Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

...και η ΔΙΕΒΑ πάει Σκόπελο 2012!

Ανακοινώθηκε και επίσημα η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Eβδομάδα Βορείου Αιγαίου για το 2012 με την ανάρτηση της Προκήρυξης αγώνων. Οι αγώνες, όπως είναι γνωστόν θα πραγματοποιηθούν από τον Ναυτικό Όμιλο Ανοικτής Θάλασσας από τις 4 έως 11 Αυγούστου στη Σκόπελο και αναμένεται να προσελκύσουν και πάλι το ενδιαφέρον πολλών ιστιοπλόων.
Ο διοργανωτής Όμιλος, παρά το γεγονός ότι δεν τυγχάνει οποιασδήποτε κρατικής επιχορήγησης, αλλά και την γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλοι αντιμετωπίζουν, επιμένει στην διεξαγωγή της μοναδικής ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης του καλοκαιριού σε ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο και μιας από...
τις σημαντικότερες Πανελλαδικά. Με τον τρόπο αυτό δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ιστιοπλόους της περιοχής να συνδυάσουν το αγαπημένο τους άθλημα με διακοπές σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά, αυτό της Σκοπέλου, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις.
Η οργανωτική επιτροπή προσπάθησε να συγκεράσει τις αγωνιστικές προτιμήσεις των αγωνιζομένων, αλλά και να μειώσει τα έξοδα συμμετοχής τόσο των σκαφών, όσο και των πληρωμάτων. Έτσι, εκτός από το μειωμένο παράβολο, το οποίο προσδιορίστηκε σε 75 ΕΥΡΩ για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 15 Ιουλίου και 120 ΕΥΡΩ μέχρι την έναρξη των αγώνων, ο Δήμος και η τοπική κοινωνία της Σκοπέλου, έχοντας οργανώσει το πρόγραμμα ΠΑΜΕ ΣΚΟΠΕΛΟ 2012 (κλικ), θα προσφέρει στους αγωνιζόμενους ειδικές εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η σημαντικότερη καινοτομία είναι ότι αποφασίστηκε ο διαχωρισμός της κατηγορίας ORCi, που συγκεντρώνει τις περισσότερες συμμετοχές, σε δυο κλάσεις με κριτήριο όχι μόνο το GPH κάθε σκάφους αλλά και την παλαιότητα του, έτσι ώστε να είναι οι αγώνες πιο δίκαιοι για σκάφη που στερούνται μέσα στον ίδιο αγωνιστικό στόλο, λόγω σχεδιαστικών διαφορών και ηλικίας, την ευκαιρία να αποδείξουν την ναυτοσύνη, το αγωνιστικό πνεύμα και ικανότητες που χαρακτηρίζει τα πληρώματά τους.
Ιδιαίτερη ανταπόκριση αναμένεται να έχει και το Κύπελλο Σχολών Ιστιοπλοΐας που αθλοθετούν οι Νέοι Ιστιοπλόοι του Ν.Ο.Α.Θ. για το πλήρωμα της Σχολής Ιστιοπλοΐας που θα διακριθεί στη σειρά των αγώνων. Σε μια χώρα που δυστυχώς ακόμα και σήμερα παραμένουν λίγοι οι τυχεροί που αποκτούν επαφή με την ιστιοπλοΐα από τα παιδικά τους χρόνια, ο Όμιλος αποφασίζει να επιβραβεύσει ειδικά τις προσπάθειες των ιστιοπλόων που έστω και σε μεγαλύτερη ηλικία αγάπησαν και συνδέθηκαν το άθλημα. Ευχή μας η προτεραιότητα όλων να γίνει η ενασχόληση των παιδιών με την θάλασσα!
Το νησί της Σκοπέλου, μετά την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση της ΔΙΕΒΑ/Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2011, ανυπομονεί να αγκαλιάσει και φέτος την διοργάνωση. Σε συνδυασμό με τα αυξημένα δρομολόγια πλοίων προς τις Σποράδες τόσο από Θεσσαλονίκη, όσο και από Βόλο και Άγ. Κωνσταντίνο η Σκόπελος φέτος από 4 έως 11 Αυγούστου θα είναι ο ιδανικός ιστιοπλοϊκός προορισμός για ξεχωριστές και οικονομικές διακοπές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.