Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Γιορτή στην Παναγία Παπαμελετίου

Γιορτή με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας έγινε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκοπέλου (Παναγία του Παπαμελετίου).
Τα παιδιά του κατώτερου κατηχητικού σχολείου και του μέσου κατηχητικού σχολείου, με την καθοδήγηση του π. Χρήστου Λιθαδιώτη απήγγειλαν ποιήματα, έψαλλαν ύμνους και επίκαιρα τραγούδια.
Πριν την κοπή της πίτας έγινε κλήρωση...
ενός συμβολικού χρηματικού ποσού μεταξύ των μαθητών του κατηχητικού. Τυχερή της βραδιάς η μικρή Μάχη Σταματάκη. Ακόμη τα παιδιά έλαβαν, ως δώρον, όμορφες εικόνες σε χρυσοτυπία του Αγίου Σπυρίδωνος και των Αγίων Αναργύρων.
Σε σύντομη ομιλία του ο π. Χρήστος αφού έδωσε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμβολή τους στην επιτυχία της γιορτής, κάλεσε τους γονείς να έχουν ως προτεραιότητα την ψυχική καλλιέργεια των παιδιών τους και την γνωριμία τους με το έργο του Θεού και κατόπιν όλες τις άλλες δραστηριότητές τους.
Στη σκέψη του π. Χρήστου Λιθαδιώτη είναι και η δημιουργία χορωδίας από τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου.
Τον Δήμο Σκοπέλου εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Φαδάκης.

8 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στα παιδιά! Συγχαρητήρια στον παπα-Χρήστο! Μπράβο σε όσους βοήθησαν! Ήταν εξαιρετική εκδήλωση. Ευχαριστούμε που μας έδωσες την ευκαιρία να καμαρώσουμε άλλη μια φορά τα παιδιά μας. Παρόλο το τσουχτερό κρύο, η εκκλησία ήταν κατάμεστη. Ήταν μία άνοιξη μέσα στην καθημερινότητά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στον Πατέρα Χρίστο και σε όλα τα παιδιά. Ήταν πράγματι μία ωραία εκδήλωση παρά το τσουχτερό κρύο.Έχω όμως ένα χρόνιο παράπονο.Γιατί δεν τιμούν με την παρουσία τους και οι άλλοι Πατέρες αφού πρόκειται για Χριστιανική γιορτή;Μήπως δεν προσεκλήθησαν ή δεν αναγνωρίζουν το έργο που προσφέρει ο Πατέρας Χρίστος;Γιατί τέτοια περιφρόνηση;Περιμένω κάποια απάντηση.Και για να μην παρεξηγηθώ σέβομαι και εκτιμώ όλους τους Πατέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια στον Πατερ Χρήστο που συνεχιζει την παραδοση στο κατηχητικό πυ κληρονομησε από τον Μακαριστο Παπαχρήστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο παπα-Χρήστος απέδειξε άλλη μία φορά ότι εκκλησία δεν είναι μόνο το *κύριε ελέησον*. Πολύ σπουδαίο κομμάτι και αυτό για την ψυχή μας, αλλά το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς που λέει και η παροιμία. Έχει πολύ καλή επαφή με τη νεολέα. Τον εκτιμούν και τον υπολογίζουν. Και εκείνος ξέρει να τους το ανταποδίδει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι όλοι οι κληρικοί να ήταν σαν τον παπα-Χρήστο.
    Έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων κι αυτό γιατί ό,τι κάνει το νοιώθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάρα πολλά ΜΠΡΑΒΟ !!! Στον παπά-Βαγγέλη που βρίσκει το κουράγιο και το χρόνο με ΤΕΣΣΕΡΑ παιδιά και κάνει κατηχητικό και ασχολείται τόσο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1ον: Έχω ακούσει ότι οι γυναίκες θεωρούνται παθητικοί υπάλληλοι, γιατί μένουν έγγυες, κάνουν παιδιά και έτσι λείπουν πολύ χρόνο από την υπηρεσία τους. Σήμερα έμαθα ότι και οι πολύτεκνοι άνδρες θα πρέπει να θεωρούνται και αυτοί παθητικοί εργαζόμενοι, γιατί έχουν πολλά παιδιά, επομένως αυξημένες υποχρεώσεις.
    Η άποψή μου είναι ότι όταν είσαι συγκροτημένο άτομο και σέβεσαι την εργασία σου δεν χρειάζεται κουράγιο για να είσαι σωστός.
    2ον: Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον που ασχολείται και άλλος ιερέας με παιδιά και θα μου άρεσε να δω και συνεργασία των δύο ιερέων. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό και πολύ εδιαφέρον για τα παιδιά που παρακολουθούν το κατηχητικό. Η συνεργασία πάντα έχει καλά αποτελέσματα. Είναι και οι δύο ιερείς πολύ νέοι και μπορούν να προσφέρουν πολλά.
    Εμπρός! Χώρος και υλικό υπάρχει για όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ/ή 31 Ιαν. 10:24 νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερο κουράγιο όταν δεν έχεις δικά σου παιδιά και έχεις τα παιδιά του κόσμου σαν δικά σου παιδιά. Τότε δείχνεις τον πλούτο της ψυχής σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.