Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η καθημερινή ζωή και η καλή εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό υπονομεύονται από τη διάλυση του συστήματος δημόσιας υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ο επικεφαλής της
περιφερειακής παράταξης
«Θεσσαλία της Αλληλεγγύης
και της Οικολογίας»
Κώστας Πουλάκης
Με αφορμή τον τραυματισμό και την αδυναμία διακομιδής στο Κέντρο Υγείας ενός αλλοδαπού τουρίστα στη Σκιάθο, ελλείψει οδηγού για το ασθενοφόρο, η περιφερειακή παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σήμερα το πρωί, ένας τουρίστας που τραυματίστηκε σε τροχαίο στη Σκιάθο, αναγκάστηκε να περιμένει επί 25 λεπτά στο έδαφος, πριν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας από ιδιώτη οδηγό, διότι δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο. Το περιστατικό αυτό δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο, αφού τόσο το Κ.Υ. Σκιάθου όσο και συνολικά τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας λειτουργούν οριακά, με πλήθος ελλείψεων και αδυναμιών, στηριζόμενα κυρίως στην αυταπάρνηση και στο υψηλό αίσθημα καθήκοντος των εργαζομένων.
Οι χρονίζουσες αδυναμίες του δημόσιου...
συστήματος υγείας όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά αντίθετα οξύνονται επικίνδυνα με την πολιτική λιτότητας και περικοπών που εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια. Η κυρίαρχη πολιτική των μνημονίων αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη ζωή και υγεία με όρους οικονομικής ανταποδοτικότητας, ενώ είναι γνωστό ότι το σύστημα δημόσιας υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δεν μπορεί ποτέ και σε κανένα κράτος να είναι υπό στενή έννοια κερδοφόρο.
Αποτέλεσμα της διαλυτικής αυτής πολιτικής είναι η καθημερινή διακινδύνευση της ζωής και της υγείας των πολιτών. Αποδεικνύεται από την περίπτωση των χρονίως πασχόντων που καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους την πανάκριβη φαρμακευτική αγωγή τους, αποδεικνύεται από τις τραγικές ελλείψεις σε υλικά που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, από τα χαλασμένα και απαξιωμένα μηχανήματα, από το συχνό φαινόμενο της αδυναμίας διακομιδής των τραυματιών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Η δε κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στην ύπαιθρο, στα ορεινά, στα νησιά, όπου οι χιλιομετρικές αποστάσεις και οι γεωμορφολογικές συνθήκες καθιστούν απαγορευτική τη μετακίνηση των ασθενών, ιδίως σε επείγουσες περιπτώσεις, προς τα αστικά κέντρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Οι εξαγγελίες που γίνονται κατά καιρούς για περιφερειακή ανάπτυξη και τόνωση της ζωής της υπαίθρου, η ρητορική περί της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας μας, του τουρισμού, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στη βάση διαλυμένων στοιχειωδών υποδομών. Τόσο η καθημερινή ζωή και ευημερία των κατοίκων, όσο και η καλή εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό (για την οποία σημειωτέον σπαταλώνται κάθε χρόνο σημαντικά ποσά σε διαφημίσεις, τουριστικές εκθέσεις κλπ.), υπονομεύονται ανεπανόρθωτα από τη διάλυση του συστήματος δημόσιας υγείας, αφού δεν εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ασφαλούς διαβίωσης τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες.
Ως «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας και θα αναλάβουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση, μαζί με τους κατοίκους της Θεσσαλίας και τους τοπικούς φορείς. Η υγεία είναι για μας αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και δεν μπορεί να υποτάσσεται στη λογική του οφέλους και του κόστους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.