Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση στη Σκόπελο για το Med-Agrisles

Πραγματοποιείται από το πρωί συνάντηση των εταίρων της περ. Θεσσαλίας, Κορσικής, Κύπρου, Βορείου Αιγαίου στο Rigas House στη Σκόπελο για το πρόγραμμα Med-Agrisles.
Στις 5 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Σκοπέλου θα γίνει ενημέρωση από τον Γάλλο συντονιστή του προγράμματος καθώς επίσης και από τον Βασίλη Μπέλη από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας για τα συμπεράσματα της συνάντησης, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Σκοπέλου, για ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου Σκοπελίτη.
Το πρόγραμμα Agrisles (κλικ εδώ για να διαβάσετε την παρουσίαση του προγράμματος) στα πλαίσια του άξονα «Ενίσχυση της καινοτομίας» και της δράσης «Ενίσχυση των στρατηγικών συνεργασιών μεταξύ οικονομικών παραγόντων ανάπτυξης και κρατικών φορέων» του προγράμματος MED, έχει ως κύριο στόχο την ανάπτυξη μίας μεθόδου μη τεχνολογικής καινοτομίας στη γεωργία των νησιωτικών περιοχών.
Το MED – AGRISLES είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα...
με τίτλο «Επεξεργασία και ανάπτυξη μιας διεθνικής στρατηγικής για την καινοτομία στη γεωργία μεταξύ των νησιών της Μεσογείου» μέσω του οποίου οργανώνεται συνεργασία περιφερειών της Μεσογείου (π. Θεσσαλίας, Κορσική, Κύπρος, π. Βορ. Αιγαίου, Σικελία, Σαρδηνία, Αζόρες, Βαλεαρίδες) για την ανάδειξη κοινών μεθόδων αντιμετώπισης προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές.
Κάθε περιφέρεια (εταίρος) υποχρεούται να ορίσει την περιοχή παρέμβασης. Η Θεσσαλία όρισε τις Βόρειες Σποράδες και εξετάζοντας τα υπέρ και τα κατά των προϊόντων των νησιών μας, επελέγη το δαμάσκηνο Σκοπέλου.
Για το δαμάσκηνο Σκοπέλου έγιναν 3 συναντήσεις (κλικ εδώ και εδώ) οι οποίες είχαν στόχο να εντοπισθούν τα προβλήματα της παραγωγικής αλυσίδας του προϊόντος και να προταθούν λύσεις βελτίωσης της παραγωγής.
Τα προβλήματα στα οποία έπρεπε να δοθούν λύσεις εντοπίστηκαν:
α) στην πιστοποίηση του προϊόντος
β) στον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας ξήρανσης
γ) στο κόστος μεταφοράς και τη διάθεση
δ) στη σύνδεση της παραγωγικής διαδικασίας με τον Τουρισμό.
Η ένταξη του δαμάσκηνου Σκοπέλου στο καλάθι των τοπικών προϊόντων της Θεσσαλίας είναι μία θετική εξέλιξη
Η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου (κλικ εδώ) αποφάσισε την έρευνα πηγών χρηματοδότησης για πιστοποίηση του σκοπελίτικου δαμάσκηνου ως προϊόν ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ). Το leader Αλιείας που πρόσφατα εγκριθεί ανοίγει τον δρόμο για τέτοιες χρηματοδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.