Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Κοινό μέτωπο για το Leader Αλιείας

Του Απόστολου Παπατόλια
Γενικού Γραμματέα Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)
Επικεφαλής «Θεσσαλών Δύναμη»
Η διαφαινόμενη απώλεια του Προγράμματος «Leader Αλιεία» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά από την απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής να αποκλείσει την εταιρεία ΚΕΚΑΝΕΜ ΑΕ για τυπικούς λόγους από το σχετικό διαγωνισμό, αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τη νησιωτική Θεσσαλία και τις Βόρειες Σποράδες. Οι αυτοδιοικητικές αρχές, οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι των νησιών ανέμεναν ως «μάννα εξ ουρανού» την υλοποίηση του παραπάνω Προγράμματος, το οποίο σε μια περίοδο έντονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, θα συνέβαλε καθοριστικά με το ποσό των 5 περίπου εκ. ευρώ στην τόνωση της...
τουριστικής ανάπτυξης, τη στήριξη της ντόπιας επιχειρηματικότητας, αλλά και την υλοποίηση νέων υποδομών στη νησιωτική Θεσσαλία, χρηματοδοτώντας νέες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις.
Η πρώην Νομαρχία Μαγνησίας, σε συνεργασία με την τότε διοίκηση και το προσωπικό της ΚΕΚΑΝΕΜ, αλλά και τις δημοτικές αρχές των Βορείων Σποράδων, αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις της τόσο για την κατάρτιση και την υποβολή της πρότασης προς χρηματοδότηση όσο και για την εξασφάλιση της πολιτικής στήριξης από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκριση της πρότασης και να ωφεληθούν καίρια τα νησιά μας. Δυστυχώς, στη συνέχεια μια σειρά ατυχών και ερασιτεχνικών χειρισμών από τη νέα Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και μια ανεξήγητη έως επικίνδυνη ολιγωρία και αδράνεια των αρμόδιων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων στον τομέα του συντονισμού των ενεργειών απέναντι στη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Αλιεία, οδήγησαν μοιραία στη σημερινή δυσμενή εξέλιξη, με την απόρριψη της πρότασης. Η κατάσταση αυτή πρέπει με κάθε τρόπο να ανατραπεί.
Η ώρα του καταλογισμού των μεγάλων πολιτικών και διοικητικών ευθυνών της Περιφέρειας και του Υπουργείου για τους χειρισμούς και τις σκοπιμότητες που οδήγησαν στη σημερινό «ναυάγιο» δεν θα αργήσει να έλθει. Αυτό επιτάσσει το αυτονόητο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και τους επαγγελματίες των νησιών μας. Τούτη τη στιγμή, ωστόσο, εκείνο που προέχει είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο και αρραγές μέτωπο, με τη συμμετοχή όλων των αυτοδιοικητικών και επιχειρηματικών φορέων του τόπου μας, προκειμένου να ασκήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση προς το Υπουργείο και τη Διαχειριστική Αρχή, ώστε να άρουν την απορριπτική απόφαση και να υιοθετήσουν την ένσταση που κατέθεσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για όλα τα υπό κρίση ζητήματα νομιμότητας που επισημαίνονται στο απορριπτικό έγγραφο.
Απηύθυνα πρόταση προς τον κ. Αγοραστό να επισκεφθούμε από κοινού, με τη θεσμική μας ιδιότητα πλέον του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα της ΕΝΠΕ, τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας και της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου, με στόχο να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανάκληση της άστοχης αυτής απόφασης, που πλήττει τα νησιά μας. Η πρότασή μου έγινε αποδεκτή από τον κ. Αγοραστό, ο οποίος ανέλαβε και την ευθύνη του προγραμματισμού της συνάντησης. Είναι το μόνο μέσο που έχει πλέον στη διάθεσή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να «σώσει την παρτίδα», έστω την τελευταία στιγμή. Κι αυτή τη φορά, δεν συγχωρείται πλέον καμία ολιγωρία από τους ιθύνοντες…

4 σχόλια:

  1. Μήπως μπορεί ο κύριος Παπατόλιας ή κάποιος άλλος τί είναι αυτό το πρόγραμμα και ποιούς αφορά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΧΑΘΗΚΕ!ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ?ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΕΝΟΨΕΙ 17 ΙΟΥΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από "πιέσεις" του κου Παπατόλια ανατέθηκε στην ΚΕΚΑΝΕΜ ΑΕ, τώρα τι μας λέει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (να συμπληρωσω): και με τις ευλογιες δημοτικης αρχης "βασιλουδι"...

      (ΠΛΑΤΑΝΑ ακους ή κάνεις τον κουφο τωρα ???)

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.