Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τελικά, συνδικαλισμό όπου θέλουμε…

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναγνώστηκε ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ αναφορικά με τα εργασιακά θέματα και προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο Σκοπέλου και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, καθώς και την απρεπή συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Σκοπέλου κ. Γεωργίου Φύβγα στην συνδικαλίστρια - εκπρόσωπο των εργαζομένων της ΠΟΕ – ΟΤΑ και του συνδικαλιστικού κινήματος Δ.Α.Σ. (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ), η οποία παρευρισκόταν στο νησί μας την προηγούμενη εβδομάδα και συναντήθηκε με εργαζόμενους και αιρετούς στο Δημαρχείο Σκοπέλου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση των εργασιακών θεμάτων - προβλημάτων του προσωπικού και η ενημέρωση γύρω από τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Με εκπλήσσει ιδιαίτερα που κανείς από...
τους παρευρισκόμενους και το κοινό δεν αναφέρθηκε στην ανάρμοστη, απρεπή, αντιδεολογική και προκλητική συμπεριφορά του κ. Μανώλη Ραμαντάνη στον συνδικαλιστή - εκπρόσωπο των εργαζομένων των Δ.Ε.Υ.Α. της Ελλάδας, ο οποίος παρευρέθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού έλαβε το λόγο, ενημέρωνε για το θεσμό των Δ.Ε.Υ.Α. και το εργασιακό καθεστώς στις επιχειρήσεις αυτές κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο. Ο κ. Ραμαντάνης φαίνεται λησμόνησε τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται και ξεπέρασε κάθε όριο.
Με το δημοσίευμα αυτό προκαλώ σε επόμενη συνεδρίαση την τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής επί του θέματος, καθώς και της αντιπολίτευσης, διότι είναι η κατάλληλη στιγμή να κατανοήσουμε την αληθινή ιδεολογία του κόμματος της αριστεράς και εάν χρειαστεί να αναθεωρήσουμε τα πολιτικά μας πιστεύω, μιας και βρισκόμαστε πολύ κοντά στις εκλογές.
ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ
Υ.Γ.: Παρακαλώ να δημοσιευθεί στην εφημερίδα σας.

9 σχόλια:

  1. Εκτός από τους ελάχιστους υπαλλήλους του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, οι υπόλοιποι έμπαιναν από τα παράθυρα, επί σειρά πολλών ετών και καταλάμβαναν δημοσιοϋπαλληλικές θεσούλες Αυτό είναι γνωστό στη μικρή μας κοινωνία, και μάλιστα θα λέγαμε πως είναι το «κοινό μυστικό» που κανείς δεν επιθυμεί να ξεθάψει.

    Όλα αυτά βεβαίως συνέβαιναν με τις ευλογίες των κομμάτων, ώστε να εξασφαλίζουν ψήφους τόσο στις δημοτικές όσο και στις εθνικές εκλογές.

    Οπότε γιατί να μας ενδιαφέρει εμάς, «Απλέ Δημότη» αυτός ο σαθρός συνδικαλισμός, από όπου κι αν προέρχεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.ΑΠΛΕ ΔΗΜΟΤΗ,
      Θα ήταν σαν να σας δίνω άλλοθι γράφοντά σας ότι έχετε άγνοια επί θεμάτων συνδικαλισμού και αυτό γιατί πολύ καλά γνωρίζετε ότι υπάρχουν συνδικαλιστές και συνδικαλιστές όπως και παρατάξεις...Συνδικαλιστής κ.Απλέ λέγεται και ο Παναγόπουλος ή πιο πριν ο Πολυζωγόπουλος ή και ο νυν Υφυπουργός Εργασίας κ.Κουτρουμάνης δηλαδή αυτοί που σιγοντάρουν με τον πιο ύπουλο τρόπο την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων. Δυστυχώς για σας η μεγάλη πλειοψηφία των απλών δημοτών του νησιού κατάλαβε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση του βαλτού "συνδικαλιστή" στο θέμα της ΔΕΥΑΣ έγινε πρωτίστως για να μην χάσουν κάποιοι διευθυντάδες τα κεκτημένα τους και όχι για το καλό των εργαζομένων. Πολλή έξυπνη η τοποθέτησή σας άλλα δυστυχώς σας πήραμε χαμπάρι πλέον, σας καίει πολλή η αύξηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος αλλά όντως όπως λες μιας και έρχονται και εκλογές θα διαπιστώσεις που θα πάνε όλοι αυτοί οι πουλημένοι συνδικαλιστές και τα κόμματά τους. Όσον αφορά το σχόλιο "είναι η κατάλληλη στιγμή να κατανοήσουμε την αληθινή ιδεολογία του κόμματος της αριστεράς και εάν χρειαστεί να αναθεωρήσουμε τα πολιτικά μας πιστεύω" να ξέρεις ότι το κόμμα το οποίο υπονοείς έχει αποκρούσει πολύ πιο άθλιες προβοκατόρικες επιθέσεις από την δικιά σου...

      Διαγραφή
    2. Feb 22, 2012 09:28 AM ποια ειναι η διαφορα των εργαζομενων απο τους διευθυνταδες; εργαζομενοι δεν ειναι και αυτοί; γιατι κανεις αυτη τη διαφοροποιηση;

      Διαγραφή
  2. Ο τίτλος δεν έπρεπε να είναι «Τελικά, συνδικαλισμό όπου θέλουμε…», αλλά «Συνδικαλισμός όπως μας βολεύει...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλε δημοτη επρεπε να γνωριζεις τα βασικα οπως οτι ο συνδικαλισμος που εσυ θες η βολευεσαι ειναι αυτος που καθισε στο ιδιο τραπεζι με τους τροικανους και ενχωριους νεογκεσταμπιτες οπως ο παναγοπουλος και πιο πριν ο πολυζογωπουλος και ο νυν ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ κουτρουμανης,ενω οι συνδικαλιστες που εσενα δεν σαρεσουν ηταν και ειναι καθε μερα στους δρομους και πολεμουν την καταπατησει των εργασιακων δικαιωματων το ξεπουλημα της εθνικης κυριαρχιας και εχουν αποτερο σκοπο την ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.Αυτο μαλλον δεν βολευει εσενα και πολους σαν εσενα διοτι βλεπετε οτι ο κοσμος ο λαος της ΕΛΛΑΔΑΣ καταλαβε πιοι ειναι με ποιους οσο για περι αλλαγης πλευσης ενεκε εκλογων αυτα μας τα εχουν πει πολλοι γκεμπελισκοι οπως εσυ αρα ανθρακας ο χρυσος.

      Διαγραφή
  3. διαβάζω στο αρθρο
    "Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση των εργασιακών θεμάτων - προβλημάτων του προσωπικού και η ενημέρωση γύρω από τα δικαιώματα των εργαζομένων."
    και αναρωτιέμαι
    "ενημερωση γυρω από τις υποχρεωσεις των εργαζομενων δεν εγινε ? μονο δικαιωματα ?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι συνδικαλιστές που ήρθαν και μίλησαν δεν υπερασπίστικαν τα συμφέροντα των διευθυντάδων αλλά όλων των εργαζομένων και ήταν πολύ καλά ενημερωμένοι εν αντιθέση με κάποιους άλλους που πιάστηκαν "αδιάβαστοι".καλό θα ήταν να ζητήσουν να ενημερωθούν και να συνεργαστούν με τους συνδικαλιστές για το καλό των εργαζομένων και όχι να γίνει αυτή η άδικη επίθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ο 10:33 και αναφέρθηκα στους συνδικαλιστές των ΔΕΥΑ που είχαν μιλήσει στο συμβούλιο, όχι στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μια διευκρίνηση για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

      Διαγραφή
  5. Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια με σεβασμό στις απόψεις και κριτικές όλων, όπως πρέπει πάντα ο καθένας μας να κάνει , παραξενεύομαι που πάρ' αυτά κανένας δεν σχολίασε την συμπεριφορά του κ.Μ.Ραμαντάνη , αλλά προς αποφυγή του θέματος οι περισσότεροι έκαναν αναφορά στην μη πρόσληψη υπαλλήλων του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. (όχι βέβαια άλλης δημοτικής επιχείρησης) μέσω ΑΣΕΠ (εντελώς άτοπος σχολιασμός) , καθώς και την βαλτή παρέμβαση του συνδικαλιστή των Δ.Ε.Υ.Α. για την υπεράσπιση των κεκτημένων των διευθυντάδων δηλ. των εργαζομένων όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε και μόνο.Η φράση "βαλτή παρέμβαση" με βάζει σε σκέψεις .Μήπως τελικά η παρουσία της συνδικαλίστριας ήταν βαλτή ενόψη των εκλογών?Ας προσέξουν ορισμένοι έστω και τώρα να μην συνεχίζουν να δείχουν τόσο απροκάλυπτα τις προσωπικές τους εμπάθειες και να έχουν το θάρρος να αποδέχονται εσφαλμένες τακτικές ατόμων του χώρου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.