Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Περιοδεία Μαρκάκη στις Βόρειες Σποράδες

Περιοδεία στις Βόρειες Σποράδες πραγματοποίησε την Κυριακή και τη Δευτέρα ο βουλευτής Μαγνησίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και εκ νέου υποψήφιος κ. Παύλος Μαρκάκης. Εκεί, είχε συναντήσεις με κατοίκους, επαγγελματίες, φορείς και αυτοδιοικητικά στελέχη, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Το χαρακτηριστικό των συναντήσεων ήταν η έκφραση της ανησυχίας που υπάρχει για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, αφού τα πρώτα δείγματα από τις κρατήσεις δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αντίθετα υπάρχει μείωση σε σχέση με παλαιότερες περιόδους. «Αγκάθι», επίσης, αποτελεί η μείωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα χρόνια και πάγια...
προβλήματα των νησιών των Βορείων Σποράδων, δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα στους επαγγελματίες της περιοχής και ανησυχία για την εξέλιξη της κατάστασης.
«Η ανικανότητα του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνου, δεν κατάφερε να δώσει λύσεις. Αντίθετα, συνέχισε τα ίδια λάθη της Νέας Δημοκρατίας και δεν βοήθησε στο παραμικρό», σχολίασε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Μαρκάκης.
Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος αντιμετωπίζουν όμοια προβλήματα, στους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και των έργων.
Η έλλειψη προγραμματισμένων δρομολογίων είναι ένα μείζον πρόβλημα και η αναστολή των περικοπών, δεν καθησύχασε τους κατοίκους και τους παράγοντες των νησιών.
«Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση», είπε ο κ. Παύλος Μαρκάκης, «μετά τις εκλογές. Η αναστολή των περικοπών των δρομολογίων είναι ένα ακόμα προεκλογικό τρικ, που μετά τις εκλογές θα επανέλθει κανονικά, όπως οι περικοπές των συντάξεων κ.α.».
Ανασταλτικά, επίσης, στην ενίσχυση του τουρισμού και της οικονομίας των νησιών, λειτουργούν οι υψηλές τιμές των εισιτηρίων, καθώς δεν ευνοούν την ανταγωνιστικότητα σε σχέση με άλλα νησιά. Οι μετακινήσεις για μία οικογένεια είναι ιδιαίτερα ακριβές, σχεδόν απαγορευτικές, και αυτό συμβάλλει την αποθάρρυνση του εσωτερικού τουρισμού.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα που τέθηκε στον κ. Μαρκάκη, ήταν η καθυστέρηση σε αναγκαία έργα υποδομής, που θα ενισχύσουν την εικόνα των νησιών και θα συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η καθυστέρηση συγκρότησης των δημοτικών Λιμενικών Ταμείων από την αποκεντρωμένη διοίκηση της Περιφέρειας. Όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ «αντί οι κομματικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ να μεριμνήσουν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των νησιών και να πιέσουν για την λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, ενώ από την μια συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια και ζητούν την ψήφο, από την άλλη στρέφονται κατά των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας».
Τέλος, εκφράστηκε η ανησυχία από την πλευρά των επιχειρηματιών για την κατάργηση της διάταξης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ των νησιών. Η απαράδεκτη αυτή πρόβλεψη αυτή διατυπώνεται στο Μνημόνιο, που έχει ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, οι Βουλευτές των οποίων συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους νησιώτες με ψέματα.

3 σχόλια:

  1. Ο Κος Μαρκάκης δε συμμετέχει στην κυβέρνηση μαζί με βουλευτές του Πασόκ και Ν.Δ που κοροϊδεύουν τους νησιώτες με ψέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς και συμμετέχει δεν είμαστε κορόιδα να μην το ξέρουμε... Προσοχή μη μας ξεγελάσει κανείς τους πια. Τα τεχνάσματά τους γνωστά σε όλους, αν εξακολουθήσουμε «να μασάμε» μετά τις κάλπες δεν θα είμαστε άμοιροι ευθυνών, μαζόχες θα είμαστε και ό,τι πάθουμε καλά θα το πάθουμε... Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα πολύ να είχα την αρετή και την τόλμη να κατέβω παραλία και να υποδεχτώ όλους αυτούς τους ξεφτιλισμένους που μας θυμούνται σε προεκλογικές περιόδους με ανοιχτά δάχτυλα. Γιατί για γιαούρτωμα ούτε που το σκέφτομαι. Δεν το χαλαλίζω για τη μάπα τους. Και όσο σκέφτομαι ότι εξακολουθούν να τους πλαισιώνουν ακόμα κομματόσκυλα και να αισθάνονται μάλιστα υπερήφανοι που γνωρίζουν και βρίσκονται δίπλα σε αυτά τα ρεζίλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.