Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Γυναικών Σκιάθου έκοψε πίτα

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 το χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στην ταβέρνα «ΑΣΠΡΟΛΙΘΟΣ».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος, ο χοροδιδάσκαλος Γεώργιος Γεωργίου, οι γονείς των παιδιών-μελών, μέλη και φίλοι του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου Παναγιώτα Διολέττα καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τους γονείς των παιδιών που απαρτίζουν το χορευτικό συγκρότημα για την συνεχή στήριξη και εμπιστοσύνη τους προς το Σύλλογο Γυναικών. Ευχαρίστησε επίσης τα ίδια τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος, καθώς και τον δάσκαλό του, τον Γιώργο Γεωργίου, που εδώ και πολλά χρόνια συνεργάζεται άψογα με το Σύλλογο και επιτελεί ένα τόσο σπουδαίο έργο.
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε και έκοψε ο π. Γεώργιος Σταματάς, ευχόμενος σε όλους καλή...
χρονιά με υγεία, ειρήνη, αγάπη, και απευθυνόμενος προς το Σύλλογο Γυναικών τον προέτρεψε να συνεχίζει τη διατήρηση της λαϊκής μας παράδοσης και μέσω του χορευτικού συγκροτήματός του. Ο ίδιος χρόνια τώρα έμπρακτα τάσσεται πάντα υπέρ της διατήρησης και διάδοσης της τοπικής παράδοσης.
Η τυχερή της χρονιάς είναι μέλος του χορευτικού, η Ελένη Γεωργακοπούλου.
Στη συνέχεια μια ομάδα καλλίφωνων γυναικών-μελών του Συλλόγου τραγούδησαν αποκριάτικα παραδοσιακά σκιαθίτικα τραγούδια.
Μετέπειτα όλα τα παρευρισκόμενα μέλη του χορευτικού χόρεψαν υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια του χοροδιδάσκαλου Γιώργου Γεωργίου παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, εκδηλώνοντας για άλλη μια φορά την αγάπη και το μεράκι τους για την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών.
Τον χορό ακολούθησαν μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και κεφιού όλοι οι παρευρισκόμενοι με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Το μουσικό σχήμα πλαισίωναν: η Φανή Μπαρμπή στο τραγούδι, ο Άρης Ντίνας στο λαούτο και το τραγούδι, ο Σταύρος Κουσκουρίδας στο κλαρίνο, ο Στέφανος Γεωργίου στο βιολί και ο Κων. Γεωργίου στα κρουστά.
Ο Δήμαρχος Σκιάθου Νικόλαος Πλωμαρίτης τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση αυτή και επιβράβευσε το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου για τις τόσο σημαντικές δράσεις του.
Την εκδήλωση στήριξαν με τη συμμετοχή τους και ο π. Λουκάς Σταμέλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Μασσούρος και Αθανάσιος Ζλατούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.