Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Για την κατάργηση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΔΙΩΤΗ - ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ
Σειρά ερωτημάτων, σχετικά με την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, απηύθυναν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, βουλευτής Α’ Αθήνας, και οι βουλευτές Ηρώ Διώτη (Λάρισας) και Μιχάλης Κριτσωτάκης (Ηρακλείου).
Εξαίροντας τον ανταποδοτικό ρόλο των δύο φορέων καθώς και τη μη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού (καθώς τα έσοδά τους προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών), καθώς και τον κοινωνικό τους ρόλο για...
εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, πολυτέκνους, ΑμεΑ, αλλά και επιδοτούμενους ανέργους, άγαμες μητέρες και εν γένει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, υποστήριξαν «ακόμα και αν δεν τους είχαμε αυτούς τους Οργανισμούς, στην περίοδο της κρίσης θα έπρεπε να τους ιδρύσουμε».
Οι τρεις βουλευτές, αναφέροντας αναλυτικά το ρόλο των δύο Οργανισμών στους πολίτες και εστιάζοντας στις δραματικές επιπτώσεις που θα επέλθουν από την κατάργησή τους, τόσο στους εργαζομένους όσο και στις επιχειρήσεις που συνεργάζονταν με αυτούς, ζήτησαν ενδελεχή ενημέρωση για τα ακόλουθα: «Ποιο θα είναι το μέλλον των εργαζομένων σε ΟΕΚ και ΟΕΕ; Τι θα γίνει με τα προγράμματα επιδότησης ενοικίου για δάνεια που χορηγήθηκαν από τράπεζες και με όσους έχουν ήδη οφειλές από δάνεια προς τον ΟΕΚ; Τι θα γίνει η ακίνητη περιουσία του ΟΕΚ και τι σκοπεύετε να κάνετε με τους ήδη ολοκληρωμένους οικισμούς και τα προγράμματα σε εξέλιξη; Πώς θα αξιοποιηθεί και υπέρ ποιου η ακίνητη περιουσία του ΟΕΕ ύψους περίπου 1 δις ευρώ; Ποιο είναι το αποθεματικό του ΟΕΚ και τι σκοπεύετε να κάνετε με τα χρήματα που έχουν καταβάλει εδώ και 55 σχεδόν χρόνια οι εργαζόμενοι;
Σε ποιο ποσό ανέρχονται οι ήδη καταβληθείσες εισφορές εργαζομένων όλων των ασφαλιστικών ταμείων υπέρ ΟΕΕ και τι θα συμβεί με αυτές; Τι μέτρα θα ληφθούν για τα παιδιά που έως τώρα φιλοξενούνταν στους 25 ΒΝΣ; Πώς θα διασφαλιστεί η πληρωμή των ιδιοκτητών καταλυμάτων (ενοικιαζομένων δωματίων, ξενοδοχείων, κάμπινγκ κ.α.) και των τουριστικών γραφείων/λεωφορείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΕΕ κατά το έτος 2011-2012; Αντίστοιχα, πώς θα διασφαλιστεί η πληρωμή των συνεργαζομένων εκδοτικών οίκων, βιβλιοπωλείων και θεατρικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στα προγράμματα αγοράς βιβλίων με κουπόνια του ΟΕΕ και εργατικών εισιτηρίων κατά το τελευταίο έτος;».

1 σχόλιο:

  1. Παιδια δεν νομιζω πλεον να ενδιαφερει κανένα όλα αυτά που σωστα εχουν ερωτηθεί.Είμαστε πλέον ένα γερμανικό προτεκτοράτο της σημερινης γερμανικής καγκελαρίας. Αποικοι στον τόπο μας. Δεν ενδιαφέρει κανέναν από αυτους το κοινωνικό στοιχείο που έχουν αυτοί οι οργανισμοί.Αυτοί τα περιουσιακά στοιχεία θέλουν. ποιά λεφτα να δοθούν.Πρέπει να σκεφτούμε όλοι μαζί αλλον τρόπο αντίστασης στα όλα αυτά που συμβαίνουν.Ας σκεφτούμε πρώτα και μετα ας πράξουμε.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.