Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Εορτή λήξης κατηχητικών Σκοπέλου

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομου καθώς και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ηλείας, Πανοσιολογιότατων πατέρων εκ της καθ' ημών Ιεράς Μητροπόλεως και της Σκοπέλου, της Αντιδημάρχου κας Γιώτας Αγγελέτου, δημοτικών και εκκλησιαστικών συμβούλων, εκπροσώπων της αστυνομικής αρχής και πολλών Σκοπελιτών, πραγματοποιήθηκε και φέτος η γιορτή της λήξης των κατηχητικών σχολείων για τη θερινή περίοδο των ενοριών Φανερωμένης και Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίας Παπαμελετίου) Σκοπέλου στον προαύλιο χώρο της τελευταίας.
Η θαυμάσια δουλειά των π. Χρίστου Λιθαδιώτη και π. Ευάγγελου Κεχριώτη με τα παιδιά, μας εξέπληξε για άλλη μια φορά καθώς τα σκετσάκια, τα ποιήματα και τα τραγούδια ήταν τόσο εξαιρετικά δουλεμένα, ώστε να μας δώσουν μία υπέροχη παράσταση. Ο παπα - Χρήστος ξεδίπλωσε όλο...
του το ταλέντο και τις μουσικές του γνώσεις ώστε η μουσική διασκευή των τραγουδιών με συνδυασμό βυζαντινών και μοντέρνων στοιχείων να δώσει ένα υπέροχο και απολαυστικό ακουστικό αποτέλεσμα.
Εντυπωσιακό ήταν το τελευταίο τραγούδι «οι ψαράδες της Γαλιλαίας» με το κλείσιμο της γιορτής, του οποίου τη μουσική επιμελήθηκε με πολύ αγάπη ο παπα - Χρήστος και αποτελείτο από τρία μέρη: το βυζαντινό, όμοιο με την πρώτη του εκτέλεση από ορθόδοξες μοναχές, το κλασικό μέρος και το σύγχρονο. Το δεύτερο και το τρίτο μέρος δημιουργήθηκαν από την μουσική ομάδα του κατηχητικού.
Η όμορφη γιορτή του κατηχητικού έκλεισε με το εφύμνιο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Χρυσόστομου από τα κατηχητικά σχολεία της Χώρας Σκοπέλου και τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου προσέφεραν ένα μικρό δωράκι από τις χειροτεχνίες που έφτιαξαν τα ίδια για τον Μητροπολίτη μας. Ακολούθησε η απονομή δώρων από τον Σεβασμιότατο.

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ!!! Ο παπα Χρηστος για μια ακομα φορα περα των αλλων κοινωνικων υποχρεωσεων του, δουλεψε με τα παιδια μας,προσπαθησε με τα παιδια μας με λιγα λογια ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ με αποτελεσμα, αυτο το οποιο παρουσιαζεται καθε φορα, απο αυτον τον ιερεα μπροστα και σε ολους εμας.Πατερ ευχομαι να συνεχισεις το εργο σου με την ιδια θεληση και αγαπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια παπα Χρήστο!!! Να είσαι καλά και του χρόνου να δουλέψεις με την ίδια όρεξη και χαρά που έχεις δουλέψει μέχρι τώρα. Τα παιδιά χαίρονται πολύ που είναι δίπλα σου. Συγχαρητήρια και στη παπαδιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.