Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Έτσι ξαφνικά...

Μόλις μπήκαν οι υπογραφές των 199 εραστών του μνημονίου και περιήλθαμε σε επιλεκτική χρεωκοπία, υπό τη σκέπη του αγγλικού δικαίου, ξαφνικά ως εκ θαύματος μαθαίνουμε ότι εμείς οι εξαθλιωμένοι Έλληνες κατοικούμε σε μία χώρα με ανεξάντλητα κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου αξίας εκατοντάδων δις.
...Ελπίζω ότι θα
τιμωρήσουμε
τους υπεύθυνους

αυτής
της εθνικής
συμφοράς...
Στο βιβλίο του Κ. Βελόπουλου «Η επόμενη μέρα» στη σελ. 278 υπάρχει μια φωτοτυπία από εφημερίδα της κυβερνήσεως 6 Μαίου 1973. Στο νομοθετικό διάταγμα υπ ' αριθμ. 1363 ο τότε δικτάτορας Παπαδόπουλος υπογράφει σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με την εν Βοστώνη εδρεύουσα εταιρία AN Car Oil Co. Inc. περί παραχωρήσεων δικαιώματος εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία και θαλάσσια περιοχή στο Β.Α. και Β.Δ. τμήμα της...
Πελοποννήσου. Η συναλλαγή όπως αναφέρεται στη σύμβαση θα γινόταν στο εθνικό μας νόμισμα, πράγμα που σήμαινε ότι δολάριο και δραχμή θα αποτελούσαν τα δύο ισχυρότερα αποθεματικά νομίσματα παγκοσμίως.
Το Νοέμβριο του ίδιου έτους δημιουργείται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες η ιστορία με το Πολυτεχνείο, επιβάλλεται η καινούργια δικτατορία του Ιωαννίδη και έκτοτε κανείς δεν ξαναμιλάει για κοιτάσματα πετρελαίου. Η μαφιόζικη ομερτά του πολιτικού συστήματος, γαρ! Δεν είμαι θαυμάστρια καμιάς χούντας. Η κατάλυση της δημοκρατίας είναι η χείριστη πράξη. Όμως πως είναι δυνατόν; 'Ενας δικτάτορας είχε όραμα να καταστήσει αυτή τη χώρα μεγάλη ενεργειακή δύναμη ενώ η δημοκρατία που ακολούθησε απέβλεπε τελικά στην πλήρη υποταγή και εξαθλίωσή της με πολίτες απελπισμένους, οι οποίοι πίσω από τα κάγκελα των παραθύρων και τις αμπαρωμένες εξώπορτες ασφαλείας, λόγω χαοτικής και ασύδοτης δημοκρατίας, παρακολουθούν σοκαρισμένοι αυτό που συντελείται εις βάρος των ίδιων και των επερχόμενων γενεών.
Ευελπιστώ ότι πλέον όλοι αντιληφθήκαμε τι παιχνίδι παίχτηκε. Η χώρα σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο που της κήρυξαν παραδόθηκε αμαχητί από κάποιους εντολοδόχους ξένων συμφερόντων. Ελπίζω ότι θα τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους -εγκληματικά ανεύθυνους- για εσχάτη προδοσία τους, υπαίτιους αυτής της εθνικής συμφοράς.
-Βάνα Αθανασίου
Αλόννησος

5 σχόλια:

  1. Πράγματι έτσι είναι, όπως πολύ εύστοχα η κα Αθανασίου καταγγέλλει.Θα ήθελα να παραθέσω και εγώ κάποιες διαπιστώσεις.
    Η αποτυχία της τρόικας και της κυβέρνησης να αντιμετωπίσουν μέσω της πολιτικής των μνημονίων το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, οδήγησε τους δανειστές σε σχεδιασμό για νέες δεσμεύσεις και λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Ετσι ένα και πλέον χρόνο μετά την εφαρμογή του μνημονίου, που οδήγησε στη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας,οι δανειστές προχωρούν στη δεύτερη φάση του σχεδίου των, που δεν είναι άλλη από την απόκτηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής.
    Το πρώτο μνημόνιο οδήγησε στη χρεοκοπία την ελληνική οικονομία καιστην υπερχρέωση της χώρας μας.Ηταν μια συνειδητή επιλογή του ΔΝΤ προκειμένου να μπορέσει να βάλει χέρι στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της πατρίδας μας και στις δημόσιες επιχειρήσεις.
    Το σχέδιο αυτό ασπάστηκαν και οι δήθεν εταίροι μας, η ΕΚΤ αλλά και η ευρωπαϊκή επιτροπή, δύο θεσμικά όργανα που 'εχουν μετατραπεί σε υπηρετικό προσωπικό των δανειστών μας.
    Θυμίζω οτι οι δανειστές μας επέβαλαν την παραίτηση της Ελλάδας από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας, δηλαδή σε περίπτωση έκδοσης δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες θα υποχρεώνεταιη Ελλάδα στη καταβολή οιουδήποτε ποσού στους δανειστές, αυτές θα μπορούν να εκτελεστούν σε βάρος της ιδιωτικής και δημόσιας περουσίας του δημοσίου. Δηλαδή και των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κα Αθανασίου, όχι μόνο δεν θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, αλλά πιστεύω ότι θα τους τιμήσουμε κι όλας με την ψήφο μας. Θα τους δώσουμε και πάλι την εξουσία για να μας πάρουν και τα βρακιά μας (δε μένει τίποτε άλλο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΚΥΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΑΤΕ ΤΕΛΕΙΑ.ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΠΟΝΗΜΕΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΡΩΓΗ {{ΕΛΛΗΝΩΝ-ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ}},ΠΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΑΠΟ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΤΩΦΑΝΗ ΠΛΑΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2008 ΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ Η ΑΠΟΠΗΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟ 2009 ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΑΜΑΥΡΩΣΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΥΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΟΡΙΩΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΤ 2010 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΙΒΑΝ ΣΑΒΙΔΗΣ ΚΛΗΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Β.ΠΟΥΝΤΙΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ 25 ΔΙΣ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 1 ΤΙΣ% ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΕΥΝΟΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ,ΚΑΙ Ο ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΙΔΙΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ 1% ΤΙΝΑΖΑΜΕ ΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕ ΜΕ 7%.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΩΤΑΝ-ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΟΥ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΡΑΤΩΝ.ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΑΝΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΗΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΜΥΝΗΣΗ ΚΑΤ΄ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΜΥΝΗΣΗ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΚΑΤΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΙΟΙ ΤΟΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΙΟΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΦΕΡΕΦΩΝΑΤΗΣ.

      Διαγραφή
  3. Κοιτάξτε στο λινκ παρακάτω τι δηλώνει ο Παπανδρέου (βέβαια και όλοι οι άλλοι τόσα χρόνια έκαναν μόκο)σχετικά με το πετρέλαιο, απλά tragic!!!!
    http://youtu.be/vkekGvgsB9c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τα συνεχή μνημόνια οι δανειστές έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης τησ χώρας μας που βασίζεται στη θεωρία του αποπληθωρισμού, δηλαδή στη βίαιη μείωση των μισθών, για δήθεν ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας. Αυτό όμως είναι καταδικασμένο να αποτύχει γιατί η πατρίδα μας δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους χαμηλούς μισθούς και ημερομίσθια την Τουρκία, την Ινδία, την Κίνα, τη Βραζιλία κλπ.
    Συγχρόνως καταδικαζόμαστε σε μόνιμη τεχνολογική υποανάπτυξη, αφού τα μυαλά της χώρας, οι νέοι Ελληνες επιστήμονες μεταναστεύουν.
    Ετσι επαναλαμβάνεται αυτό που έγινε μεταπολεμικά, δηλαδή να μη μπορέσουμε να αναπτύξουμε βαριά βιομηχανία και να περιοριστούμε σε ένα περιθωριακό και συνάμα παρασιτικό ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.