Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Κοινό μέτωπο των 3 δημάρχων...

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου
Πέτρος Βαφίνης
Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» με τον Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, ο οποίος βρίσκεται στην Κομοτηνή για το διήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ, μας ανέφερε ότι οι 3 δήμαρχοι των Βορείων Σποράδων κατέθεσαν από κοινού 5 προτάσεις:
1ο. Να θεσμοθετηθούν στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους οι ελάχιστες υπηρεσίες που πρέπει να λειτουργούν, ώστε να μπορέσουν να στελεχωθούν και να απεγκλωβιστούν από την απαγόρευση της πρόσληψης προσωπικού του 1 προς 10...
2ο. Να ισχύει το μεταφορικό ισοδύναμο(κλικ) και στα νησιά μας.
3ο. Η κατανομή των ΚΑΠ να μην γίνεται με τα πληθυσμιακά κριτήρια της στατιστικής υπηρεσίας, αλλά να συνυπολογίζονται και οι επισκέπτες που παρευρίσκονται στο νησί κατά τους θερινούς μήνες.
4ο. Επαναφορά του φόρου παρεπιδημούντων από...
το 0,5% στο 2%, καθώς οι τουριστικοί Δήμοι έχασαν ένα πολύ μεγάλο έσοδο που σε αυτό στηρίζονταν και
5ο Ζητήσαμε στους νησιωτικούς Δήμους και φυσικά στους δικούς μας Δήμους, να μην εφαρμοστεί ο «Καλλικράτης» στις υπηρεσίες, δηλαδή να παραμείνουν στα νησιά οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, ΔΟΥ, τελωνεία κλπ.
Τέλος, και οι Δήμαρχοι Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης και Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, συντάσσονται πλήρως, όπως μας δήλωσαν, με την παρέμβαση (κλικ) του Δημάρχου Σκοπέλου Γιώργου Μιχελή στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

1 σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.