Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Το ημερολόγιο της Κρίσης

Νέα Υόρκη, Σεπτέμβριος 2008
Αθήνα, Οκτώβριος 2011


Ο γύρος του κόσμου της Κρίσης σε τρία χρόνια
. Το οδοιπορικό του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα 
στον σκοτεινό γαλαξία της Κρίσης.
 Από το 2008 ως το ελληνικό «κούρεμα».
 Σε αναζήτηση μιας εξήγησης και μιας πρόβλεψης για το μέλλον.
Η Διεύθυνση Αρχείων, Βιβλιοθηκών και Μουσείων, Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Τσίμα την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012, στις 8 μ.μ., στο Αχίλλειον (πεζόδρομος Κουμουνδούρου και Ιάσονος 1, Βόλος).
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Θανάση Σαμαρά.
ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Στο βιβλίο του ο Παύλος Τσίμας, από το Ρέικιαβικ στο Βουκουρέστι και από τη Νέα Υόρκη πίσω στην Αθήνα, καταγράφει και αποκωδικοποιεί χωρίς να θεωρητικολογεί. Η βιωματική αυτή προσέγγιση της κρίσης έχει αρετές: μας θυμίζει τους μείζονες σταθμούς μιας πορείας κατάρρευσης, μας καθιστά κοινωνούς της ατμόσφαιρας στα άδυτα των διεθνών οργανισμών και συχνά απογειώνεται προς άλλους γεωγραφικούς χώρους που πρωταγωνίστησαν στις εξελίξεις. Χρήσιμο διάβημα, καθώς υπογραμμίζει το αναντίρρητο γεγονός ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την θύελλα.
ΤΑ ΝΕΑ (Βιβλιοδρόμιο)
Όπως φανερώνει και το εξώφυλλο του βιβλίου, ο συγγραφέας προσπαθεί να ενώσει µε γραµµές τις πόλεις που έπαιξαν έναν ρόλο στην εµφάνιση και διατήρηση της σηµερινής κρίσης προσπαθώντας να βγάλει ένα νόηµα και µια εξήγηση για το πώς φθάσαµε σε αυτή την κατάσταση. Ο ρεπόρτερ δεν κατέχει τη γνώση αλλά την αναζητεί, έτσι ώστε το βιβλίο αυτό να παίρνει έναν γοητευτικό αφηγηµατικό χαρακτήρα, να µην κουράζει µε προαποφασισµένες αναλύσεις και κυρίως να σε βάζει να σκεφτείς. Το τελευταίο κεφάλαιο µε τίτλο «Η µάχη των ιδεών» είναι νοµίζω το καλύτερο καθώς εκεί δίνονται συνεκτικές εξηγήσεις.
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Παύλος Τσίμας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε για λίγα χρόνια ως δικηγόρος, αλλά από το 1980 εγκατέλειψε, μετά χαράς, τη δικηγορία για τη δημοσιογραφία. Ήταν πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Ριζοσπάστης για μια δεκαετία. Από το 1991 γράφει στα ΝΕΑ και από το 1993 επιμελείται και παρουσιάζει εκπομπές στην τηλεόραση. Τα τελευταία επτά χρόνια παρουσιάζει στο Mega την εκπομπή «Έρευνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.