Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Μικρή η συμμετοχή στη διαβούλευση

Έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση(κλικ) το Σχέδιο Κανονισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου, αλλά μέχρι στιγμής ιδιώτες και επαγγελματίες, ενώ θα έπρεπε να το έχουν μελετήσει και να παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται, αυτοί το αγνοούν.
Δημοσιεύουμε σήμερα ένα ακόμα ενδιαφέρον άρθρο:
Άρθρο 19

Προϊόντα Κηπευτικών Εργασιών
1. Τα προϊόντα κηπευτικών εργασιών (φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κ.λπ.) με μικρό όγκο και βάρος, εφόσον δεν είναι δυνατή η διαχείριση τους από τον δημότη που τα...
παράγει, συσκευάζονται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους και απομακρύνονται από την υπηρεσία. Απαγορεύεται η απόρριψη τους χύμα, χωρίς συσκευασία.
2. Τα υπόλοιπα κοπής δένδρων, θάμνων, κλαριών κ.λπ., μεγάλου όγκου, τα οποία δεν δύνανται να συσκευασθούν στους οικιακούς σάκους απορριμμάτων, απομακρύνονται υποχρεωτικά από τους υπευθύνους με δικά τους μέσα. Απαγορεύεται η ανάμειξη τους με οικιακά απορρίμματα ή η ανεξέλεγκτη διάθεση τους.
3. Υπόλοιπα χώματος και κοπροχώματος από κηπευτικές εργασίες απομακρύνονται υποχρεωτικά από τους υπευθύνους με δικά τους μέσα. Απαγορεύεται η ανάμειξη τους με οικιακά απορρίμματα, η ρίψη μέσα στους κάδους απορριμμάτων ή η ανεξέλεγκτη διάθεση τους.
4. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη κοπής δενδροκαλλιεργειών σε οποιοδήποτε κοινόχρηστο χώρο ή/και κατά μήκος όλης της Επαρχιακής Οδού.

15 σχόλια:

  1. Θα μαζεύονται τα σκουπίδια πριν τις 8 ή μετα τις 8?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάστε τον Κανονισμό και διατυπώστε τυχόν απορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
    ds-mayor@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απαραδεκτω αυτο το εσχωσ στους δρομους με τα κλαδια και τα πεταμενα ντιβανια και στρωματα καρεκλες [βλεπε περιοχη τουμπα πιο πανω απο γυφτορεμα]και τα σκουπιδια να επιλεγοντε και οχι να μαζευωντε ολα '''''δημαρχε και δυμοτικη αστινομια καντε περιπολιες επιγωντος γιατι εχει χαλαρωση πολλοι η κατασταση να πεσουν και προστιμα για να σιμορφωθουν πολλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απαραδεκτο το θεαμα με τα κλαδια και τα στρωματα και τα πεταμενα ντιβανια[περιοχη τουμπα πιο πανω απο το γιφτορεμα]καντε κατι επιγοντως να πεσουνε και προστιμα νομιζω πως εχουμε χαλαρωση παρα πολλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον γι'αυτό ονομάζεται γυφτόρεμα. Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Μπράβο παιδιά, όλο το νησί ένα γυφτόρεμα.

      Διαγραφή
  5. kalο θα ηταν να ξεκινησουν και οι εθελοντικες + μαζι με τον δημο ενεργειες για καθαρισμο παραλιων, δρομων απο τωρα.. πριν το πασχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη δεύτερη φωτογραφία τα κλαδιά από το κτήμα ή το οικόπεδο που καθαρίστηκε πιάνουν ένα ολόκληρο τρίκυκλο.
    Κανονικά έπρεπε ο ιδιοκτήτης με δικά του έξοδα να τα πάει στον ΧΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η συμμετοχή στη διαβούλευση είναι μικρή και δεν εκπλήσσομαι καθόλου. Προσώπικά δεν έλαβα μέρος για τον εξής λόγο. Είναι ένα τεχνικό πολυσέλιδο κείμενο για το οποίο έχω επιφυλάξεις αν θέλει κάποιος εκλεγμένος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να το έφαρμόσει. Επιπλέον με την υπάρχουσα αριθμητική δύναμη της δημοτικής Αστυνομίας καθώς και τους ΔΥ που θα μετέχουν στην εφαρμογή του σχεδίου και να ήθελε κάποιος να επιβάλλει ποινές...
    Η εφαρμογή του κανονισμού θα μας πήγαινε πράγματι μπροστά αλλά είναι και το ρημάδι το πολιτικό κόστος και παιχνίδι. Αρα γιατί να ασχοληθεί κανείς είπα, έσκισα το χαρτί με τις σημειώσεις που είχα πάρει και συνέχισα αυτό που έκανα, όταν πιάσουμε πάτο τότε η κοινωνία ίσως θα είναι οριμότερη.
    Με τα παραπάνω δε θέλω να απαξιώσω τον κανονισμό και όποιος τον συνέταξε χαίρει της εκτιμησής μου, θεωρώ απλά οτι ο τόπος αυτός δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο.
    Η. Σκαβέντζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΛ.ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ.


    ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ?

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ : ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ .... ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ; ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΡΚΕΤΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΣΚΑΒΕΝΤΖΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλός ο κανονισμός αλλά είμαι σίγουρη ότι θα μείνει στο συρτάρι. Ρίξτε μια ματια στην παραλία και θα καταλάβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. Αυστηροί κανονισμοί και πρόστιμα στις παραλίες Αλοννήσου


    Το διάβασα σήμερα και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας:
    "Τσουχτερά πρόστιμα και αυστηρά μέτρα θεσπίζονται από τον Δήμο Αλοννήσου με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση της άρτιας εικόνα του νησιού. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μεταξύ των μέτρων που θα εφαρμοστούν, εντάσσεται η επιβολή προστίμου ύψους 1.500 ΕΥΡΩ, σε όσους ρυπαίνουν τις ακτές και τις παραλίες του νησιού."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πράγματι οι Κανονισμοί είναι ένα καλό κατευθυντήριο εργαλείο.Η υλοποίησή τους όμως χρειάζεται επίπονη και επίμονη προσπάθεια τόσο για αυτούς που πρέπει να τους εφαρμόσουν,όσο και από αυτούς που πρέπει να τους σεβαστούν και να τους τηρήσουν.Εδώ μιλάμε για έναν κανονισμό καθαριότητας και περιβάλλοντος.Πολλοί σχολιαστές επικεντρώθηκαν σε αυτά που βλέπουν τόσο στην παραλία όσο και σε όλους τους οικισμούς και για μια ακόμη φορά τόνισαν ότι οι καθαριότητα είναι ελλειπής και ο Δήμος δεν κάνει καλά την δουλειά του και το προσωπικό δεν ανταπροκρίνεται ή δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί στο δύσκολο τομέα της καθαριότητας που αφορά όλους μας και εν γένει την εικόνα του νησιού μας προς τα έξω.Γιατί άραγε θα πρέπει να επιβληθούν πρόστιμα,για να πράξουμε εμείς σαν πολίτες τα αυτονόητα;
    Αναφέρθηκαν επίσης στα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες για την παροχή υπηρεσίας τόσο στην καθαριότητα όσο και στο Δημοτικό Φωτισμό.Δεν αναφέρθηκε όμως κανείς,πόσοι από αυτούς που λαμβάνουν αυτές τις υπηρεσίες έχουν δηλώσει τα πραγματικά τετραγωνικά που ηλεκτροδοτούν.Πόσες επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες κατοικιών βολεύονται για πολλά χρόνια με εργοταξιακό ρεύμα δηλώνοντας μηδέν τεραγωνικά και παράλληλα θεωρούν έξυπνο τον ευατό τους,γι αυτή την απάτη και την φοροδιαφυγή;Δεν αναφέρθηκε κανείς στην σπατάλη ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές αγροτικές, όπου υπάρχουν σπίτια και επιχειρήσεις που κατοικούνται ή δραστηριοποιούνται μόνο το καλοκαίρι.Αν κάνετε μια νυχτερινή βόλτα θα τρομάξετε από την άσκοπη φωταγώγηση. Που είναι λοιπόν η δική μας συμμετοχή και συνείδηση σε όλα αυτά και γιατί;ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το θέμα δεν είναι να επιβληθούν πρόστιμα, αλλά να μάθει ο καθένα μας ότι η καθαριότητα και η νοικοκυροσύνη δεν σταματούν πίσω απ΄την πόρτα του σπιτιού μας. Είναι Σάββατο μεσάνυχτα, αύριο ξημερώνει Κυριακή και μεγάλη γιορτή και τα σκουπίδια στον κάδο είναι ξεχειλισμένα. Τα ζουμιά τρέχουν στο δρόμο. Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, βοήθα Παναγιά! Είναι ντροπή μας! Ποιος δεν γνωρίζει ότι αύριο είναι αργία; Σε ποιο σπίτι δεν χωρούσε η σακκούλα σκουπιδιών του μέχρι τη Δευτέρα το πρωί; Το καλοκαίρι έχουμε τη δικαιολογία ότι έχουμε πολύ τουρισμό και δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε. Τώρα; Μια χούφτα άνθρωποι είμαστε σε κάθε γειτονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.