Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ειδική παρουσίαση τουριστικών προορισμών στη Μόσχα σε τουριστικούς παράγοντες

Αποστολή με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και τη συμμετοχή επιχειρηματιών του Τουρισμού και φορέων της Θεσσαλίας, στοχεύοντας στο άνοιγμα της Ρωσικής αγοράς
Οργανωμένο μεθοδικό άνοιγμα στην Ρωσική τουριστική αγορά επιχειρεί η Θεσσαλία, κάνοντας το πρώτο ουσιαστικό βήμα με αποστολή επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα και της οποίας ηγήθηκε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.
Για πρώτη φορά υπήρξε στοχευμένη αποστολή -με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και την υποστήριξη των φορέων της περιοχής- για την αυτόνομη παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας. Σε ειδική εκδήλωση στη Μόσχα, προβλήθηκαν...
θεσσαλικοί τουριστικοί προορισμοί σε πάνω από 70 Ρώσους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.
Μετείχαν 19 Θεσσαλοί επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία επαφών με τους Ρώσους επαγγελματίες του χώρου, ενώ την αποστολή υποστήριξαν εκτός της Περιφέρειας, τα Επιμελητήρια και οι Ενώσεις Ξενοδόχων Μαγνησίας και Λάρισας, ο δήμος Βόλου και το ΤΕΕ Μαγνησίας. Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γκαλερί Τσερετέλι μετείχαν επίσης, ο πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα Γιάννης Πλότας και ο διευθυντής του ΕΟΤ Μόσχας Παύλος Μπούρμας. Την διοργάνωση της αποστολής είχε το τουριστικό γραφείο του Βόλου ‘‘Les Hirondelles’’ ενώ την εκδήλωση στη Μόσχα οργάνωσε ο Ρωσικός τουριστικός οργανισμός ‘‘Solvex’’ που ειδικεύεται σε προώθηση τουριστών προς την Ελλάδα.
«Όλη η Ελλάδα στη Θεσσαλία. Η Θεσσαλία έχει απ΄ όλα», ήταν το μήνυμα που στάλθηκε. Η παρουσίαση, με βίντεο και εικόνες, τουριστικών ‘‘high light’’ προορισμών της Θεσσαλίας, σε ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά και στα Ρωσικά, σχολιάστηκε ευμενώς από τους Ρώσους παράγοντες, όπως επίσης και ο σοβαρός σχεδιασμός της προσπάθειας με την προσωπική συμμετοχή του περιφερειάρχη της Θεσσαλίας και την υποστήριξη των τοπικών φορέων. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά για τα δεδομένα της Περιφέρειας που επιχειρείται στοχευμένη αποστολή και αυτόνομη παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας με τη συμμετοχή και επιχειρηματιών.
Ως «η γη όπου γεννήθηκαν οι μύθοι» προβλήθηκε η Θεσσαλία στη Ρωσία με αναφορές στους 12 θεούς του Ολύμπου, την αργοναυτική εκστρατεία, τους κενταύρους αλλά και στους ιερούς βράχους των Μετεώρων καθώς και τη λίμνη Πλαστήρα. Και φυσικά προβάλλοντας τις παραλίες της στα νησιά των Β. Σποράδων, το Πήλιο αλλά και τη Λάρισα. Η προσπάθεια συμπληρώνεται με την προώθηση οργανωμένων πτήσεων στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ευελπιστώντας ότι αυτές θα διεξάγονται και προς τη Ρωσία από το 2013.
Στο χαιρετισμό του προς τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Η Θεσσαλία είναι μια μικρή Ελλάδα. Επισκεπτόμενος κάποιος την περιοχή μας μπορεί να κάνει τα πάντα ως τουρίστας και σε μικρό χρονικό διάστημα, οι πολλές φυσικές εναλλαγές και οι μικρές αποστάσεις κάνουν απολύτως εκμεταλλεύσιμο το χρόνο που θα διαθέσει. Οι φυσικές ομορφιές, τα μνημεία πολιτισμού αλλά και τα θρησκευτικά μνημεία δίνουν τη δυνατότητα για τουρισμό στη Θεσσαλία δώδεκα μήνες το χρόνο.
Η πραγματικότητα που θα αντικρίσει κάποιος στη Θεσσαλία είναι ακόμη καλύτερη και από την παρουσίαση που μόλις είδατε. Είμαστε σίγουροι για την περιοχή μας, για τους ανθρώπους μας, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρονται, για την θετική αύρα που προσφέρει η Θεσσαλία στον επισκέπτη της.
Οι δύο λαοί μας βρίσκονται πάρα πολύ κοντά και η συνεργασία που προωθούμε στοχεύει στο αμοιβαίο όφελος».
Στην αποστολή μετείχαν μεταξύ των άλλων ο αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Γκουντέλιας, από το ΤΕΕ Μαγνησίας ο πρόεδρος Σωκράτης Αναγνώστου και η Αθ. Καπούλα, ο Απ. Αθανασός από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, από το Επιμελητήριο Λάρισας η Ειρήνη Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων και ο ομόλογός της, της Ένωσης Μαγνησίας Κώστας Λεβέντης, που είχε και το συντονισμό της αποστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.