Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

O Κ. Καρτάλης για το ΦΠΑ στα νησιά

Μετά από συνεργασία Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστα Καρτάλη, με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Παντ. Οικονόμου και το Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτική Ηλ. Πλασκοβίτη, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι η σημερινή Κυβέρνηση δεν προτίθεται να θέσει, στο υπό προετοιμασία φορολογικό νομοσχέδιο, θέμα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Κ. Καρτάλης σημείωσε ότι: «Η ρύθμιση για το ΦΠΑ που ισχύει μέχρι σήμερα, αποτελεί σημαντική βοήθεια για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των νησιών, οι οποίοι επιβαρύνονται οικονομικά με το αυξημένο κόστος της μεταφοράς...
προσώπων και προϊόντων από τα ακτοπλοϊκά ναύλα. Δεν πρόκειται για προνομιακή ρύθμιση, αλλά για ρύθμιση αντιστάθμισης των προβλημάτων που προκύπτουν από τη νησιωτικότητα. Αυτό διευκρινίσαμε στην πολιτική ηγεσία και νομίζω ότι υπάρχει πλήρης κατανόηση. Αλλωστε στην ενότητα του μνημονίου στην οποία γίνεται αναφορά περί της εξάλειψης προνομιακών καθεστώτων, υπάρχει ρητή διατύπωση ότι “Σκοπός μας είναι να υιοθετήσουμε μία φορολογική μεταρρύθμιση για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε να είναι δυνατή η μείωση επιλεγμένων φορολογικών συντελεστών και η αναδιάρθρωση του φορολογικού βάρους ανάμεσα σε φορολογικές κλίμακες με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.”
Παρακολουθούμε το θέμα με μεγάλη προσοχή.»

2 σχόλια:

  1. Ομολογω καλο πολυ καλο το σχολιο του βουλευτη Μαγνησιας του pasok οπως γραφει η σημερινη κυβερνηση δεν θα αυξησει τον Φ.Π.Α σε 2 μηνες εχουμε εκλογες αρα πιθανοτατα να μην πω σιγουρα επομενη κυβερνηση θα κανει πραξει την ψηφιση του μνημονιου 2 αυξησει του Φ.Π.Α .Και οπως ειναι γνωστω ο βουλευτης κυριος καρταλης ψηφισε το μνημονιο 2,ευχαριστουμε κυριε βουλευτα για τις προσπαθειες που κανατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. “Σκοπός μας είναι να υιοθετήσουμε μία φορολογική μεταρρύθμιση για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε να είναι δυνατή η μείωση επιλεγμένων φορολογικών συντελεστών και η αναδιάρθρωση του φορολογικού βάρους ανάμεσα σε φορολογικές κλίμακες με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.”

    Μονος του τα γραφει ή εχει προσλαβει συγραφεα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.