Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Νάνου

Να υπερψηφιστεί ΚΚΕ στις εκλογές της 17η Ιουνίου, για την ανατροπή της πολιτικής που στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο, κάλεσε τους Σκοπελίτες ο Αποστόλης Νάνος, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στη Σκόπελο και το απόγευμα μίλησε στο Δημοτικό Καφενείο. Ο βουλευτής Μαγνησίας το ΚΚΕ είπε:
Απ. Νάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει
δοκιμαστεί σε όλα τα μεγάλα
και κρίσιμα προβλήματα... 
Στις εκλογές του Μάη καταδικάστηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο κλασικός δικομματισμός, που για πάνω από 40 χρόνια εναλλάσσονταν στην κυβέρνηση. Το ΚΚΕ από το 1985 καλούσε το λαό να απαλλαγεί από το δικομματισμό. Από τότε είχε αποκαλύψει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν διαφορές. Εχουν την ίδια πολιτική, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν είχαμε εισακουστεί.
Κυριαρχούσε πάντα το μικρότερο κακό, το ατομικό βόλεμα, η αυταπάτη ότι τα κόμματα αυτά θα έβγαζαν συμπεράσματα, ότι θα διορθώνονταν, ότι η αλλαγή αρχηγών θα έφερνε κάτι διαφορετικό. Συμβολή σ' αυτή τη σύγχυση πρόσφεραν αρκετοί και ειδικά ο ΣΥΝ, σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργούσε την ψεύτικη άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερο από τη ΝΔ.
Ο ΣΥΝ του Τσίπρα, του Κουβέλη, του Κύρκου, του...
Αλαβάνου, της Δαμανάκη και του Ανδρουλάκη και άλλων, είχαν συνεχώς τα μάτια τους στραμμένα προς το ΠΑΣΟΚ, συνεργάζονταν μαζί του στα συνδικάτα και τους δήμους και προσέβλεπαν σε κυβερνητική συνεργασία μαζί του. Αλλοι τράβηξαν αυτό το δρόμο και ανάμεσα τους πρώτος και καλύτερος ο Μανώλης Γλέζος, που εκλέχτηκε βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του '80. Και άλλοι καιροφυλακτούσαν να αρπάξουν την κατάλληλη ευκαιρία σύμπραξης με τη σοσιαλδημοκρατία. Αυτό το όραμά τους σήμερα γίνεται πράξη.
Τα συμπεράσματα αυτά δεν αφορούν το χτες, αφορούν το σήμερα και οφείλουμε να τα συζητήσουμε με κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που αναζητά διέξοδο από τη σημερινή τραγική κατάσταση. Είναι ένα από τα κριτήρια για την ευθύνη και την αξιοπιστία κάθε δύναμης. Στις εκλογές του Μάη έγινε ένα βήμα μπρυστά. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα. Στις εκλογές του Ιούνη, το βήμα αυτό μπορεί να ακυρωθεί και να πάμε όχι μόνο δύο, αλλά πολλά βήματα πίσω. Δε φτάνει η καταδίκη του δικομματισμού, αλλά και των πολιτικών, της στρατηγικής και των πρακτικών αυτών των κομμάτων.
Εμείς καταγγέλλουμε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ όχι γιατί ακολούθησαν λάθος συνταγές, αλλά γιατί είναι κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών και τσακίζουν το λαό. Τα έδωσαν όλα, για να σωθούν τα κέρδη και τα συμφέροντα τους. Αν δεν καταδικαστούν αυτές οι πολιτικές και πρακτικές του δικομματισμού, θα φεύγουν από τη μια πόρτα και θα επανέρχονται από την άλλη, πιο επιθετικές, θα επανέρχονται με νέα πρόσωπα και νέα πολιτικά σχήματα.
Βαδίζουμε ολοταχώς σε αυτό το δρόμο κι αν ο εργαζόμενος κόσμος, που υπέφερε από τις πολιτικές αυτών των κομμάτων, δεν προσέξει τις νέες παγίδες που του έχουν στήσει, θα βρεθεί χειροπόδαρα δεμένος και πολλαπλά απογοητευμένος. Οσο είναι καιρός, μέχρι τις 17 του Ιούνη, καλούμε τους εργατοϋπαλλήλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά τους, να ακούσουν με μεγαλύτερη προσοχή και ευθύνη τη φωνή του ΚΚΕ, τις προειδοποιήσεις του. Οι εκλογές αυτές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων χρόνων και θα επιδράσουν άμεσα στη ζωή και το μέλλον τους.
Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι «μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ». Είναι παγίδα, είναι κάλπικο. Είναι κυριολεκτικά απάτη. Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές και πρακτικές που γνωρίσαμε ή θα έχουμε αλλαγή πολιτικής. Αλλαγή φρουράς στην κυβέρνηση στις 17 Ιούνη θα έχουμε και όχι αλλαγή πολιτικής. Δεν θα έχουμε πολιτική προς όφελος του λαού, του εργαζομένου, αλλά συνέχιση της ίδιας πολιτικής προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.
Το πραγματικό δίλημμα είναι «ή θα πληρώσει η πλουτοκρατία, ή ο λαός οδηγείται σε πιο βαθιά και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία». Και το πραγματικό πρόβλημα είναι αν την άλλη μέρα των εκλογών ο εργαζόμενος κόσμος θα είναι έτοιμος να υπερασπίσει και να διεκδικήσει το ψωμί και τις στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειας του.
Ο λαός έχει δοκιμάσει και τον ΣΥΡΙΖΑ
Η αστική τάξη στην Ελλάδα και οι διεθνείς της σύμμαχοι στην ΕΕ και στις ΗΠΑ, με τη χρεοκοπία του παλιού δικομματισμού και μπροστά στον κίνδυνο του λαϊκού ξεσηκωμού, προετοιμάζουν νέα δεσμά για το λαό. Με το νέο εκβιαστικό δίπολο θέλουν να μαντρώσουν και πάλι το λαό και ταυτόχρονα να δώσουν πλήγμα στο ΚΚΕ.
Με την κεντροδεξιά και με την κεντροαριστερά, με το μαστίγιο και το καρότο, επιχειρούν να ξεγελάσουν και πάλι το λαό. Να τον καθυποτάξουν με την ιδεολογική τρομοκρατία και με ψεύτικες ελπίδες ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά μόνο μία: Το μονόδρομο της παραμονής στην ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Αυτά υπερασπίζονται και η ΝΔ και ο ΣΥΡ1ΖΑ. Κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.
Η αστική τάξη δεν ανησυχεί ούτε από τη μία, ούτε από την άλλη κυβέρνηση. Την κεντροδεξιά την έχει δοκιμάσει. Εχει σιγουριά. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι το διαφορετικό, το καινούργιο. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι δεν έχουν δοκιμαστεί οι δυνάμεις που αντιπροσοοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοι του. Τον έχουν δοκιμάσει για πάνω από 40 χρόνια. Τους γνωρίζουν πολύ καλά και από μέσα και από έξω. Τους έχουν δοκιμάσει σε όλα τα κρίσιμα και μεγάλα προβλήματα.
Τους έχουν δοκιμάσει στη στάση τους απέναντι στην ΕΕ. Έχουν δώσει όρκους πίστης.
Τους έχουν δοκιμάσει στους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν.
Τους έχουν δοκιμάσει στη μεγάλη κρίση με τα Σκόπια.
Τους έχουν δοκιμάσει στο «σχέδιο Ανάν» στην Κύπρο.
Τους έχουν δοκιμάσει στους εργασιακούς χώρους, στους χώρους της εκπαίδευσης και Υγείας, στους Δήμους όπου βαδίζουν αγκαλιά με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, πολεμούν αδίστακτα το ΠΑΜΕ και ξεπουλάνε εργατικά δικαιώματα.
Τους έχουν δοκιμάσει στην κρίση, όπου υιοθέτησαν όλες τις θέσεις των αστών για τις αιτίες της κρίσης.
Τους έχουν δοκιμάσει για το μίσος και την εχθρότητα τους στο σοσιαλισμό και το ΚΚΕ.
Τους έχουν δοκιμάσει στη Γαλλία, στην Ιταλία, στη Γερμανία από τη συμμετοχή των ομογάλακτων του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντροαριστερές κυβερνήσεις.
Σε όλα αυτά τα μέτωπα, το ΚΚΕ ήταν απέναντι, μαζί με το λαό, στις πρώτες γραμμές του αγώνα, σταθερό, ασυμβίβαστο, άνοιγε δρόμους προς τα μπρος. Κι αν ακόμα σε ορισμένα τμήματα της αστικής τάξης υπάρχουν ορισμένες επιφυλάξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτές ξεπερνιούνται γρήγορα από την προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ να πλιατσικολογήσει και να κτυπήσει το ΚΚΕ. Είναι οι πρωταγωνιστές του πιο ύπουλου, βρώμικου και υπόγειου συκοφαντικού πολέμου σε βάρος του ΚΚΕ, της ΚΕ του, της Γενικής Γραμματέα του Κόμματος και άλλων στελεχών.
Οι δυνάμεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάνε για την αξιοπρέπεια και τη σωτηρία του λαού, έχουν λερωμένα τα χέρια τους σε βάρος του λαού. Για ποια αξιοπρέπεια μιλάνε, όταν στήριξαν σε όλα τα μεγάλα ζητήματα τις θέσεις και τα συμφέροντα της αστικής τάξης;
Υποκρισία και ψεύτικες ελπίδες
Η υποκρισία, ο φαρισαϊσμός και η συνειδητή εξαπάτηση των εργαζομένων ξεπερνούν κάθε όριο. Δεν έχει ακόμα σχηματιστεί κυβέρνηση και άρχισε τη μυστική διπλωματία με τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών χωρών. Παραμονές των εκλογών σε κλειστή συνάντηση συζητούσε τις προάλλες με τους εκπροσώπους του G20. Τι, αλήθεια, θέλει να κρύψει; Να γιατί λέμε μην εμπιστεύεσαι τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά, οι αστοί δεν ανησυχούν γιατί αυτό το σχήμα που αυτοπαρουσιάζεται ως το καινούργιο και η ελπίδα για το λαό, το έχουν δέσει χειροπόδαρα, με τη θέληση του φυσικά. Εχουν μετακινήσει όλο το παλιό και αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ. Από το Ραφτόπoυλο και τους εργατοπατέρες, όλοι αυτοί που έχουν μάθει καλά την τέχνη πώς να ξεπουλάνε αγώνες και τα συμφέροντα των εργαζομένων και να ζουν παρασιτικά, μέχρι τα πρωτοπαλίκαρα του Τσοχατζόπουλου, τα κάθε λογής αρπακτικά, μέχρι τους επίσημους συμβουλάτορες του Γ. Παπανδρέου και τους παρασκηνιακούς συμβούλους, ντόπιους και ξένους.
Ας μας απαντήσουν και ας δώσουν εξηγήσεις στους απλούς ανθρώπους, πώς γίνεται να είναι προϋτοσέλιδα στον αμερικάνικο Τύπο; Αν οι Αμερικάνοι ανησυχούσαν στο ελάχιστο θα είχαν μια τέτοια προβολή; Θα το πούμε ακόμα καθαρά: Δεν είναι ούτε ελπίδα, ούτε προοπτική για το λαό. Είναι επικίνδυνοι και καταστροφή για το λαϊκό κίνημα, με τις ψεύτικες ελπίδες, τις αυταπάτες και κυρίως τον ύπουλο και διαλυτικό τους ρόλο. Γι' αυτό τους επιλέγουν.
Με το πρόγραμμα που εξήγγειλαν αποκαλύφτηκαν ακόμα πιο καθαρά. Είναι πρόγραμμα όχι απλά σοσιαλδημοκρατικό, αλλά στην κυριολεξία πρόγραμμα που πάει να ξελασπώσει το κεφάλαιο από την κρίση της κερδοφορίας του και την πίεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
- Αρχισε την προετοιμασία του κόσμου, σε όλους όσους τάζει ελπίδα, ότι θα παραλάβουμε καμένη γη. Επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Περιμένετε να βγούμε από την κρίση, να μεγαλώσει η πίτα και μετά θα γίνει αναδιανομή του πλούτου. Η κλασική σοσιαλδημοκρατική συνταγή, μόνο που τώρα δεν είναι 1981 - 1985. Είμαστε σε βαθιά κρίση. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για ψίχουλα για τους εργαζόμενους.
- Συνεχίζεται η εξαπάτηση με τα μνημόνια. Ότι θα ακυρωθούν τα μνημόνια. Θυμίζουμε ότι τα μνημόνια δεν είναι ανεξάρτητα από τις δανειακές συμβάσεις για την αποπληρωμή και τη ρύθμιση των χρεών. Είναι οι όροι για την αποπληρωμή των δανείων, παλιών και νέων. Δε λένε κουβέντα για το μνημόνιο 1 που υπόγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την Κατσέλη, τον Κουρουμπλή, καθώς κι άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το Μνημόνιο 1 έχει δώσει τα πιο μεγάλα πλήγματα σε μισθούς, συντάξεις, στα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων. Λένε ότι θα καταργήσουν το Μνημόνιο 2. Δε λένε αλήθεια. Κοροϊδεύουν γιατί αναγνωρίζουν το χρέος, δηλαδή τη θηλιά που έχουν βάλει οι καπιταλιστές και η ΕΕ στον ελληνικό λαό. Από τη στιγμή που αναγνωρίζουν το χρέος και τα δάνεια, πάνε για διαπραγμάτευση με την ΕΕ, το ΔΝΤ και ΕΚΤ, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε νέο μνημόνιο στη θέση του παλιού.
Για διαπραγματευση μιλάει και η ΝΔ και ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης. Ακόμα και ο ΣΕΒ μιλάει για μια καλύτερη συμφωνία. Ολοι τους διαβεβαιώνουν ότι θα διαπραγματευτούν μέσα στην ΕΕ και μέσα στο ευρώ. Η ΕΕ διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν και μόνο στα πλαίσια αυτά μπορούν να γίνουν συζητήσεις, νέες διαπραγματεύσεις.
Δε θα συνεχιστεί απλώς η ίδια πολιτική, αλλά με τα δεδομένα αυτά, πάμε για σε πιο βαθιά πτώχευση για το λαό. Κι αν στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων πάει κάτι στραβά ή κυριαρχήσουν άλλα σχέδια, που υπάρχουν, τότε πάμε για ανεξελεγκτη χρεοκοπία. Εξέλιξη που ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου προτιμούν, για να αρπάξουν μισοτιμής τον πλούτο της χώρας.
Σε αυτήν την περίπτωση, ο λαός οδηγείται σαν πρόβατο στη σφαγή. Να γιατί δε θέλουν να υπάρχει ΚΚΕ δυνατό, ετοιμοπόλεμο.
Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες, όλοι εσεις που συναντηθήκαμε μαζί για φθηνή και ασφαλή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, στους αγώνες ενάντια στα μνημόνια και τις συνέπειές τους, στους αγώνες ενάντια στα χαράτσια, στους αγώνες για την παιδεία, την υγεία, την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις, όλους εσάς που συναντηθήκαμε στην κάλπη βγάζοντας το Κκε πρώτο κόμμα στη Σκόπελο, αλλά και εσάς που επιλέξατε άλλα κόμματα, σας καλούμε να διορθώσετε την ψήφο σας υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ.
Ως την άλλη Κυριακή με αυταπάρνηση και ζήλο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ πρέπει να φθάσει σε κάθε σπίτι, να μην χαθεί καμία ψήφος, να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.