Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δήμαρχος Σκιάθου: κ. Μελαχροινάκη αν θέλετε την ανάπτυξη κινήστε τις διαδικασίες

Επανέρχεται ο Δήμαρχος Σκιάθου, με σημερινή επιστολή του (10-5-12), προς τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Πάνο Μελαχροινάκη με την οποία τον καλεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που απορρέουν από την παρούσα τροπολογία, για να μην “χαντακωθούν” τα νησιά και η μελλοντική τους ανάπτυξη.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Όπως ήδη σας έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, βάσει της εκθέσεως του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επί της Τροπολογίας του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Ενσωμάτωση οδηγίας 2009/50/ΕΚ» έπρεπε να είχατε προβεί στις ανάλογες ενέργειες και εντός δύο μηνών να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προκειμένου να λειτουργήσουν τα Λιμενικά Ταμεία των τριών νησιών των Β. Σποράδων.
ΝΙΚΟΣ ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ:
«…οφείλετε τώρα λοιπόν
να ζητήσετε
να συσταθεί η Επιτροπή
που αναφέρετε
στέλνοντας επιστολή
προς την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης
Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας
& Θεσσαλίας
κα Καλλιόπη Γερακούδη,
η οποία μας
ανέφερε ότι την
αναμένει από εσάς
Έχετε την πλήρη ευθύνη για τη δράση αυτή γιατί απομένει ένας μήνας για να διεκπεραιώσετε τις ανάλογες αυτές ενέργειες.
Είστε υπεύθυνος και υπόλογος απέναντι στους κατοίκους των Β. Σποράδων, εάν περάσει η προθεσμία και δεν υλοποιηθούν τα διατασσόμενα βάσει της τροπολογίας.
Επίσης γνωρίζετε πολύ καλά ότι στα χρόνια της δικής σας διαχείρισης σταμάτησαν οι διαδικασίες για την ανάπτυξη των λιμένων των τριών νησιών και "νέκρωσαν" τόσο ο τουριστικός λιμένας Σκιάθου- Μαρίνα, τα 2/3 του επιβατηγού Λιμένα Σκιάθου και η σαθρότητα του μεσημβρινού λιμένα Σκιάθου δεν αντιμετωπίστηκε, όπως δεν αντιμετωπίστηκε και η κατάρρευση του λιμένα του Αγνώντα.
Όσον αφορά την άποψή σας περί διάσπασης του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, είναι στην...
παρούσα φάση άκαιρη και δεν έχει καμία χρησιμότητα, διότι η σχετική νομοθεσία που εκδόθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία αναφέρει ρητά την ίδρυση των τριών Λιμενικών Ταμείων και τη διαδικασία λειτουργίας των και επ’ αυτών είστε υποχρεωμένος να συμμορφωθείτε.
Όσον αφορά για το αεροδρόμιο της Σκιάθου που αναφέρεστε είναι για μένα λυπηρό και εξ αντικειμένου άσχετο.
Εάν είστε αμερόληπτος και πράττετε έχοντας «σημαία» την ανάπτυξη των νησιών των Β. Σποράδων και το τι θέλουν οι λαοί αυτών, οφείλετε τώρα λοιπόν να ζητήσετε να συσταθεί η Επιτροπή που αναφέρετε στέλνοντας επιστολή προς την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας κα Καλλιόπη Γερακούδη, η οποία μας ανέφερε ότι την αναμένει από εσάς. Έτσι θα πραγματοποιηθούν οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των τριών νησιών, που εκπροσωπούν τους κατοίκους αυτών.
Σας τονίζουμε και πάλι πως είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.
Ο Δήμαρχος
Νικόλαος Κ. Πλωμαρίτης»

3 σχόλια:

  1. Σταματείστε τον πόλεμο επιστολών και καθίστε σε ένα τραπέζι να τελειώνετε. Τα Δ.Λ.Τ θα λειτουργούν με ευθύνη των εκλεγμένων Δημάρχων οι οποίοι και θα λογοδοτήσουν εν καιρώ στους συμπολίτες μας. Οι μέχρι τώρα Πρόεδροι του Λ.Τ.Σ, ως δοτοί, δεν είχαν αυτή την υποχρέωση. Ας λειτουργήσει λοιπόν καλύτερα η δημοκρατία και η ανάληψη ευθύνης από εκλεγμένους άρχοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καταχρεωμένος Δήμος Σκιάθου ψάχνει για σωσίβιο. Εντάξει το καταλάβαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επιτροπή αυτή ποιανού ευθύνη είναι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.