Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δήμαρχος Σκιάθου: Τροχοπέδη στην ανάπτυξη το σημερινό Λιμενικό Ταμείο

Θετική και προς όφελος των νησιών μας χαρακτηρίζουν τη δημιουργία Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων οι Δήμαρχοι Αλοννήσου και Σκιάθου. Σε δηλώσεις τους προς την εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» μας είπαν:
Νίκος Πλωμαρίτης (Σκιάθος):
«Η Σκιάθος, αλλά και η Σκόπελος και η Αλόννησος, θα μπορούν πλέον να ορίζουν στα δημοτικά λιμενικά ταμεία τούς κατάλληλους ανθρώπους που θα μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Οι αρμοδιότητες του σημερινού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου θα περάσουν στο νέο ΝΠΔΔ και ο κάθε Δήμος θα πάρει στα χέρια του την ανάπτυξη των λιμένων, γιατί μέχρι σήμερα υπήρχε μία τροχοπέδη... Αναμένεται η εγκύκλιος που θα καθορίζει τις αρμοδιότητες του νέου Ταμείου, για το οποίο παλέψαμε πολλά χρόνια, δεχθήκαμε πόλεμο, αλλά τελικά τα καταφέραμε.»
Πέτρος Βαφίνης (Αλόννησος):
«Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση δημιουργίας Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων. Ένα αίτημα χρόνων έφθασε στην τελική του φάση... Η Αλόννησος δεν έχει να ζημιωθεί από την κατάργηση του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, το οποίο δεν πραγματοποίησε έργα στο νησί...»

16 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΥ.ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΤΟΥ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΑΞΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα κάποιος είναι άσχετος… γράφει και ασχετοσύνες.
      Το νέο "Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου" θα διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που θα αποτελείται από ΕΠΤΑ μέλη, ΔΥΟ εκ των οποίων ορίζονται από την αντιπολίτευση.

      Διαγραφή
    2. ΣΧΕΤΙΚΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ 2 ΣΤΑ 7 ΜΕΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ,ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ.

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλά λειτουργούν όλα.
      Παρατήρησες κάποια ΑΤΑΣΘΑΛΊΑ μήπως;
      Κάποιο δημοτικό σύμβουλο να μονιμοποιεί τη γυναίκα του;
      Κάποιο πρόεδρο επιχείρησης να πηγαίνει ταξίδια στο εξωτερικό με λεφτά της επιχείρησης;
      Τι ατασθαλία είδες από 1/1/2011 έως σήμερα;

      Διαγραφή
    4. ΑΤΑΣΘΑΛΙΑ Νο1
      ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΑΝ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜ ΑΡΧΗΣ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ?
      ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ Ή ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΟΜΑΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ? ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΣΤΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.
      ΑΤΑΣΘΑΛΙΑ Νο 2
      Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ,ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΟΜΗ Ή ΕΧΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΠΟΣΥΩΠΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΜΕΜΠΤΟΥ ΒΙΟΥ?
      ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΜΕΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ.?
      ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟ BLOG ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ,ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΠΝΙΞΕΙ.

      Διαγραφή
    5. H εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» για να συμβάλει, όπως γράφετε, στον δημόσιο διάλογο, έχει καλέσει την μείζονα αντιπολίτευση για συνέντευξη...
      Πιστεύουμε να γίνει αποδεκτό το αίτημά μας...

      Διαγραφή
    6. Feb 1, 2012 04:07 AM

      - Μήπως είδες κάποιο δημοτικο σύμβουλο να κάνει γεώτρηση στο κτήμα του με τα λεφτά της ΔΕΥΑΣ από 1/1/2011 έως σήμερα???

      Διαγραφή
    7. Feb 1, 2012 04:07 AM

      - Μήπως είδες κάποιο δημοτικο σύμβουλο να κόβει δέντρα ιδιοκτησίας δημοτών, μέσα στις αυλές τους από 1/1/2011 έως σήμερα ?

      Διαγραφή
    8. προς τον Ανώνυμο στις 01.02.2012, 04:07 AM

      Αστεία ηχεί η φράση ενός ανώνυμου (εσένα δηλαδή) που λέει: «ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟ BLOG ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΠΝΙΞΕΙ». Δεν μπορώ να φανταστώ όμως πως μπορεί να γίνει ΔΗΜΟΣΙΟΣ διάλογος μεταξύ ΑΝΩΝΥΜΩΝ.

      Εν πάση περιπτώσει, σου απαντώ επώνυμα για να σε ενημερώσω σχετικά με αυτό που ονομάζεις ΑΤΑΣΘΑΛΙΑ νο2, που με αφορά, ότι τίποτα δεν έχει αποσιωπηθεί και όλα ήταν σύννομα.

      Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, που τους βλέπεις στην τηλεόραση την ώρα των συνεδριάσεων να «ωρύονται» και να το παίζουν «σωτήρες του τόπου», σε πληροφορώ πως έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα δημόσια έγγραφα του δήμου, με μια απλή αίτηση.

      Προτίμησαν, αντί αυτού, με διάφορα ψευδή για να μην πω αισχρά υπονοούμενα να προβούν ακόμα μια φορά σε συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπό μου.

      Φυσικά κι εσύ, όπως κάθε πολίτης, έχεις ανά πάσα στιγμή το αναφαίρετο δικαίωμα της αίτησης για να πάρεις τα στοιχεία που σε ενδιαφέρουν, αν δεν σε κάλυψα με την επώνυμη απάντησή μου.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο και στους 3 Δημάρχους !
    Όταν είστε ενωμένοι μπορείτε να κάνετε θαύματα για τις Σποράδες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλύτερα έτσι για να κανονίζει ο καθένας τα του οίκου του και να μην υπάρχουν δίκαια ή και άδικα παράπονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιά το Λιμενικό Ταμείο.Αγαπητέ φίλε τα λαμόγια και τα τρωκτικά ΠΑΝΤΑ καραδοκούν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους Δήμαρχε, πες τα:
    Το σημερινό Λιμενικό Ταμείο, τροχοπέδη στην ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δημοτική αρχή Σκιάθου και ο Νίκος Πλωμαρίτης έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για το υπάρχον λιμενικό ταμείο εδώ και χρόνια.

      Διαγραφή
  6. Aδικες ήταν οι επιθέσεις του Νίκου εναντίον του Λ.Τ.Σ τουλάχιστον για τα τελευταία χρόνια. Οι δαπάνες για καθαριότητα,μικροέργα, πλωτές, αίθουσα αναμονής, παραλιακός δρόμος κλπ ήταν ευθέως ανάλογες με τη συμμετοχή του λιμανιού της Σκιάθου στα έσοδα του Λ.Τ.Σ. Και επί προεδρίας του Σκιαθίτη ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ εξεδήλωσε τα ίδια παράπονα αλλά η απάντηση που πήρε από τον Γιάννη Πρεβαζάνο ήταν αποστομωτική.Αλλά και οι μετέπειτα πρόεδροι ενδιαφέρθηκαν και ξόδεψαν για το λιμάνι αρκετά χρήματα. Μόνο για τον καθαρισμό και φωτισμό στο λιμάνι παίρνει 60-90 χιλιάδες € ετησίως.Ας περιοριστούμε σαυτά που έμαθα γιατί ο κατάλογος των δαπανών για Σκιάθο είναι μακρύς σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή πειράζει που δεν επιθυμεί να είναι υποδουλωμένος και υποχρεωμένος στον όποιο φυτευτό πρόεδρο εκ Σκοπέλου; Δεν το καταλαβαίνω δηλαδή. Το συμφέρον του τόπου του κοιτάζει και καλά κάνει.

      Με αυτόν τον τρόπο όμως ξε-υποδουλώνονται και οι άλλοι δύο γειτονικοί δήμοι και ορίζουν τα του οίκου τους ελεύθεροι από κομματικές υποδείξεις και κομματικούς στραγγαλισμούς.

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.