Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση νησιωτών Βουλευτών για τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά

Η καθιέρωση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, θεσμοθετήθηκε ως ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους που καλούνται να καταβάλλουν οι νησιώτες για κάθε υπηρεσία και εμπόρευμα. Το ειδικό αυτό καθεστώς χρονολογείται από τη Συνθήκη προσχώρησης της χώρας στην ΕΟΚ. Είναι ευρωπαϊκό και ελληνικό κεκτημένο.
Δεν αποτελεί ζήτημα ιδιαίτερης μεταχείρισης των νησιωτών, αλλά αντιθέτως, μέτρο που διασφαλίζει τη συνεισφορά χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με...
τις δυνάμεις των Ελλήνων, σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 101 § 4 του Συντάγματος, αποτελεί δε Ευρωπαϊκό κεκτημένο και σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Ζητούμε τη διατήρησή του προκειμένου να μην πληγεί ανεπανόρθωτα το κόστος διαβίωσης, να μην εκμηδενιστεί η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών, και να μην οδηγηθούμε σε κλείσιμο επιχειρήσεων και εκτόξευση της ανεργίας. Παράλληλα, καταθέσαμε Ερώτηση για το ακριβές δημοσιονομικό όφελος που εκτιμάται πως θα εισρεύσει στα ταμεία του κράτους αν εφαρμοστεί το μέτρο, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, λαμβανομένης υπόψη και της επίπτωσης που θα έχει η ύφεση στο όποιο όφελος.
Οι νησιώτες Βουλευτές δηλώνουμε ρητά ότι δεν δεχόμαστε την κατάργηση ενός μέτρου που συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της βιωσιμότητας των νησιών μας, και καλούμε την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να την αποφύγει. Είναι θέμα ζωτικής εθνικής σημασίας. Καλούμε επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι Βουλευτές:
Δωδεκανήσου: Ζωΐδης Νικόλαος (ΠΑ.ΣΟ.Κ), Ιατρίδη Μίκα (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), Κασσάρας Γεώργιος (ΠΑ.ΣΟ.Κ), Κρεμαστινός Δημήτριος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Ευβοίας (Σκύρος): Κεδίκογλου Συμεών (ΠΑ.ΣΟ.Κ), Κεδίκογλου Σίμος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), Περλεπέ- Σηφουνάκη Αικατερίνη (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Κυκλάδων: Βρούτσης Ιωάννης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), Παπαμανώλης Γεώργιος (ΠΑ.ΣΟ.Κ), Ρήγας Παναγιώτης (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Λέσβου: Γαληνός Σπυρίδων (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Μαγνησίας (Σποράδες): Ζήση Ροδούλα (ΠΑΣΟΚ), Καρτάλης Κων/νος (ΠΑΣΟΚ), Μαρκάκης Παύλος (ΛΑ.Ο.Σ), Νάκος Αθανάσιος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Σάμου: Βαρδίκος Πυθαγόρας (ΠΑΣΟΚ)
Χίου: Μουσουρούλης Κωστής (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), Τσουρή Ελπίδα (ΠΑΣΟΚ

3 σχόλια:

  1. Αμα κοψουν τον κοινωνικο τουρισμο να δουμε τι θα κανουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας καταργείται και μαζί του τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Απομένει ο "Τουρισμός για όλους" του ΕΟΤ, για να δούμε αν θα καταργηθεί κι αυτό το πρόγραμμα ή αν θα ενσωματωθούν σε αυτό και οι μέχρι πρότινος δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας.

      Διαγραφή
  2. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πώς τα είδη μας ενώ είναι φορτωμένα με χαμηλότερο ποσοστό ΦΠΑ, ήταν πάντα ακριβότερα απ΄τις άλλες περιοχές της χώρας μας. Στα καύσιμα, είμαστε 25 λεπτά ακριβότεροι στο λίτρο. Το ψωμί είναι 35 λεπτά ακριβότερο εδώ. Στα είδη διατροφής μόνο, έχουν κρατηθεί οι τιμές λόγω των μεγάλων S.M. που άνοιξαν στο νησί. Τόσα χρόνια μας άρμεγαν κανονικά οι συντοπίτες μας. Τώρα θυμόνουν, γιατί οι καταναλωτές στιβάζονται σε δύο καταστήματα. Η διαφορά του ΦΠΑ πήγαινε στη τσέπη τους. Οι προσφορές και τα δώρα των εταιριών στα σπίτια τους. Να δούλευαν με λογικό κέρδος για να μην άφηναν το περιθώριο να έρθουν μεγάλες αλυσίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.