Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η Σκόπελος πηγή έμπνευσης για τους απανταχού Ορθόδοξους Χριστιανούς

Επίσημο γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου παρέθεσε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής στο εστιατόριο «Τα κύματα», στο οποίο παρεβρέθη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, οι μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού, Κορίνθου, Θηβών και Λεβαδείας και Χαλκίδος, δημοτικοί σύμβουλοι και οι τοπικές αρχές.
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου σε σύντομο λόγο του ευχαρίστησε τον Κώστα Αγοραστό για την παρουσία του και την βοήθεια του και απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο είπε:
«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που σας έχουμε κοντά μας. Η Σκόπελος με τις 260 εκκλησίες και μοναστήρια είναι ένας ευλογημένος τόπος και μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα εκατομμύρια των ορθοδόξων που ζουν σε όλη τη γη. Ελπίζουμε βάσιμα ότι η έλευσή σας στο νησί θα δώσει το έναυσμα για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του νησιού, στο σημαντικό τομέα του θρησκευτικού τουρισμού...»

12 σχόλια:

  1. Εγώ χθες βράδυ που παρακολούθησα τις ειδήσεις, σε κανένα κανάλι δεν έλεγε για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο νησί μας, αν πήγαινε στη Σκιάθο θα το είχαν μάθει και στα νησιά του Πάσχα.Εκτός αυτού επίσημο γεύμα σε ταβερνάκι;;;Α παπαπαπα μαύρα χάλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσύ που θα πρότεινες δηλαδή ???

    στη Μεγάλη Βρετανία, ας πούμε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε-η με ικανοποιεί η απαντησή σας διότι αναγνωρίζεται και εσείς ότι θα ήταν καλύτερα σε μια αίθουσα ξενοδοχείου, επειδή Μεγάλη Βρετανία δεν έχουμε θα μπορούσε να ήταν σε κάποιο άλλο λίγο μικρότερο ίσως αλλά παραπλήσιο αυτού,από αυτά που υπάρχουν στο νησί.Ή μήπως δεν υπάρχουν;;

      Διαγραφή
    2. αγαπητέ-ή Ρ.Ρ. μάλλον δεν καταλάβατε το σχόλιό μου, με το οποίο φυσικά και ΔΕΝ αναγνώρισα ότι θα ήταν καλύτερα σε μια αίθουσα ξενοδοχείου.

      απλά σας ειρωνεύτηκα.
      με τις υγείες σας λοιπον.

      Διαγραφή
    3. Κατάλαβα αγαπητέ-η απλά θα σας έλεγα "Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι"!!!

      ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!

      Διαγραφή
  3. To σχόλιο για το ταβεράκι, τι νόημα είχε; Ταβερνάκι είναι, όχι κανένα καταγώγιο! Να ήταν κανένα κακόφημο και ελεηνό κέντρο να έλεγα. Κανονικός άνθρωπος θεωρώ ότι είναι και ο Αρχιεπίσκοπος. Δηλαδή ήταν καλύτερη τόσα χρόνια και αυτή η μονοφαγία, που όποτε ερχόντουσαν από τη Χαλκίδα τρώγανε και κοιμόντουσαν στον ίδιο συχεχώς χώρο;
    Όσο για το σχόλιο της προβολής της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου σον τόπο μας, συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Δεν προβλήθηκε πουθενά! Ολόκληρος Αρχιεπίσκοπος, τόσοι Δεσποτάδες μας επισκέφτηκαν και παντού τσιμουδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι το καλό PR, (Δημόσιες Σχέσεις), που έχουμε γι'αυτό δεν προβλήθηκε πουθενά..!
      Οι επιστήμονες και ειδικοί σύμβουλοι του Δημοτικού μας Καφενείου, (συγγνώμη Συμβουλίου εννοούσα), έκαναν για μια ακόμη φορά τη δουλειά τους..!
      Βέβαια, φρόντισαν να διαδώσουν και στα πέρατα της Γης, (ή νησιά του Πάσχα όπως λέει ο φίλος πιο πάνω), την..."Κραυγή Απελπισίας" του Δημάρχου μας...βέβαια, το ότι δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα δικά μας σκουπίδια, αποτελούσε σημαντικότερη είδηση, και έπρεπε να διαδοθεί, από την επίσκεψη ολόκληρου Αρχιεπίσκοπου.......!! Εμείς όμως..δεν ξέρουμε από τέτοια πράγματα...έχει "Ειδικούς Συμβούλους" ο Δήμαρχος μας και τους συμβουλεύετε..!

      Διαγραφή
    2. @ Ανώνυμο 23 Μαΐου 2012 5:33 μ.μ.
      Είσαι τελείως, μα τελείως άσχετος σου λέω.

      (και super ζηλιάρης επιπλέον...)

      Διαγραφή
    3. Τι σχέση έχει η ζήλια με την αλήθεια;;;
      Ακόμα και μια μύγα να πετάξει πάνω από την Σκιάθο, ακόμα και ένα μικρό ψαράκι να περάσει ανοιχτά του λιμανιού της, το μαθαίνουν όλοι και γίνεται θέμα συζήτησης τουλάχιστον για μια εβδομάδα.
      Κανείς δεν έμαθε τίποτα και πουθενά δεν ακούστηκε το παραμικρό γι' αυτήν την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου.
      Δεν έχει σημασία ο χώρος που έγινε το επίσημο γεύμα, μια χαρά είναι, το σημαντικό είναι πως δεν υπήρξε ούτε ένα δημοσιογράφος από κάποιο τοπικό, κρατικό ή ιδιωτικό κανάλι ώστε να αφιερώσει έστω λίγα λεπτάκια από το πρόγραμμά του σε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός.
      Αντίθετα κάθε καλοκαίρι βλέπουμε συνέχεια και καθημερινά την νυχτερινά ζωή της Σκιάθου και τα μπαράκια της!
      Αυτό είναι περισσότερο σημαντικό;
      Υπάρχουν χρήματα γι' αυτήν την προβολή, ενώ εμείς δεν έχουμε χρήματα να κάνουμε κάτι για το νησί μας;
      Και στο κάτω κάτω οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης ας πλησίαζαν ντόπιους επιχειρηματίες ώστε να φιλοξενήσουν τους δημοσιογράφους.
      Σίγουρα θα υπήρχαν πάρα πολλοί που θα το έκαναν, όταν μάλιστα βρισκόμαστε και σε "νεκρή" περίοδο.
      Συμφωνώ με τους προηγούμενους αναγνώστες πως έγινε μια πρόχειρη οργάνωση και ας ελπίσουμε πως δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον σε κάποια άλλη παρόμοια εκδήλωση, γιατί τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

      Διαγραφή
    4. Ήταν ο σημαντικότερος άνθρωπος που επισκέφτηκε το νησί εδώ και χρόνια. Η απαξίωση στη σημασία αυτής της επίσκεψης και η προχειρότητα στην όλη διοργάνωση (αλήθεια πόσο θα κόστιζαν 20 φωτοτυπίες με το πρόγραμμα που θα τοιχοκολλούνταν;)δείχνει πως στις κατάλληλες θέσεις δεν υπάρχουν οι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

      Διαγραφή
  4. Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε το νησί μας στα πλαίσια εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή και μνήμη σημαντικών γεγονότων για το τόπο και την θρησκευτική του παράδοση.Αυτό όπως αναφέρετε έπρεπε να γίνει προιόν εμπορευματοποιήσεως και προβολής με μόνο σκοπό το προσωπικό όφελος και το κέρδος. Δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο, πουλάτε και αγοράζετε τα πάντα.Αν ο ίδιος το επιθυμούσ, θα είχε και την ανάλογη δημοσιότητα η επίσκεψή του. Ηρθε απλός και σεμνός όπως αρμόζει σε ένα θρησκευτικό εκπρόσωπο.Οσο για την Σκιάθο να την αφήσετε ήσυχη κάνει την δουλειά της,όπως αυτή νομίζει σωστά.Δεν έχω δεί πολλές αναρτήσεις και σχολιασμούς από το γειτονικό μας νησί.Ισα ίσα που καθημερινά διοργανώνουν εκδρομές στη Σκόπελο και ενισχύουν την ντόπια αγορά.Δεν φταίει η Σκιάθος για την δική μας γκρίνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή πρέπει να πούμε και ευχαριστώ στους επιχειρηματίες που κερδίζουν χρήματα διοργανώνοντας εκδρομές για την Σκόπελο!
      Μήπως τότε θα έπρεπε να μας ανταποδώσουν το ευχαριστώ γιατί κι εμείς με την σειρά μας κάνουμε κάτι παρόμοιο;
      Ή μήπως σου διαφεύγει πως το καλοκαίρι διοργανώνονται καθημερινά εκδρομές προς Σκιάθο και Αλόννησο;
      Είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
      Μην ανησυχείς δεν σου θίξαμε την Σκιάθο, απλώς όταν γίνεται κάτι αξιόλογο, καλό είναι να παραδειγματιζόμαστε και να προσπαθούμε τουλάχιστον έστω και στο ελάχιστο να το μιμηθούμε.
      Όσο για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου, προσωπικά το έμαθα μέσα από αυτό το blog και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν έχουν πρόσβαση όλοι οι Σκοπελίτες στο ίντερνετ και ούτε έχουν όλοι υπολογιστές.
      Θα συμφωνήσω με τον αναγνώστη 25 Μαΐου 2012 8:44 π.μ.
      Πόσο θα στοίχησαν 20 φωτοτυπίες - ανακοινώσεις;
      Α ναι! Ξέχασα στην Σκόπελο απαγορεύεται η αφισοκόλληση, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε στους τοίχους κάθε είδους άσχετες αφίσες.
      (Στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν αμέτρητες αφίσες κολλημένες παντού και όταν εξέφρασα την απορία μου σε κάποιον δικηγόρο, η απάντησή του ήταν πως αυτό είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε να μας απασχολεί και να μας ενοχλεί, πως η αφίσα είναι ο μόνος τρόπος για να ενημερωθεί κάποιος για μια εκδήλωση και πως πάσχουμε από αφισοφοβία!)

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.