Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση Απ. Παπατόλια για Χαλυβουργία

Όταν κάποιες συνδικαλιστικές μειοψηφίες επιχειρούν βίαια και ετσιθελικά να ακυρώσουν την πραγματική βούληση των εργαζομένων σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του τόπου μας, τότε μόνη λύση είναι η δημοκρατική εγρήγορση της τοπικής κοινωνίας και των οργανωμένων φορέων της για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των εργαζομένων.
Ορισμένοι πρέπει να αντιληφθούν ότι οι οδυνηρές συνέπειες της κρίσης και της αποβιομηχάνισης δεν αντιμετωπίζονται πέρα από το πλαίσιο της δημοκρατίας. Δεν...
αποτελούν «αντίσταση» ούτε οι ωμές άνωθεν παρεμβάσεις, ούτε η κατάλυση της αυτονομίας των συνδικαλιστικών οργάνων, ούτε φυσικά η αναβίωση των επαγγελματιών συνδικαλιστών - «φαντασμάτων» του παρελθόντος.
Ας μη λησμονούν οι «εργατοπατέρες» της μειοψηφίας ότι στο όνομα της δήθεν «πρωτοπορίας» της εργατικής τάξης έχουν διαπραχθεί και τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος των ίδιων των εργατών. Ας εγκαταλείψουν όσο είναι καιρός την επικίνδυνη λογική της κομματικής καθοδήγησης που οδηγεί σε περαιτέρω συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης και αύξηση της ανεργίας κι ας κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους για τις αντιδημοκρατικές τακτικές που ακολουθούν.

2 σχόλια:

  1. Τώρα που γίναν όλα λιανά, όλα τα κατάλαβα!

    Δημοκρατικό είναι να απολύεις εργαζομένους και να συρρικνώνεις μισθούς ενώ το να προσπαθείς να κρατήσεις τη δουλειά και το μισθό σου, δηλαδή το ψωμί στο τραπέζι του σπιτιού σου, δεν είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΙΦΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ,ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΠΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΦΡΑΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣΤΙΣ ΕΙΤΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΙΤΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΙΤΕ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΡΑΣΤ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΝΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΡΑΣΤ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ STAYER THN MALKOTC THN PIRELI TIΣ ΒΑΒΜΑΚΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΝ ΑΓΕΤ ΤΗΝ Ε.Β.Ζ ΤΗΝ ΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΙΣ ΠΟΛΛΕΣ.ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗΤΗΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΩΝ-ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ.

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.