Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή του Δημάρχου Σκοπέλου στον Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Νίκο Πολύζο

Για τα οξύτατα προβλήματα
στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου
Ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας

Νίκος Πολύζος
Επιστολή έστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής στον Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Νίκο Πολύζο, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.
Η επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα, τον οποίο ο Δήμαρχος γνωρίζει από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, όταν διετέλεσε Γενικός Διευθυντής την περίοδο 1995 – 1996, μεταξύ άλλων γράφει:
«...
Σήμερα αντιμετωπίζω οξύτατα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Από τις πέντε οργανικές θέσεις γενικής ιατρικής είναι καλυμμένη μόνο μία (ο Διευθυντής του Κ.Υ.). Από τις έξι θέσεις αγροτικών γιατρών υπάρχουν...
μόνο δύο, με αποτέλεσμα οι οικισμοί του νησιού να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε κατ' ελάχιστο. Οι εφημερίες γίνονται σχεδόν αδύνατες. Παρασκευαστής δεν υπάρχει, ούτε οδοντίατρος.
Δύο θέσεις γενικών γιατρών που είχαν εγκριθεί και για τις οποίες είχαν επιλεγεί οι γιατροί, ακυρώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών.
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτή η δυσχερής κατάσταση.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Μιχελής»

10 σχόλια:

  1. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΠΟΦΟΡ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΙ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ.ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑ.Κε ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί υπήρχε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ποτέ οδοντίατρος στο ΚΥ? Γνωρίζετε κάποιον που έκανε ένα σφράγισμα έστω εκεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί μιλάς έτσι κ. Ανωνυμε? ο κ. Κρικίδης υπηρέτησε σχεδόν 20 χρόνια στο ΚΥ και την εποχή που στο νησί δεν υπήρχε άλλος οδοντίατρος (για να μην αναφερθώ στα χρόνια πριν το ΚΥ)- η προσφορά του στην τοπική κοινωνία είναι σημαντική και πρέπει να είσε προσεχτικός στις εκφράσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καντε κατι γιατι η κατασταση στο Κ.Υ θυμιζει Σεραγεβο 1995 καπως ετσι ηταν τα εκει Ιατρεια και τα νοσοκομεια.Οσο για τον δυευθυντη του Κ.Υ ειναι αξιος συνχαρητιριων και σεβασμου διοτι κραταει θερμοπυλες στο θεμα της υγειας.

      Διαγραφή
    2. TON ΔIEYΘYNTH TOY K.Y.ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΕ.

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστούμε για όλα κ. Τριανταφύλλου.
      Ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς διαφορετικά ούτε που θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν στο κέντρο υγείας Σκοπέλου.
      Ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και να σας δίνει δύναμη για να συνεχίσετε το δύσκολο έργο σας.
      Όσο για τον κ. Κρικίδη, πραγματικά πρέπει να είστε προσεκτικοί στις εκφράσεις σας, γιατί ήταν ο πρώτος και μοναδικός οδοντίατρος του νησιού για αρκετά χρόνια και σίγουρα δεν ευθύνεται αυτός, αν τα τελευταία χρόνια κάποιοι προτιμούσαν να ακριβοπληρώνουν τα σφραγίσματα τους σε ιδιωτικούς οδοντιάτρους αντί να τα κάνουν δωρεάν στο Κ.Υ.
      Και από την άλλη μιλάμε για οικονομική κρίση...
      Άβυσσος η ψυχή των...Σκοπελιτών!!!

      Διαγραφή
  4. Μην ανακατεύετε το δήμαρχο με αυτά τα δευτερεύοντα και ασήμαντα θέματα.. Προέχουν οι γυμνιστές στο Βελανιό, η ασφαλτόστρωση της Δέλφης, το ντιν νταν του ρολογιού και άλλα σοβαρότερα θέματα από την υγεία!! Μερικοί είστε αδιόρθωτοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο πολύ σε τύφλωσε το μισος (και η ζήλεια) που δεν βλεπεις οτι την επιστολη στον Γεν. Γραμματέα του υπουργείου την εγραψε ο ίδιος ο δήμαρχος ???
      Για όλα ενδιαφέρεται όπως βλέπεις (αν βλέπεις ακόμα)... και για τα σημαντικά και για τα ασήμαντα και για τα καθημερινα...

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητήρια, μου την είπες. Το πρόβλημα με το κέντρο υγείας είναι χρόνια τώρα. Δηλαδή έπρεπε να γκρεμιστεί συθέμελα για να ασχοληθεί ο δήμαρχος? Και όχι φίλε μου, δεν είναι μίσος ούτε ζήλεια να ακούω ότι πάλεψε για να εξασφαλίσει 2 εκατομμύρια ευρώ για μια επικίνδυνη ασφαλτόστρωση, αλλά για θέματα υγείας να πρέπει να φτάσεις στην κάσα για να ασχοληθεί κάποιος. Εκτός κι αν όλοι είμαστε τόσο τυφλοί που δε μπορούμε να δούμε κανένα καλό αλλά μόνο τα στραβά.. Είναι ο μόνος δήμαρχος που ασχολείται πραγματικά με το νησί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να σχολιάζουμε. Έτσι είναι η πολιτική: ειρωνία, ψέματα, πικρόχολα σχόλια, πάθος, κριτική.. Ένα άδικο παιχνίδι εις βάρος των πολλών.

      Διαγραφή
    3. Το γεγονός ότι είναι ο μόνος δήμαρχος που ασχολείται πραγματικά με το νησί φαίνεται όχι μόνο από τη στάση του αλλά και από τις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις του στα δημοτικά συμβούλια. Με δυο καθαρές και σταράτες κουβέντες ξεκαθαρίζει αμέσως το τοπίο, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που όση ώρα κι αν μιλάνε δεν λένε τίποτα, εκτός από να κουράζουν τον θεατή.

      Όλοι μας επίσης –φίλοι και πολιτικοί του εχθροί- γνωρίζουμε καλά ότι δεν έχει κανένα προσωπικό συμφέρον από αυτήν την θέση που οι ψηφοφόροι έδωσαν την εντολή να κατέχει και τολμώ να πω πως είναι τυχερή η Σκόπελος, σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να έχει το Μιχελή για δήμαρχο.

      Το να σχολιάζουμε δεν είναι κακό, αλλά ας είναι δημιουργικά τα σχόλιά μας, έστω και τα ανώνυμα, αν θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας.

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.