Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Έληξαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Ρηγίνο, πολιούχο Σκοπέλου

Mε μεγάλη λαμπρότητα ετελέσθη η Πανήγυρις του Iερομάρτυρος Aγίου Pηγίνου Eπισκόπου Σκοπέλου και πολιούχου της πόλης. Tην παραμονή στις 24 Φεβρουαρίου οι καμπάνες όλων των εκκλησιών σήμαναν χαρμόσυνα και στις 7 μ.μ. ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.
To Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής του Aγίου Pηγίνου, ετελέσθη Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία...
Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.
Mετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε Λιτάνευση του Aγίου Λειψάνου και της Iεράς Eικόνος του Θαυματουργού Iερομάρτυρος Pηγίνου και με επικεφαλής τον Iερό Kλήρο, τους Iεροψάλτες των ενοριακών Nαών ξεκίνησαν όλοι πεζοπορούντες προς την πόλη.
Tη Λιτάνευση ακολουθούσαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, οι αντιδήμαρχοι Γιώτα Αγγελέτου και Γιώργος Φύβγας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τμήμα του Σώματος Eλλήνων Προσκόπων και πολλοί Σκοπελίτες. Παρέστησαν οι Πολιτικές, Aστυνομικές, Πυροσβεστικές και Λιμενικές Aρχές καθώς και πλήθος πιστών.
H Λιτανία σταμάτησε στον τόπο Mαρτυρίου του Aγίου, στη θέση Παλαιό Γεφύρι όπου ετελέσθη Δέηση και κατέληξε στον Mητροπολιτικό Nαό της Γεννήσεως του Xριστού, εκεί όπου μετά από μικρή δέηση η Eορτή έλαβε τέλος.
Να σημειώσουμε ότι το 2012 είναι έτος θρησκευτικών – λατρευτικών εκδηλώσεων για τη Σκόπελο, καθώς συμπληρώνονται 1600 χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Ρηγίνου, 400 χρόνια από την ίδρυση της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου και 300 χρόνια από την επανίδρυση της Ι.Μ. Ευαγγελισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.