Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Συστάθηκε τοπική επιτροπή Βορείων Σποράδων της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Στις 31 Μαρτίου Παγκόσμια μέρα της Γης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών της Τοπικής Επιτροπής Βορείων Σποράδων της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
Η δημιουργία Τοπικών Επιτροπών αποτελεί προτεραιότητα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, μέσω των οποίων:
  • τονώνει το ενδιαφέρον και ευαισθητοποιεί το κοινό για την αξία της...
    ιστορικής, καλλιτεχνικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, τη σημασία της προστασίας των φυσικών οικοσυστημάτων, την προώθηση της οικολογικής ισορροπίας αλλά και για την αναγνώριση της αισθητικής αξίας των τοπίων ως στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • προβάλλει την ιδέα και την πρακτική της βιώσιμης αειφόρου ανάπτυξης με την πλέον ευρεία έννοια του όρου και υποστηρίζει τις επεμβάσεις εκείνες που θα βελτιώνουν το περιβάλλον οικισμών και υπαίθρου στοχεύοντας στην αρμονική συνύπαρξη του σύγχρονου ανθρώπου με την φύση και την διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • αναδεικνύει προβλήματα που καθιστούν κίνδυνο για το τοπικό περιβάλλον και η Ελληνική Εταιρεία να αναλαμβάνει εκ μέρους των τις αναγκαίες παρεμβάσεις προς τους αρμοδίους, κατά περίπτωση, δημοσίους ή και ιδιωτικούς τοπικούς φορείς.
  • συμβάλλει με κάθε νόμιμο μέσο στην προστασία και την ορθή διαχείριση της φυσικής και ανθρωπογενούς κληρονομιάς του τόπου μας, μελετά και προτείνει τεκμηριωμένες λύσεις των προβλημάτων που ανακύπτουν, σε συνεργασία και αν χρειαστεί, με τη βοήθεια ειδικών στελεχών της Ελληνικής Εταιρείας.
  • ενημερώνει την τοπική κοινωνία και στηρίζει πρωτοβουλίες που αφορούν την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού με απώτερο στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας των νησιών.
Η ίδρυση της Τοπικής Επιτροπής Βορείων Σποράδων αποτελεί πρόκληση αλλά και αναγκαιότητα αφού είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται Συλλογικό όργανο από την Κοινωνία των Πολιτών και των τριών νησιών.
Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκοπέλου με τη συμμετοχή των μελών από τη Σκιάθο και τη Σκόπελο, προγενέστερα συναντήσεις είχαν πραγματοποιηθεί και στα τρία νησιά, Αλόννησο, Σκόπελο και Σκιάθο με τα κατά τόπους μέλη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών αλλά και οι κοινές δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Πρώτη δράση της Τοπικής Επιτροπής προτείνεται η υλοποίηση έργων ανάδειξης των μονοπατιών της Αλοννήσου με χρηματοδότηση ύψους 5.000 ευρώ, δωρεά της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
Ακολούθως ανατέθηκαν αρμοδιότητες, στα μέλη των τριών νησιών για την προώθηση των στόχων που ετέθησαν.
Η επόμενη συνάντηση των μελών των τριών νησιών θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου στην Σκιάθο.
Θ.ΤΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.