Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Συμμετοχή Κ. Καρτάλη σε ευρεία σύσκεψη στη Βουλή για το ΦΠΑ στα νησιά

Ευρεία συνάντηση φορέων (Περιφέρειες, Δήμοι, επιμελητήρια, κ.α.) με Βουλευτές από περιοχές που είναι είτε νησιωτικές ή περιλαμβάνουν νησιωτικές ενότητες πραγματοποιήθηκε στη Βουλή με αφορμή το θέμα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης ο οποίος κατά την τοποθέτηση του τόνισε τα εξής: «Η ρύθμιση για το ΦΠΑ που ισχύει μέχρι σήμερα, αποτελεί σημαντική βοήθεια για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των νησιών, οι οποίοι επιβαρύνονται οικονομικά με το αυξημένο...
κόστος της μεταφοράς προσώπων και προϊόντων από τα ακτοπλοϊκά ναύλα. Δεν πρόκειται για προνομιακή ρύθμιση, αλλά για ρύθμιση αντιστάθμισης των προβλημάτων που προκύπτουν από τη νησιωτικότητα. Διευκρίνισα ότι το μνημόνιο δεν αναφέρει ρητά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών αλλά παραπέμπει στην εξάλειψη ορισμένων προνομιακών φορολογικών καθεστώτων που ισχύουν στη χώρα. Επεσήμανα επίσης ότι στην ίδια ενότητα του μνημονίου στην οποία γίνεται αυτή η αναφορά περί της εξάλειψης προνομιακών καθεστώτων, υπάρχει ρητή διατύπωση ότι «Σκοπός μας είναι να υιοθετήσουμε μία φορολογική μεταρρύθμιση για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε να είναι δυνατή η μείωση επιλεγμένων φορολογικών συντελεστών και η αναδιάρθρωση του φορολογικού βάρους ανάμεσα σε φορολογικές κλίμακες με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας
Αυτό σημαίνει ότι η Κυβέρνηση πρέπει να τεκμηριώσει την αναγκαιότητα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών και φυσικά να προτείνει ισοδύναμα μέτρα που θα εκτονώσουν τις πιέσεις της Τρόικας. Είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών. Επισημαίνω ότι ήταν εντυπωσιακή η σύμπνοια όλων των παρισταμένων, ανεξάρτητα πολιτικής απόχρωσης. Κατά τη συνάντηση συντάχθηκε ψήφισμα κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και λήφθηκε απόφαση να δημιουργηθεί επιτροπή που θα τεκμηριώσει επιστημονικά και οικονομικά τη διεκδίκηση και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο νομοθετικό έργο σε συνεργασία με τους Βουλευτές.»

4 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που ασχολείται και ένας βουλευτής Μαγνησίας με το θέμα. Οι άλλοι μάλλον κοιμούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε είναι ώρα να μαζέψουν και τα ψηφαλάκια τους από κάτι αδαείς ή συμφεροντολόγους σαν εσένα.. Μάλλον εσύ κοιμόσουν όταν ο βουλευτής Μαγνησίας ψήφιζε ΝΑΙ στο μνημόνιο...

      Διαγραφή
    2. Αφού ο κ. Καρτάλης έβαλε και αυτός την ταφόπλακα στα εργασιακά με την ψήφο του τώρα τον έπειασε ο πόνος για το ΦΠΑ των νησιών.
      Τι έγινε κ. Καρτάλη? φοβηθήκατε την διαγραφή απο το ΠΑΣΟΚ και την βουλευτική σας αποζημείωση?

      Διαγραφή
  2. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ Φ.Π.Α ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΙΤΑ ΕΠΕΙΔΗΞΕ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑΤΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ Φ.Π.Α ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.ΑΡΑ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΝΟΜΟ-ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΑΣ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α ΤΟΤΕ ΕΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.