Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Χρηματική ενίσχυση σε γεωργούς για την καλλιέργεια γεωργικών προϊόντων

Πρόγραμμα Στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου

ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ:
Το ποσό της ενίσχυσης
καθορίζεται μέχρι
500 ευρώ ανά εκτάριο,
το δε συνολικό
διατιθέμενο ποσό
ενίσχυσης ανέρχεται
σε 23.000 ευρώ,
με ελάχιστη
επιδοτούμενη έκταση
ανά δικαιούχο τα 0,1 εκτάρια,
με ελάχιστο αριθμό
δένδρων ανά εκτάριο
τα 80 και ελάχιστη έκταση
ανά αγροτεμάχιο
τα 0,05 εκτάρια
Ξεκινά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους με σκοπό τη στήριξη του αγροτικού τομέα. Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1405/2006 του Συμβουλίου, της 18ης Σεπτεμβρίου 2006, σχετικά με τον καθορισμό ειδικών μέτρων για τη γεωργία. Τα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους επωφελούνται από ειδικό καθεστώς εφοδιασμού με ορισμένα γεωργικά προϊόντα και από μέτρα υποστήριξης προσαρμοσμένα στην τοπική γεωργική παραγωγή. Τα μέτρα αυτά έχουν διπλό στόχο: τον περιορισμό του κόστους μεταφοράς ορισμένων γεωργικών προϊόντων προς τις εν λόγω περιφέρειες και την προώθηση της ανάπτυξης της τοπικής παραγωγής. Τα εν λόγω μέτρα, που διευκρινίζονται από τον παρόντα κανονισμό, στοχεύουν στην προαγωγή της ανάπτυξης των εν λόγω περιοχών, η οποία παρεμποδίζεται από ένα σύνολο παραγόντων γεωγραφικής και οικονομικής φύσης.
Ειδικότερα επιδοτήσεις προβλέπονται για: αμπελοοινικά, πατάτες, εσπεριδοειδή, διατήρηση παραδοσιακών ελαιώνων, δαμάσκηνα στη Σκόπελο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τηλ.: 2410-615934 Email: agroikon@thessaly.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.