Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Για τη δημιουργία κλειστών κέντρων «φιλοξενίας» μεταναστών

Ανακοίνωση της παράταξης
«Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας»
Το πρόβλημα μεγάλων προσφυγικών ρευμάτων από περιοχές του πλανήτη όπου η λογική του κέρδους τις διαλύει ολοσχερώς, είτε με πολέμους, είτε με περιβαλλοντικές καταστροφές, είτε με διατροφική κατάρρευση, είναι ήδη εκρηκτικό και αναμένεται να ενταθεί τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα λόγω της θέσης της αποτελεί πέρασμα αυτών των ρευμάτων. Συγχρόνως δε, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων μας, η Ελλάδα τείνει να...
μετατραπεί σταδιακά από χώρα προορισμού σε χώρα καταγωγής οικονομικών προσφύγων.
Η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αντί να προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση, επιχειρεί να αξιοποιήσει τις εκρηκτικές συνθήκες που δημιουργεί η συσσώρευση προσφύγων και μεταναστών για στενά προεκλογικούς λόγους με την δημιουργία 30 κέντρων «φιλοξενίας» - στρατοπέδων στις 10 περιφέρειες της χώρας.
Ως «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» καταθέτουμε για άλλη μια φορά τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος του μεταναστευτικού :
  • Να αλλάξει άμεσα το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
  • Να εξασφαλιστούν ταξιδιωτικά έγγραφα για τη δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προορισμού αφού η χώρα μας λόγω της γεωγραφικής της θέσης είναι χώρα πέρασμα.
  • Να καταργηθεί η συνθήκη του Δουβλίνου 2.
  • Να χορηγηθεί άσυλο στους πολιτικούς πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, καθώς και να δοθεί η δυνατότητα εξόδου από την χώρα σε όσους το επιθυμούν, που σαφώς προϋποθέτει συνεργασία και αλλαγή πολιτικής στο πλαίσιο της Ε.Ε.
  • Να αρχίσει άμεσα ανοιχτή και διαρκής διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών με προϋποθέσεις που δεν θα έχουν στόχο τον αποκλεισμό αλλά την δυνατότητα μιας νόμιμης ζωής.
  • Να δημιουργηθούν ανοιχτοί ξενώνες στέγασης και όχι «στρατόπεδα» συγκέντρωσης σε όποιες περιοχές κρίνεται αναγκαίο από την τοπική κοινωνία.
Αρνούμαστε την πολιτική που μετατρέπει τους μετανάστες σε εύκολα θύματα της οργής και της απόγνωσης που προκαλεί η πολιτική των μνημονίων.

3 σχόλια:

  1. Σιγα μην τους κλεισουμε και και το καλυτερο ξενοδοχειο... Συνερθετε ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θελει ευαισθησια αυτο το θεμα

    οση αξια εχει για σενα η ζωη σου και η υπαρξη σου, ισοδυναμη εχει και γιαυτους

    διαφωνω με τον να τους κλεινουν σε στρατοπεδα, το θεωρω απανθρωπο

    να βρουν τροπο οι ανθρωποι αυτοι να γυρισουν πισω στην χωρα τους η να τους δοθουν χαρτια να ταξιδεψουν προς την υπολοιπη ευρωπη μηπως και τοτε δοθει καμμια λυση

    αλλιως αυτα τα στρατοπεδα θα καταντησουν να ειναι απανθρωπα κεντρα συγκεντρωσης ψυχων διχως αυριο

    θα πρεπε να μας ενδιαφερει πιο πολυ το θεμα γιατι αυριο πχ μπορει καποιοι να αποφασισουν πχ οτι δανειζουμε τους ελληνες

    ας τους μαντρωσουμε

    οπως εκανε ο χιτλερ με τους εβραιους στο παρελθον, οι αμερικανοι με το γκουανταναμο η οτι αλλο του καπνισει του καθενας

    αυτα τα πραγματα θελουν προγραμμα , δεν λεγονται λιγο πριν τις εκλογες (εκτος και αν θελουν καποιοι να τους ξεσηκωσουν σκοπιμα ) και οι αριθμοι των λαθρομεταναστων ειναι πολυ μεγαλυτεροι...

    ας δωσουν λυσεις ουσιαστικες με σεβασμο στην ανθρωπινη αξιοπρεπεια ακομη και του πιο κατατρεγμενου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοι αυτοι οι ανθρωποι που ειναι ως αποκαλουμενοι λαθρομεταναστες στην Ελλαδα δεν ηρθαν γιατι ηθελαν να ερθουν,ηρθαν οπως ηρθαν και ολοι ξερουμε πως ερχονται και πιο ειναι το τιμημα που καταβαλουν.Αν το Ν.Α.Τ.Ο και οι πιστοι συμαχυτους δεν λεηλατουσαν τις χωρεστους αν δεν αρπαζαν τις πλουτοπαρωγογικες πηγες και τους αφηναν στην ησυχιατους και την ευημεριατους δεν θα υπηρχε το προβλημα,ομως για να υπρχουν 5 χορτατοι πρεπει να υπαρχουν 95 πεινασμενοι.Αρα οι κυριοι που πεταν εθνικοφασιστικες κωρωνες ας σκεφτουν αυτους που εστειλαν στο κοινοβουλιο μηπως δωσαν αεροδρομια και διοδους επελασης στους νατοικους ωστε να γινουν τα αραανω που γραφω,λοιπον ποιος φταιει αυτοι που ηρθαν η αυτοι που με τις εγκληματικες πραξεις τους αναγκασαν να ερθουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.