Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Αθλητική ημερίδα με τη συμμετοχή πολλών ολυμπιονικών και πρωταθλητών

Διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και
η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία
Αθλητική ημερίδα με σκοπό την γνωριμία της νεολαίας με ολυμπιακά αθλήματα διεξάγει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνδιοργάνωση με την ΕΘΝΟΑ, (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) αύριο Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου από 09:00 έως τις 14:00 στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Αλκαζάρ στη Λάρισα. Η 3η Αθλητική Ημερίδα με τίτλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» γίνεται στο πλαίσιο προώθησης του αθλητισμού, των αρχών του «Ευ Αγωνίζεσθαι», του «Φίλαθλου Πνεύματος» και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής. Η είσοδος θα...

Επίσκεψη στη Βουλή της Συμβουλευτικής Ομάδας Περιβαλλοντικών Περιστατικών Έκτακτης Ανάγκης των Ηνωμένων Εθνών

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ροδούλα Ζήση, προήδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ μελών της Συμβουλευτικής Ομάδας Περιβαλλοντικών Περιστατικών Έκτακτης Ανάγκης των Ηνωμένων Εθνών και Ελλήνων βουλευτών, μελών των Επιτροπών Περιβάλλοντος, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Εξωτερικών και Άμυνας.
Από ελληνικής πλευράς, στη σύσκεψη μετείχαν ο...

Δέκα θέσεις στον Δήμο Σκοπέλου

Για πραγματοποίηση πρακτικής
άσκησης σπουδαστών Τ.Ε.Ι.
Τον καθορισμό 10 θέσεων ανά εξάμηνο, για πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης σπουδαστών Τ.Ε.Ι. στον Δήμο Σκοπέλου προτίθεται να εισηγηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής.
Όπως ο ίδιος μας ανέφερε σήμερα: «Με το ξεκίνημα της θητείας μας διαπιστώσαμε πως ο Δήμος Σκοπέλου υπήρξε εδώ και 28 χρόνια αποδέκτης προφορικών αιτημάτων σπουδαστών των ΤΕΙ, με τα οποία ζητούσαν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους εξάσκηση στον δήμο μας, χωρίς τελικά να...

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κάντε ένα kit kat στη Σκόπελο

Παίζει και στην ελληνική τηλεόραση αυτές τις μέρες, το επιτυχημένο διαφημιστικό για την σοκολάτα kit kat που γυρίστηκε από την push pull στις 18 Οκτωβρίου (κλικ) στην παραλία Καστάνη και στο Βελανιό της Σκοπέλου...
Kάντε λοιπόν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και απόλαυστε εκτός των άλλων και την πανέμορφη παραλία μας.
Η ομάδα της push pull στην παραλία Καστάνη την ημέρα του γυρίσματος.
Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου,
Κώστας Σκούρας, με προσωπικές ενέργειες του οποίου ήρθε για δεύτερη φορά 
στη Σκόπελο η διαφημιστική εταιρία 

Η αναγκαία μεταρρύθμιση του κράτους

Για έναν «Καλλικράτη» της Κεντρικής Διοίκησης
Του Απόστολου Παπατόλια
Γεν. Γραμματέα Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας
Προέδρου Επιστημονικής Επιτροπής για το «Επιτελικό Κράτος»
H σοβούσα οικονομική κρίση ανέδειξε με τον πλέον δραματικό τρόπο τα δομικά και λειτουργικά προβλήματα του ελληνικού κράτους. Στην παρούσα συγκυρία γίνεται ολοένα και περισσότερο επιτακτική η ανάγκη μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε με έναν οριστικό και διατηρήσιμο τρόπο την ανάσχεση του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος.
Επί σειρά ετών, δυστυχώς, τα μακρο- και τα μικρο-οικονομικά μεγέθη παρέμεναν στην...

Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Γ.Σ. του ΞΕΕ και την έκθεση τουρισμού Philoxenia

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση των μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος το Σάββατο 26/11/11 στο Metropolitan expo στην Αθήνα.
Στην Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, ο υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, ο Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Γ. Κολέτσος, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε. κ. Α. Ανδρεάδης, o πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. κ. Ι. Ρέτσος και περισσότεροι από 1200 ξενοδόχοι από όλη την χώρα.
Από την Σκόπελο μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι...

ΦΠΑ 4,5% στον τουρισμό..!

Συντελεστή ΦΠΑ 4,5% στο σύνολο του τουριστικού πακέτου και επέκταση του μειωμένου κατά 30% συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου και στα νησιά του Ιονίου θα προσπαθήσει να εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά, στην 1η γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Τα μέτρα αυτά, που ενθουσίασαν τον ξενοδοχειακό κόσμο της χώρας, περιλαμβάνονται στον «δεκάλογο» των μέτρων άμεσης εφαρμογής στον τουρισμό της...

Κλειστός ο Δήμος Σκιάθου την Παρασκευή

Κλειστός θα είναι την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ο Δήμος Σκιάθου, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ενισχύσει την προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στο Σ.τ.Ε. για την αντισυνταγματικότητα ή μη της επιβολής του τέλους (χαράτσι) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Σκιάθου έχει ως εξής:
«Ενημερώνουμε τους πολίτες της Διοικητικής Περιφέρειας Δήμου Σκιάθου και τους συνεργάτες αυτής ότι στις 2 Δεκεμβρίου 2011, που είναι η...

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ανακύκλωση συσκευών στη Σκόπελο

Ο Δήμος Σκοπέλου σε συνεργασία με εγκεκριμένο και πιστοποιημένο συλλογικό σύστημα ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού υλικού συλλέγει ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες αποστέλλονται προς ανακύκλωση.
Το διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου «έφυγαν» από το νησί περίπου 10 τόνοι τέτοιων συσκεύων για τις οποίες ο Δήμος «αμείφθηκε» με 390,40 ευρώ.
Ο Δήμος Σκοπέλου παρακαλεί τους...

Τόλμη και …γοητεία!

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ηττήθηκε ο Α.Ο. Σκοπέλου

Με 3-1 ηττήθηκε ο Α.Ο. Σκοπέλου, ο οποίος σήμερα έπαιξε εκτός έδρας με τον πρωτοπόρο Άρη Μελισσάτικων. Το γκολ της τιμής για τη Σκόπελο σημείωσε ο Παντελής Χρυσοφός.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Τρία στην μερίδα..!

Ένα ωραίο απόγευμα πέρασαν σήμερα, στο λιμάνι της Σκοπέλου, ο Γιάννης και ο Παντελής. Τα λιθρινάκια είχαν όρεξη και οι δύο ερασιτέχνες ψαράδες απολάμβαναν τα ωραία τσιμπίματα και τα «κεφάλια» που κάνουν αυτά τα νόστιμα ψάρια.
Ο τελικός απολογισμός είναι...

Για τις υποτροφίες στη Γλώσσα

Βλέποντας το ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού μου, μου ήρθε στο μυαλό ο τρόπος που δόθηκαν οι υποτροφίες στους φοιτητές από το κληροδότημα Τσουκαλά. Μπορεί η απόφαση του Εφετείου να αναφέρει ως πρώτους δικαιούχους τους φοιτητές ΑΕΙ και στη συνέχεια αν δεν υπάρχουν τους φοιτητές των ΤΕΙ κ.λ.π. αλλά θα έπρεπε η επιτροπή και το συμβούλιο της Γλώσσης να γνωρίζει ότι με...

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Σχολή Γονέων Σκοπέλου

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. (και όχι Σάββατο) θα γίνει η 4η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, για την περιοχή της Σκοπέλου.
Τόπος συνάντησης η Παναγία η Φανερωμένη, όπου η παιδοψυχολόγος Κατερίνα Λιθαδιώτη θα αναπτύξει το θέμα «Παιδική επιθετικότητα: Πρόληψη – αντμετώπιση».

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

To κτηματομεσιτικό γραφείο "AVERTO" από την Σκιάθο στην διεθνή έκθεση της Μόσχας

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του κτηματομεσιτικού γραφείου AVERTO από τη Σκιάθο, στη διεθνή έκθεση ακινήτων «MOSCOW INTERNATIONAL PROPERTY SHOW FESTIVAL» όπου έγινε στην Μόσχα. Πλήθος επισκεπτών από τη Ρωσία, αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές κυρίως χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία ενδιαφέρθηκαν για ακίνητα στη Σκιάθο αλλά και για τα υπόλοιπα νησιά των...

Οι Βόρειες Σποράδες και το Τρίκερι στα τοπικά προγράμματα του Leader Αλιείας

  • Eντάχθηκαν οι Βόρειες Σποράδες και το Τρίκερι στις περιοχές που θα υλοποιήσουν τα Τοπικά Προγράμματα στο πλαίσιο του Προγράμματος Αλιείας 2007-2013
  • Κώστας Αγοραστός: «Αξιοποιούμε ακόμη ένα χρηματοδοτικό εργαλείο προς όφελος των τοπικών κοινωνιών»
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού για την επιλογή περιοχών και φορέων που θα υλοποιήσουν τα Τοπικά Προγράμματα στο πλαίσιο του Προγράμματος Αλιείας 2007-2013, άξονας 4, «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» («LEADER Αλιείας» (2η Πρόσκληση) και στις οποίες εντάσσεται και η περιοχή των Β.Σποράδων και του Τρικερίου.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Τα Τοπικά Προγράμματα του LEADER Αλιείας, προβλέπουν...

Kατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας νερού στον Δήμο Αλοννήσου

  • Έργο μεγάλης σημασίας, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αλοννήσου
  • Πράσινο φως από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη για την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας νερού συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού (SCADΑ) και εξωτερικών δικτύων μεταφοράς νερού Δήμου Αλοννήσου προϋπολογισμού 7,1 εκατ. Ευρώ.
Λιμνοδεξαμενη στη θέση Καστανιά Αλοννήσου • © 2010/Λ.Πούλιος
Υπεγράφη από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη η ένταξη στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α η χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας νερού συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού (SCADΑ) και εξωτερικών δικτύων μεταφοράς νερού Δήμου Αλοννήσου» προϋπολογισμού 7.1 ευρώ, από...

Η Ρ. Ζήση για τη Διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Άλλη μια ημέρα καταγραφής συμπερασμάτων, απολογισμού ενεργειών, απονομής ευθυνών, ευχών και υποσχέσεων για το μέλλον. Αν ο καθένας από εμάς αναλογιστεί πόσες φορές στην καθημερινότητά του γίνεται μάρτυρας ενός εμφανούς ή «αθέατου» περιστατικού «βίας ή διάκρισης» κατά των γυναικών, τότε ίσως αντιληφθεί ότι το δικαίωμα των γυναικών στην ισότητα, στην αξιοπρέπεια αποτελεί μακρινή επιδίωξη παρά κατάκτηση.
Αδιαμφισβήτητα, οι προσπάθειες πολλές, σε επίπεδο διαμόρφωσης νομικού πλαισίου πρόληψης και...

Mουσική παράσταση «Όνειρο στο κύμα»

H μουσική παράσταση «Όνειρο στο κύμα» θα παρουσιαστεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στον Βόλο, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής, στην οδό Σπυρίδη 130.
Το «Όνειρο στο κύμα» θεωρείται ένα από τα πλέον τρυφερά και ερωτικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο Μεγάλος Σκιαθίτης Πεζογράφος του ανοιχτού χώρου, ο λάτρης του μεγαλείου της φύσης, ο απλός και λιτός, γνώστης των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων, ο απολογητής μιας ουσιαστικής θρησκευτικής συνείδησης, υπογράφει την...

Συνάντηση Γυναικών στη Γλώσσα

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας καλεί όλες τις γυναίκες, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα, στο καφέ «Αστάρτη» σε μια συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για όσα απασχολούν το χωριό μας.

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Σκοπέλου

Το νέο Δ.Σ., το οποίο προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Σκοπέλου, συνεδρίασε χθες και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Καραθανάσης Δημ., πρόεδρος
Δημητριάδης Απ., αντιπρόεδρος
Κεσμετζής Αντ., γραμματέας
Ταλαδιανού Ευλ., ταμίας
Καλαντζής Κων., υπ. Δημοσίων σχέσεων

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο Κώστας Πουλάκης για το χαράτσι

Την κάθετη αντίθεσή του στο καταχρηστικό, παράνομο και αντισυνταγματικό χαράτσι (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε) που επιβάλλει η κυβέρνηση του μνημονίου στον ελληνικό λαό μέσω της Δ.Ε.Η. εκφράζει με δήλωσή του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κ. Πουλάκης.
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Πουλάκη έχει ως εξής :
«Το χαράτσι που επιβάλει στη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία η κυβέρνηση του μνημονίου μέσω της Δ.Ε.Η., εκτός από άδικο και κοινωνικά ανάλγητο, είναι...

H Ελλάδα χώρα ανοχύρωτη σε κάθε είδους υποκλοπές των επικοινωνιών

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, κατέθεσε σήμερα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου Ερώτηση, προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, σχετικά με την ανάγκη διασφάλισης του απορρήτου των κάθε μορφής επικοινωνιών.
Μετά την κατάθεση της Ερώτησης, o κ. Νάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμα κινδύνου για την ασφάλεια του απορρήτου των επικοινωνιών και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αποτελούν οι καταγγελίες που...

Το ημερολόγιο του Πολιτιστικού Γλώσσας

Κυκλοφόρησαν τα ημερολόγια του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας για το νέο έτος. Τα ημερολόγια για το 2012 είναι αφιερωμένα στο χορευτικό της Γλώσσας και σε όσους περάσαν απο αυτό απο τα πρώτα χρόνια μέχρι τις πρόσφατες εκδηλώσεις. Για όσους ενδιαφέρονται τα ημερολόγια μπορούν να σταλούν ταχυδρομικά με αντικαταβολή.
Παρακαλώ επικοινωνήστε με:
Βιργινία Σιδέρη τηλ. 2424033858
Ζερμπίνη Τερέζα τηλ. 2424033385

Εγκρίνεται το LEADER Αλιείας

Ικανοποιημένοι οι δήμαρχοι Αλοννήσου και Σκοπέλου για την αίσια έκβαση του LEADER Αλιείας
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Διαχειριστικής Αρχής Αλιείας μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της ΕΝ.Π.Ε. Απόστολου Παπατόλια για το ζήτημα της προόδου των διαδικασιών έγκρισης και υλοποίησης του Προγράμματος Leader Αλιείας, στο πλαίσιο του οποίου έχει κατατεθεί πρόταση από την εταιρεία ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. με τελικούς ωφελούμενους των δράσεων νησιωτικές και παράκτιες περιοχές του Ν.Μαγνησίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αλοννήσου...

Ομιλία - συζήτηση για την εξοικονόμηση ενέργειας και τα φωτοβολταϊκά

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Εξοικονόμηση ενέργειας και φωτοβολταϊκά συστήματα» διοργανώνει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Καφενείο, το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου.
Ομιλήτης θα είναι ο μηχανολόγος – μηχανικός Μιχάλης Βλουτής.

Επιστολή Σούρλα στον υπουργό Ανάπτυξης για την κτηματογράφηση στην Αλόννησο

Ο Γ. Σούρλας με επιστολή του προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία που προέκυψε από λάθη κατά την κτηματογράφηση στην Αλόννησο.
Είναι άδικο τονίζει ο κ. Σούρλας σε πολλές περιπτώσεις ιδιοκτησίες που είχαν αγροτικό χαρακτήρα γεγονός που προκύπτει από επίσημα στοιχεία να χαρακτηρίζονται ως δασικές.
Οι κάτοικοι της Αλοννήσου ζητούν όπως κατά...

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Οι εκβιασμοί του υπουργού κ. Ρέππα στους δημοσίους υπάλληλους δεν θα περάσουν

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΗ
Σε καθεστώς παράκρουσης οδηγεί χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους ο Υπουργός κ. Ρέππας με την εφαρμογή του νόμου για την εφεδρεία, η οποία όπως διατυπώθηκε ευθέως στην τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου, συνιστά προαναγγελία απόλυσης. Ξεπερνώντας τους εντολοδόχους του ο κ. υπουργός ζητά από τους υπαλλήλους του Δημοσίου να δηλώσουν υπεύθυνα το σύνολο του χρόνου ασφάλισης που έχουν σε οποιοδήποτε φορέα με πρόδηλο σκοπό τον συνυπολογισμό της προϋπηρεσίας, προκειμένου να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερους στο δρακόντειο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Με την εγκύκλιο αυτή ο κ. υπουργός εκτός του ότι εκβιάζει με προκλητικό τρόπο τους δημόσιους υπαλλήλους, συγχρόνως παρακάμπτει την τήρηση της συνταγματικής και νομοθετικής νομιμότητας.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. υπουργό ότι...

Τα Εισόδια της Θεοτόκου στη Σκιάθο

Στις 21 Νοεμβρίου 2011 γιορτάστηκαν στη Σκιάθο, με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη τα Εισόδια της Θεοτόκου, στο Ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Εικονίστριας, Πολιούχου του νησιού.
Την παραμονή της εορτής έγινε Παράκληση στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου και ακολούθησε Δέηση έξω από το Κοιμητήριο της Σκιάθου. Στη συνέχεια οι πιστοί ακολούθησαν πεζή την Ιερά Εικόνα έως...

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου
σας καλεί το Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011 και ώρα 7:00 μ.μ.
στο Pablo’s
σε μουσική βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή – στιχουργό
ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ
Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Κ. Καρτάλης: Μόνο κέρδη για τη Μαγνησία από το θαλάσσιο τουρισμό

Με το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών συναντήθηκε στο Βόλο ο βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης. Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και εκπρόσωπος του Δ.Σ. του αντίστοιχου σωματείου στη Μαγνησία, εξετάσθηκαν τα ανοικτά θέματα για τη στήριξη του θαλασσίου τουρισμού και ειδικότερα οι λιμενικές υποδομές στο Βόλο, στις Σποράδες και στα αλιευτικά καταφύγια στη Μαγνησία, το θέμα των λιμενικών τελών για τα επαγγελματικά σκάφη, οι παροχές για τη διαχείμανση των σκαφών αλλά και για τις απαιτούμενες τεχνικές εργασίες, κ.α.
Όπως σημείωσε ο Κ. Καρτάλης «Ο θαλάσσιος...

Η Ρ. Ζήση για το χαράτσι

Στην κατάθεση αναφοράς προέβη η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, κα Ροδούλα Ζήση, προωθώντας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.
Με το εν λόγω ψήφισμα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ιδιαίτερα μεγάλη μερίδα πολιτών, εξαιτίας της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν στην καταβολή...

Στον Άγιο Νικόλαο «στους Κήπους»...

Η εντοιχισμένη πλάκα στο ιστορικό μοναστήρι
Ο π. Κων.Καλλιανός σε μία προδημοσίευση στην έντυπη εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» (Ιανουάριος 2010 – φ. 67) με τίτλο «Μια περιήγηση στη Χώρα της Σκοπέλου με οδηγό την Ιστορία» γράφει για τον Άγιο Νικόλαο “στους Κήπους”: «… λίγο πριν από το δημοτικό σχολείο συναντούμε το Μοναστηράκι του Αγίου Νικολάου “στους Κήπους”, που ίδρυσε η παλιά σκοπελίτικη οικογένεια Ραυτάκη, στις αρχές του 17ου αιώνα, ίσως και παλαιότερα. Το σημαντικό με το Μοναστηράκι αυτό είναι πως στα...

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα

Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες
Τα νέα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ άρχισαν να έρχονται. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά ωμούς εκβιασμούς και απειλές. Καλούμαστε διαρκώς να πληρώνουμε νέους φόρους, τα χαράτσια μέσω της ΔΕΗ δεν είναι παρά μόνο η αρχή.
Η κυβέρνηση έχει ήδη, κάνει «σταση πληρωμών» στην Παιδεία, στην...

Κουμαρίσια μανιτάρια

Συνάντησα στον δρόμο τον Δημήτρη Μαγκανά. Το χαμόγελο πλατύ.
-Πήγες για μανιτάρια; με ρώτησε.
-Θα πάω, αλλά εγώ ψάχνω να βρω αυτά που δεν τρώγονται, είναι τα καλύτερα για φωτογράφιση.
-Θα σε πάρω να πάμε μια μέρα μαζί, μου υποσχέθηκε αφού τον διαβεβαίωσα ότι δεν θα αποκαλύψω το μέρος, γνωρίζοντας από τα παιδικά μου χρόνια ότι...

5φυλλη πικροΔΑΦΝΗ

Ωραίο γκολ από τον Παντελή Χρυσοφό (1-0)
Προηγήθηκε με ένα εξαιρετικό γκολ του Παντελή Χρυσοφού, αλλά τελικά έχασε με 2-5 από την πρωτοπόρο «Δάφνη». Για τον «Α.Ο. Σκοπέλου» ο λόγος, που τον τελευταίο καιρό δεν βρίσκει τα βήματα του, παίζει με σημαντικές απουσίες και τα νέα παιδιά που έχουν μπει στην ομάδα, αν και παίζουν καλά, δεν...

Βραβείο καλύτερης παρουσίας της Περιφέρειας στην έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»

Κ. Αγοραστός: «στόχος μία Περιφέρεια με χίλιους προορισμούς»
Προς την κατεύθυνση προβολής των πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει η Θεσσαλία, σε πολλαπλές μορφές και θεματικού τουρισμού, έχει ήδη ενεργοποιήσει η Περιφέρεια ένα μάρκετινγκ-πλάν σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, ενώ τις μέρες αυτές συμμετείχε με περίπτερό της και στην «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» η οποία άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί σήμερα στην Θεσσαλονίκη, όπου η...

Αγώνας δρόμου «Γύρος του Έλιους» αφιερωμένος στον Νίκο Σαλπαδήμο

Στον αθλητή του «Α.Ο. Κεραυνός» Νίκο Σαλπαδήμο ήταν αφιερωμένος ο αγώνας δρόμου 5.000 μ. που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο Έλιος.
Όπως είπε ο πρόεδρος του Ομίλου Κ. Δένδης «μετά από αρκετά χρόνια καταφέραμε, με προσπάθεια, όρεξη και αποφασιστικότητα να διοργανώσουμε πάλι αυτόν τον αγώνα, που ήταν παράδοση για το Έλιος και τον οποίο από εδώ και στο εξής θα τον ονομάζουμε “Γύρος του Έλιος – Νικόλαος Σαλπαδήμος”. Ο Νίκος Σαλπαδήμος του Ιωάννη και της Αρετής, υπήρξε ο καλύτερος αθλητής του Συλλόγου μας. Οι μεγάλες του επιτυχίες κατέταξαν τον Σύλλογο σε υψηλή βαθμολογική θέση. Κατάφερε να σπάσει τα ρεκόρ σε μεγαλύτερες κατηγορίες και έκανε πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία στην κατηγορία του.
Εις μνήμην του μεγάλου αυτού αθλητή καλώ την οικογένειά του για να της απονείμουμε τιμητική πλακέτα.»
Τιμητική πλακέτα δόθηκε και στον πρώτο...

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου για τα λιμάνια των Βορείων Σποράδων

Ο κ. Π. Μελαχροινάκης
Μετά τα δημοσιεύματα της 18ης Νοεμβρίου, που αναφέρονται στην επίσκεψη του βουλευτή του Νομού Κώστα Καρτάλη και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Πάνου Μελαχροινάκη στους Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου Ναυτιλίας κ.κ. Πάλλη και Λίτινα, ζητήσαμε από τον κ. Μελαχροινάκη να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες και μας είπε τα παρακάτω:
«Όπως γνωρίζετε από κατ΄ ιδίαν συζητήσεις μας, αλλά και από δημοσιεύματα του Τύπου, στις 24 Οκτωβρίου έστειλα επιστολή στον υπουργό...

Η ΔΕΗ βάζει σε δοκιμασία την υπομονή μας και τις ηλεκτρικές συσκευές...

Η απρογραμμάτιστη, αλλά και απροειδοποίητη για τους περισσότερους, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος βρήκε απροετοίμαστους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Σκοπέλου. 
Από αυτό το blog είχαμε γράψει για πιθανές διακοπές (κλικ) στην ηλεκτροδότηση των Σποράδων το τριήμερο που διανύουμε, όμως η ΔΕΗ καμία επίσημη ανακοίνωση δεν εξέδωσε, ούτε καν ένα χαρτάκι στην πόρτα των γραφείων της. Μια ανακοίνωση βρίσκεται στο δημοτικό κατάστημα Σκοπέλου, αλλά αυτό δεν φθάνει. Όποιον ρωτήσαμε στην παραλία της Σκοπέλου, η οποία έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, μας είπε ότι δεν είχε ενημερωθεί από κανέναν ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν διακοπές.
Εν τω μεταξύ εδώ και λίγη ώρα η ΔΕΗ προσπαθεί να επανηλεκτροδοτήση την Σκόπελο ανεπιτυχώς, τα φώτα έχουν ανάψει και σβήσει πάνω από δέκα φορές με συνέπεια να δοκιμάζεται η υπομονή μας, αλλά και οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμα...

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την εργασιακή εφεδρία

Σε αγωνιστική ετοιμότητα και αντίδραση για την αποτροπή των απολύσεων και συσπείρωση για ενωτική και δυναμική αντίδραση σε κάθε απόλυση καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στους ΟΤΑ η Ομοσπονδία τους.
Σύμφωνα με την κατεπείγουσα ανακοίνωση που έφθασε στα γραφεία των Δήμων, η συνδικαλιστική οργάνωση ζητά να αποτραπεί με κάθε τρόπο η χορήγηση, από τα γραφεία προσωπικού, οποιουδήποτε στοιχείου που θα αφορά στα προσωπικά δεδομένα εργαζομένων για την ένταξη αυτών στην εργασιακή εφεδρεία.
Αν χρειαστεί θα γίνει κατάληψη αυτών των υπηρεσιών, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ομιλία - συζήτηση στη Γλώσσα για τους παραδοσιακούς σπόρους Σκοπέλου

Η ομάδα Διατήρησης και Διάδοσης Παραδοσιακών Σπόρων Σκοπέλου διοργανώνει συζήτηση – ομιλία, σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο bar Click! στη Γλώσσα με θέμα «Η σημασία της συλλογικότητας στην καλλιέργεια και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων στην εποχή μας».
Ομιλήτης θα είναι ο Ηλίας Χαραλαμπάκης.
Μετά την ομιλία – συζήτηση θα προβληθεί το ενδιαφέρον ντοκιμαντερ του Στέλιου Κούλογλου «Από τα μεταλλαγμένα στα βιολογικά».

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κλείνουν τις λακκούβες με τσιμέντο...

Το πρόβλημα με τις πολλές και επικίνδυνες λακκούβες στους πλακόστρωτους δρόμους της Σκοπέλου δεν έχει λυθεί ακόμα και οι κάτοικοι μην αντέχοντας τις λάσπες και τα νερά άρχισαν να τσιμεντώνουν τις τρύπες...
«Αυτό που γίνεται αλλοιώνει τον χαρακτήρα του παραδοσιακού οικισμού και δημιουργεί κακό προηγούμενο. Θεωρώ απαράδεκτη ενέργεια την...

Έκκληση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Σκοπέλου προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου ζητά από όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να συνταχτούν μαζί με τον εργαζόμενο Λαό, τις Λαϊκές Οικογένειες, στη γραμμή της ανυπακοής και της οργανωμένης άρνησης πληρωμής των χαρατσιών.
Να αρνηθούν να κόβουν το ρεύμα ή να προωθούν τις εντολές των εταιριών για διακοπή του ρεύματος στις εργατικές λαϊκές οικογένειες.
Η άρνηση πληρωμής για τα νέα χαράτσια από την...

Κ. Καρτάλης: Θετικό το Υπουργείο στην αναβάθμιση των λιμανιών των Σποράδων

Τα ανοικτά ζητήματα των λιμανιών στις Σποράδες καθώς και των ακτοπλοικών συγκοινωνιών έθεσαν ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σποράδων Π. Μελαχροινάκης στο Γενικό Γραμματέα Λιμένων Θ. Πάλλη και το Γενικό Γραμματέα Θαλασσίων Υποθέσεων Ν. Λίτινα κατά τη συνάντηση τους στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Κατά τη σύσκεψη έγινε ειδικότερη αναφορά στο πρόβλημα της υποχώρησης του κρηπιδώματος στο λιμάνι Σκιάθου και στο αντίστοιχο πρόβλημα στο λιμάνι του Αγνώντα. Παρουσιάσθηκαν...

Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα

Τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου θα γίνει την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
1. Εξέταση της με αριθ. πρωτ. 8939/21.10.2011 αίτησης της κ. Λαμπρόγιαννη Αναστασίας, κατοίκου Σκοπέλου, σχετικά με τα προβλήματα των αδέσποτων ζώων στο νησί.
2. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 13.466,64 ευρώ από το ΥΠ.ΕΣ.Α & Η.Δ. για κάλυψη δαπάνης μισθοδοσίας μονίμου...

Συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων της ΔΕΗ στη Σκόπελο από την Λαϊκή Επιτροπή

Συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ στη Σκόπελο πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι της Σκοπέλου μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα, για να διαμαρτυρηθούν για το χαράτσι, αλλά και για την όλη αντιλαϊκή πολιτική. Κατά τον ωριαίο συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων, τον λόγο πήρε το μέλος της Επιτροπής Ηλίας Προκοπίου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Σκοπέλου για την συμβολική κατάληψη για μία ώρα των γραφείων της ΔΕΗ...
...Κάθε βράδυ από τις 7 μέχρι τις 8 στο σωματείο οικοδόμων θα βρίσκονται μέλη της επιτροπής αγώνα τα οποία θα είναι σε θέση να απαντούν σε...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου για το χαράτσι της ΔΕΗ

Θέμα: «Ψήφισμα του Δήμου Σκοπέλου για το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων μέσω λογαριασμών της Δ.Ε.Η.»
Στη Σκόπελο, σήμερα την 11η Νοεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα, ύστερα από την 9370/07-11-2011 πρόσκληση του προέδρου που δημοσιεύθηκε και επιδόθηκε με αποδεικτικό στους δημοτικούς συμβούλους σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/2010.
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 3o θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, τόνισε ότι το φέρει ως κατεπείγον προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης, λόγω της μείζονος...

Πιθανές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στις Βόρειες Σποράδες λόγω εργασιών της ΔΕΗ

Λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο της ΔΕΗ από Παρασκευή 18 Νοεμβρίου έως Κυριακή 20 Νοεμβρίου καθώς επίσης από Παρασκευή 25 Νοεμβρίου έως Κυριακή 27 Νοεμβρίου η τροφοδοσία στις Βόρειες Σποράδες θα γίνεται από 2 γραμμές μέσης τάσης, η ισχύς των οποίων οριακά επαρκεί για ικανοποιητική ποιότητα τάσης.
Είναι πιθανόν, ανάλογα με τη ζήτηση, να απαιτηθούν ολιγόωρες διακοπές ρεύματος.
H ΔΕΗ παρακαλεί τους καταναλωτές να περιορίσουν την ηλεκτρική κατανάλωση στην απολύτως απαραίτητη για τα δύο χρονικά διαστήματα που αναφέρθηκαν.

H Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα καλεί τους Σκοπελίτες σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ

H Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα καλεί τους Σκοπελίτες σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη από τις 11 ως 12 το πρωί. Όπως τόνισαν οι ομιλητές στη χθεσινή συγκέντρωση που οργάνωσαν τα μέλη της επιτροπής στο δημαρχείο, «το κίνημα που συγκροτήθηκε πανελλαδικά μέσα από τις λαϊκές επιτροπές αγώνα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η οργή και η αγανάκτηση που πνίγει όλους από...

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

K. Καρτάλης: Επείγει η ιδεολογική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ

Σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ ΦΜ, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης επεσήμανε:
«Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα προοδευτικό αλλά και πολυσυλλεκτικό. Όμως τα λάθη που έγιναν, με κυριότερο την υποταγή συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής στο μνημόνιο, δημιούργησε ένα σοβαρό ρήγμα στις σχέσεις του με τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ αν θέλει να μείνει κόμμα εξουσίας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να αλλάξει πραγματικά. Αλλιώς απειλείται με εξαφάνιση. Η φθορά που έχει υποστεί είναι τεράστια και δεν μπορεί να σβήσει με μικροκινήσεις.
Υποστηρίζω ότι πρέπει άμεσα, συντεταγμένα και θεσμικά, να ξεκινήσει μια...

Τότε η Xούντα, τώρα το μνημόνιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Φέτος περισσότερο από ποτέ η ανάμνηση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη δικτατορία είναι ολοζώντανη. Τα αιτήματα του εξεγερμένου λαού, της νεολαίας του 1973, «ψωμί – παιδεία – ελευθερία», σήμερα καταπατούνται και εκριζώνονται με τον πλέον βάρβαρο τρόπο, εξαιτίας της επίθεσης που οι εγχώριες και ξένες δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού έχουν εξαπολύσει εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.
Σήμερα, οι πολίτες ωθούνται στη φτώχεια, τη στιγμή που η...

Με μεγάλη τηλεθέαση η σειρά «Buck & Tommy» που γυρίστηκε στη Σκόπελο

Στο εργαστήριο του καραβομαραγκού Γιάννη Μπουνταλά
Μεγάλη επιτυχία παρουσιάζει η τηλεοπτική παιδική σειρά «Buck και Tommy» που γυρίστηκε στη Σκόπελο και παρουσιάζεται από μεγάλο κανάλι της ολλανδικής τηλεόρασης εδώ και λίγες εβδομάδες. Ο κύκλος των επεισοδίων θα...

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ψήφος εμπιστοσύνης σε Κυβέρνηση ευθύνης και όχι σε Κυβέρνηση συμβιβασμών

OMIΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΤΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της διαδικασίας της ψήφου εμπιστοσύνης, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Την ίδια ώρα που το πολιτικό σύστημα έδειξε αντανακλαστικά ωριμότητας που οδήγησαν σε Κυβέρνηση συνεργασίας, ξεκίνησε και πάλι μία σκιαμαχία για τις αρμοδιότητες του Πρωθυπουργού, το χαρακτήρα της Κυβέρνησης, το χρονικό διάστημα ευθύνης της. Αν και θα προτιμούσα να μην είχαν προηγηθεί οι παρωχημένοι κομματικοί συμβιβασμοί για τη σύνθεση της Κυβέρνησης, δίνω...

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Σκοπέλου περιόδου 2012 - 2014

Efimerida-sporades DIMOS SKOPELOU
Το σχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση

Επιστολή των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ

Επιστολή, η οποία διαβάστηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έστειλαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Σκοπέλου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς συμβούλους. Στην επιστολή γράφουν:
«κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Δήμαρχε,
κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Με αφορμή τη συζήτηση για το μέλλον και την προοπτική της Δ.Ε.Υ.Α. Σκοπέλου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 06/11/2011, η οποία και αναβλήθηκε για σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρα 17:00, λόγω απουσίας τριών Δημοτικών Συμβούλων, καθώς...

Εξασθένηση των ανέμων από αύριο

Το χειμωνιάτικο σκηνικό, με βροχές, καταιγίδες, τσουχτερό κρύο, ανέμους έως 10 μποφόρ στο Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά θα συνεχιστεί για τουλάχιστον ένα ακόμη 24ωρο. Από αύριο αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων, ωστόσο το κρύο θα είναι αισθητό έως την Πέμπτη.
Στις Σποράδες τα 7 μποφόρ, που κράτησαν δεμένα τα ταχύπλοα αλλά και το πλοίο, εξασθενούν από αύριο το πρωί. Να σημειώσουμε ότι λόγω της ακινησίας του «Εξπρές Σκιάθος» το Σάββατο, τα νησιά είναι χωρίς πλοίο 3 ημέρες.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Με ατομικό ρεκόρ η συμμετοχή του Ηλία Σκαβέντζου στον 29ο κλασικό Μαραθώνιο

Από τον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο
Στον 29ο κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών που έγινε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου συμμετείχε ο γιατρός Ηλίας Σκαβέντζος. Ο Σκοπελίτης αθλητής όχι μόνο τερμάτισε στον πιο δύσκολο Μαραθώνιο του κόσμου αλλά έκανε και ατομικό ρεκόρ!
Τα περάσματα του Ηλία έχουν ως εξής:
5 km 21:46
10 km 44:04
21,1 km 1:34:07
30 km 2:15:11
τερματισμός 3:09:47

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας

Εκλογές έγιναν στη Γλώσσα για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας.
Εξελέγησαν με την σειρά των σταυρών που έλαβαν οι: Ρουσέτης Γιώργος, Μπάλλα Μαρία, Σταμούλη Σαμούλα, Πολυχρονίου Νίνα, Τακτικού Σμαράγδα, Καρβέλη Αμαλία, Γιολδάση Νίνα.
Στις 12/11/2011 το νέο Δ.Σ. συνήλθε σε σώμα με την εξής σύνθεση:

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Συζήτηση για τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου

Ενδιαφέρουσα συζήτηση για το μέλλον και την προοπτική της ΔΕΥΑ Σκοπέλου έγινε στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου, με εισηγητή τον κ. Μανώλη Ραμαντάνη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες γνώμες τις οποίες παρακολούθησαν με προσοχή πολλοί Σκοπελίτες που βρέθηκαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μεταξύ αυτών οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ και εκπρόσωποί τους συνδικαλιστές από την Ομοσπονδία και το Σωματείο Μαγνησίας εργαζομένων στις ΔΕΥΑ.
Το συμβούλιο μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση και από το blog efimerida-sporades.
Ακούστε τη συζήτηση για να έχετε τη δική σας γνώμη.

Αναβάλλεται η συγκέντρωση του ΚΚΕ

Απ. Νάνος
Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα, στο Δημοτικό Καφενείο Σκοπέλου, συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου ομιλητής θα ήταν ο Απ. Νάνος.
Υποχρεώσεις του βουλευτή στη Βουλή, όπου θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση, ματαίωσαν το ταξίδι στη Σκόπελο.
Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για την επίσκεψη του Απ. Νάνου στη Σκόπελο, μάλλον το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα

Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα: Έγκριση Στρατηγικού Σχεδιασμού (Α' φάση) του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012 - 2014 του Δήμου Σκοπέλου. (Απόφαση εισήγησης Εκτελεστικής Επιτροπής).

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κ. Πουλάκης: Πρώτο κόμμα η Αριστερά

Την Σκόπελο επισκέφθηκε την Πέμπτη ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας»μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, μέλος της Πολιτικής του Γραμματείας και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης ο οποίος είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Σκοπέλου και με Σκοπελίτες φίλους του Συνασπισμού και ανένταχτους της Αριστεράς.
Ο Κώστας Πουλάκης μίλησε για την...

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Συζήτηση για το μέλλον της ΔΕΥΑ

Δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, το οποίο συνεδριάζει την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ. Θα εξετασθεί η υπ' αριθ. 8841/18-10-2011 αίτηση του κ. Καραχαλίδη Ευγένιου, για υπόθεση ανάκλησης άδειας καταστήματός του Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και θα γίνει συζήτηση για το μέλλον και την προοπτική της ΔΕΥΑ Σκοπέλου με εισηγητή τον Δήμαρχο Γ. Μιχελή.
Tη συνεδρίαση θα μπορέσετε να την ακούσετε ζωντανά από αυτό το blog.
Νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα
Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. συνεδριάζει...

«Γύρος του Έλιους» 5.000 μ.

Ο Α.Ο. ΚΕΡΑΥΝΟΣ Νέου Κλήματος σας προσκαλεί στον αγώνα δρόμου 5 χλμ «Γύρος του Έλιους» το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στις 14.30.
Ο Αγώνας θα διεξαχθεί σε 3 κατηγορίες:
Α' κατηγορία: Δ', Ε', ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (αγοριών/κοριτσιών)

Β' κατηγορία: γυμνάσιου - λυκείου (αγοριών/κοριτσιών)

Γ' κατηγορία: (ανδρών- γυναικών)
Δηλώσεις συμμετοχών ομαδικών ή ατομικών στα τηλεφωνά: 6981128375, 6981855178.
Extra έπαθλο για τους νικητές της πρώτης θέσης ένα ασημένιο νόμισμα με τον αρχαίο Ολυμπιονίκη Αγνώντα.

Στον Αγ. Ταξιάρχη, στο Βάτο

Το Σάββατο 5 Νοέμβριου 2011 έγινε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο γραφικότατο εξωκκλήσι των Αγ.Ταξιαρχών στην περιοχή «Βάτο». Ο καιρός ο οποίος ήταν καλός αλλά χωρίς υψηλές θερμοκρασίες, ευνόησε μια τέτοια περιπατητική εξόρμηση. «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.» Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν οι εργασίες τοποθέτησης πέτρας στον ήδη υπάρχον μονοπάτι. Σε όλη αυτή την περιοχή γίνονται παρόμοια έργα χρηματοδοτούμενα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. και αποτελούν σημαντική επένδυση στο τουρισμό του νησιού μας.
Για όσους ήξεραν το μονοπάτι στην παλαιά του μορφή, η διαφορά είναι μεγάλη. Ιδιαίτερα κατά την ανάβαση, στον γυρισμό. Όλα αυτά σε...