Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Μια δημιουργική χρονιά για το Πολιτιτιστικό Εργαστήρι Σκιάθου έλαβε τέλος

Με τριήμερο εκδηλώσεων έλαβε τέλος η πρώτη και πολύ επιτυχημένη χρονιά του Πολιτιστικού Εργαστηρίου στη Σκιάθο.
Οι εκδηλώσεις άνοιξαν στις 14 Ιουνίου με την έκθεση των δημιουργιών των μαθητών των τμημάτων ζωγραφικής, κεραμοπλαστικής και χειροποίητου εργόχειρου. Η έκθεση παρουσιάσθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Σκιάθου Μπούρτζι και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 24 Ιουνίου από 8 μ.μ.-10 μ.μ.
Στις 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης, όπου...
οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία, με την καθοδήγηση των δασκάλων του εργαστηρίου, να φτιάξουν τα δικά τους κεραμικά και ζωγραφιές. Με το τέλος του διαδραστικού εργαστηρίου, η Πρόεδρος του Εργαστηρίου κα Δέσποινα Άννη, αναφέρθηκε με απολογιστική διάθεση στην πορεία της πρώτης χρονιάς και με τη βοήθεια των δασκάλων παρέδωσε τις βεβαιώσεις στους μαθητές.
Ανακοινώθηκε ακόμα το πρόγραμμα της ερχόμενης χρονιάς, με τμήματα κεραμοπλαστικής, ζωγραφικής, για ενήλικες και παιδιά, εικαστικών, ψηφιδωτού, μεικτών τεχνικών, φωτογραφίας, εργόχειρου και κύκλο σεμιναρίων αστρονομίας.
Το Πολιτιστικό Εργαστήρι αποτελεί καρπό ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας δημιουργικός πυρήνας γνώσης γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό. Το Εργαστήρι γεννήθηκε μέσα από την επιθυμία να υπάρχει μια σταθερή δομή γνώσης και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, καθώς διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόθυμο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.
Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία και πάνω από όλα η επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από το να συμβάλλει στη βελτίωση και στην άνοδο του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου, παραμέρισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς.
Η πρώτη χρονιά λειτούργησε με τμήματα για όλες τις ηλικίες, όπου δίδαξαν εθελοντικά γνωστοί δημιουργοί του νησιού. Συγκεκριμένα, στο τμήμα κεραμοπλαστικής ο κ. Σταύρος Τσιμπλιαράκης, στο τμήμα ζωγραφικής για προνήπια, νήπια και παιδιά του Δημοτικού η κ. Μαρία Καλαντζή και ο κ. Στάθης Κουμιώτης και στο τμήμα μαθητών γυμνασίου, λυκείου και ενηλίκων, αντίστοιχα, ο κ. Γιάννης Μιτζέλος. Σημαντικής ανταπόκρισης έτυχε και το τμήμα εργόχειρου με την κα Χρύσα Διολέττα.
Εντυπωσιακό είναι ότι σε διάστημα λειτουργίας επτά μηνών κατάφερε να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 130 μαθητές να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους.
Επιθυμία των εμπνευστών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να αναπτυχθεί όσο περισσότερο γίνεται και να δημιουργηθούν νέα τμήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που υπάρχουν.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε προς όφελος του νησιού, προκειμένου να δοθούν στα παιδιά αλλά και τους μεγάλους , περισσότερες δυνατότητες και εναλλακτικές για ανακαλύψουν τους εαυτούς τους.
Η ομάδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου ευχαριστεί θερμά:
Tους δασκάλους, κο Τσιμπλιαράκη Σταύρο, κο Μιτζέλο Γιάννη, κο Κουμιώτη Στάθη, την κα Καλατζή Μαρία και την κα Διολέττα Χρύσα που το στήριξαν.
Την κα Κουτσιουκη Γεωργια η οποία διοργάνωσε για τα παιδιά μια πολύ όμορφη Αποκριάτικη δράση.
Την κα Τρακόσα Πηνελόπη η οποία χορήγησε επανειλημμένα, υλικά για τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Τον Δικηγόρο τον κ. Αλέξη Τζούμα ο οποίος αφιλοκερδώς το στήριξε και το στηρίζει νομικά.
Το λογιστικό γραφείο του κ. Καλογιάννη και της κας Μουστάκα οι οποίοι αφιλοκερδώς παρέχουν τις υπηρεσίες τους και τις πολύτιμες συμβουλές τους.
Τον ιδιοκτήτη του κτιρίου στο οποίο στεγάστηκε την πρώτη χρονιά , κο Ζεμπέκη ο οποίος επέτρεψε για τους δυο πρώτους μήνες λειτουργίας του εργαστηρίου να μην πληρωθεί ενοίκιο, μέχρι να ορθοποδήσει.
Τον κ. και την κα Τσότσου ,τον κο Παναγιώτη Καλογιάννη ,τον κο Τάσο Μπισκίνη, τον κ. Σάκη Γκανάτσα, για την συμπαράσταση και βοήθειά τους.
Για τις εκδηλώσεις λήξης ευχαριστούμε θερμά:
Το εστιατοριο Pulitzer North, και τον κ. Χατζάκη Μανο, το μουσικό σχήμα που συνόδεψε την εκδήλωση λήξης, την κα Linda, τον κ. Λευτέρη Κανέλλο και τον κ. Θέμη Ανδρεου.
Τον κ. Τσιότρα Χρήστο και τον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό AVANTI για την τηλεοπτική κάλυψη.
Τον κ. Γιαγκουδάκη Κυριάκο τον ηλεκτρολόγο του Δήμου και τον κ. Άκη Αδάμ για την τεχνική υποστήριξη.
Την κα Αναστασία Ταχτσή, η οποία αφιλοκερδώς, σχεδίασε την αφίσα των εκδηλώσεων
Τον Δήμο Σκιάθου ο οποίος μας παραχώρησε τον υπέροχο και μοναδικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.