Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα παραρτήματα Σκιάθου και Σκοπέλου του ΙΚΑ

Ο βουλευτής Μαγνησίας
του ΚΚΕ
Απ. Νάνος
Eρώτηση για τα τοπικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ Αλμυρού και Ν. Ιωνίας και τα παραρτήματα Σκιάθου και Σκοπέλου κατέθεσαν στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οι Απ. Νάνος και Αντ. Σκυλλάκος. Η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Την πλήρη αντίθεση τους εκφράζουν εργαζόμενοι και επαγγελματίες της Μαγνησίας καθώς και ο σύλλογος εργαζομένων ΙΚΑ- ΕΤΑΜ σχετικά με την πρόθεση της διοίκησης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ να αναστείλει τη λειτουργία και να καταργήσει Οργανικές Μονάδες του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ της περιοχής, συγκεκριμένα τα τοπικά υποκαταστήματα Αλμυρού, Ν. Ιωνίας και τα παραρτήματα Σκιάθου και Σκοπέλου.
Ήδη μάλιστα έχει προηγηθεί η αναστολή...
λειτουργίας τεσσάρων ακόμη παραρτημάτων (Αγριάς, Βελεστίνου, Ζαγοράς και Ν. Αγχιάλου τον Ιούνιο του 2011) και μεταφορά της ασφαλιστικής τους περιοχής στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Βόλου.
Η πρόθεση αυτή της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αν υλοποιηθεί θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις ήδη ανεπαρκείς παρεχόμενες υπηρεσίες και θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων-ασφαλισμένων της περιοχής.
Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων οι οποίοι προκειμένου να εξυπηρετηθούν είτε θα αναγκαστούν να κάνουν μεγάλες αποστάσεις (ακόμα και 60 χιλιομέτρων για όσους έρχονται από τον αλμυρό) με πολύ δύσκολη συγκοινωνία, αντίξοες συνθήκες τους χειμερινούς μήνες και υψηλό κόστος ιδιαίτερα για εκείνους που κατοικούν στα νησιά (Σκιάθο, Σκόπελο Αλόννησο), είτε θα αναγκαστούν να στραφούν σε ιδιώτες.
Η δικαιολογία αντιμετώπισης της σπατάλης και εξορθολογισμού των δαπανών που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση για να προχωρούν τέτοιοι σχεδιασμοί συγχωνεύσεων και καταργήσεων κοινωνικών δομών αποτελεί το πρόσχημα για να μειώσει ακόμη παραπέρα τις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες, που έτσι και αλλιώς είναι πολύ πιο πίσω από τις λαϊκές ανάγκες, στηρίζοντας την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Ταυτόχρονα προχωρά σε αυτά τα μέτρα για να ενισχύσει τον επιχειρηματικό τομέα της υγείας σπρώχνοντας τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες ως πελάτες στις επιχειρήσεις. Επιδιώκει να εξασφαλίσει περισσότερα κρατικά έσοδα για να στηριχθούν η ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Γι' αυτό και περικόπτονται από τις δαπάνες για την υγεία 1,3 δισ. ευρώ το 2011 και επιπλέον 350 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2015.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει:
Για να μην περιοριστούν οι ήδη ανεπαρκείς δημόσιες υπηρεσίες, να μη κλείσει κανένα υποκατάστημα ή παράρτημα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία τους στα πλαίσια του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής.
Για την ανάπτυξη συνολικότερα σε όλη την περιοχή των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, (στελέχωση με μόνιμο προσωπικό) με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες της περιοχής.»

2 σχόλια:

  1. Υπήρξε κάποια απάντηση απο την πλευρά του υπουργού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν υπάρξει απάντηση θα την δημοσιεύσουμε...
      Συνήθως οι απάντήσεις είναι γενικόλογες και εκτός θέματος!

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.