τα εχουν ξεπερασει εδω και καιρο. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ...... ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο κύριος Γενικός Διευθυντής θα παρεμβει επι του θεματος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ....ΕΠΙΜΕΛΩΣ!ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ....ΩΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ...ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας ετοιμαστουν για αγωγες και αποζημειωσεις οι κυριοι της ΔΕΥΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.