Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μείωση 20% στα ενοίκια ζητά ο σύλλογος καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος Σκοπέλου

Τα υψηλά ενοίκια «πνίγουν» την παραλία
Επιστολή στους ιδιοκτήτες καταστημάτων έστειλε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου, με την οποία ζητά μείωση στα ενοικία σε ποσοστό 20%.
«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας μας, σαν σύλλογος καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος που εκπροσωπεί όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν άμεση σχέση με καταστήματα όπως εστιατόρια,...
καφετέριες, μπαρ, ζαχαροπλαστεία, φούρνους, πήραμε σημαντικές αποφάσεις μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε θέματα σημαντικά, που αφορούν την επιβίωση των επιχειρήσεων μας και πολλές φορές των ίδιων των οικογενειών μας.
Η σημερινή κατάσταση της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης είναι ανεξέλεγκτη. Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος και να γυρίσει την πλάτη και πόσο μάλιστα εμείς που έχουμε στην πλάτη μας μία μόνιμη καμπούρα η οποία μας θυμίζει κάθε μέρα πόσα πρέπει να πληρώνουμε για επόμενα χρόνια, ενώ καλά – καλά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα καθημερινά.
Είναι γνωστά όλα τα βάρη που μας φορτώνουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού αρχικά και η κυβέρνηση της τρικομματικής συνεργασίας. Δεν θέλουμε να γίνουμε αυτή τη στιγμή ούτε γλαφυροί, ούτε ρομαντικοί. Η περίοδος της υπομονής της αναμονής, της ανεκτικότητας έλαβε τέλος. Δεν είναι θέμα να ζητήσουμε ευγενικά κάτι από όλους τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που νοικιάζουν.
Είναι ανάγκη να απαιτήσουμε μείωση των ενοικίων στο νόμιμο ποσοστό του 20%, έτσι όπως το αποφασίσαμε ομόφωνα στη συνέλευση. Είναι κάτι που το θέλουμε όλοι σαν μια ανάσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Ζητάμε η αντίδραση των ιδιοκτητών να είναι θετική και ανοιχτή για κάθε συζήτηση και όχι αδιάφορη. Κάποιοι συνάδελφοι το έχουν καταφέρει.»
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

9 σχόλια:

  1. Πολύ σωστή κίνηση. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαιτούμε;
    Αποφασίσαμε;
    Nόμιμο 20%;
    Δεν είναι θέμα να ζητήσουμε ευγενικά;

    Σε μία εποχή που εκτός όλων των άλλων οι ιδιοκτήτες (και όχι εσείς) καλούνται να πληρώσουν ΚΑΙ το χαράτσι της ΔΕΗ, όταν η κυβέρνηση ετοιμάζει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών (προς τα πάνω φυσικά και όχι προς τα κάτω που είναι η πορεία της πραγματικής αξίας στην αγορά)κάποιοι "αποφάσισαν" την κατάλυση της έννοιας της ιδιοκτησίας στην Ελλάδα.
    Αν αγαπητοί μου το μίσθωμα είναι βαρύ και αισθάνεσθε αδικημένοι μεταφερθείτε στο διπλανό καταστημα που έχει χαμηλότερο ενοίκιο, αν όλα τα καταστήματα είναι ακριβά, τότε μάλλον εσείς είστε εκτός τόπου και χρόνου. Όπως και η παραπάνω ανακοίνωση που δείχνει ότι κάποιοι έχουν μείνει σε εποχές αποφασίζομεν και διατάζομεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Σχολιάστη
    Μάλλον το πακέτακι που σε βολεύει να παίρνεις κάθε μήνα ξυνοντας το κεφάλι σου στον καναπέ δεν σου φτάνει .αναρωτηθηκες ποτέ πως βγαίνει αυτό το πακετακι;Μάλλον μου δίνεις να καταλάβω ότι κατέβαινεις στην παραλία κάθε Χριστούγεννα ,φώτα ,μεγάλη Παρασκευή ,Πρωτομαγιά ,15 Αύγουστο και εθνικές εορτές .Οποτε εσύ κατάλαβες ότι αυτοί κονομανε.Ποιος είναι εκτός πραγματικότητας;
    Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λες να περίμενα εσένα να μού πείς πώς βγαίνει το πακετάκι... τρείς γενιές δουλέψανε χωρίς ωράρια,χωρις εορτές και πανηγυρεις και όλα αυτα που εσύ αποκαλείς κεκτημένα και όταν κατορθωσαν να αποκτήσουν το δικό τους μαγαζί έρχεσαι εσύ να μάς βάλεις και πλαφόν, ακόμη δεν έχετε καταλάβει ότι η αγορά δεν λειτουργεί με νόμους του "αποφασίζομε κλπ κλπ" αν κάποιος ιδιοκτήτης είναι εκτός πραγματικότητας το μαγαζί του μένει ξενοικιαστο στη στιγμή, τόσο δύσκολο ειναι να το καταλάβεις; Και αντίστοιχα αν κάποιος δεν ...κονομάει όπως λές, ποιός τον υποχρεώνει να μένει, γιατί να μη πηγαίνει παρακάτω, τα μισά μαγαζια άδεια είναι ούτως ή άλλως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Μ.Ο. ΕΝΟΙΚΙΩΝ 2000 ΚΑΙ ΒΑΛΕ...
    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 20 ΜΕΡΕΣ...
    NO COMENTS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝΩ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΡΥΠΕΣ?
    ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ Κ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.
    ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος είπε σε αυτούς τους Κυρίους,ιδιοκτήτες καταστημάτων ότι μπορούν να νοικιάζουν τα καταστήματά τους με τέτοια μισθώματα. Τα μαγαζιά τους είναι τρύπες.Ο τρόπος πίεσης δεν είναι μόνο οι διαμαρτυρίες των ενοικιαστών είναι και η ενεργή συμμετοχή και βοήθεια του Δήμου.Να πάρει μια απόφαση και να μην νοικιάσει κοινόχρηστο χώρο για τοποθέτηση τραπεζών.Τότε να δούμε την αξία των καταστημάτων τους. Εχουν μετατρέπει τους κοινόχρηστους χώρους σε ιδιοκτησία τους οι άνθρωποι για να μπορέσουν να δουλέψουν και από τα υψηλά ενοικία, τα χαράτσια τους φόρους οι καταστηματάρχες να μην μπορούν να πληρώσουν τον κοινόχρηστο χώρο που στην ουσία είναι και τα ποιό λίγα χρήματα σε σχέση με τα άλλα έξοδα. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να στραφούν δεν πάει άλλο.Φτάνει αυτός ο εμπαιγμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Έχουν μετατρέψει τους κοινόχρηστους χώρους σε ιδιοκτησία τους" και δεν πληρώνουν εξαιτίας των υψηλών ενοικίων οι περισσότεροι, ούτε για τα τραπεζοκαθίσματα, ούτε για την κάθε λογής πραμάτεια τους που στήνουν απ΄εξω, όπως γίνεται σε άλλα νησιά και ο Δήμος χάνει έσοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 17,50 τ.μ. επί της παραλίας.
    Προσόντα:...»
    Αγαπητέ αναγνώστη, που μου έστειλες το σχόλιο δυο φορές, όσο και να το διαβάζω δεν μπορώ να το καταλάβω. Θέλεις να μου το εξηγήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.