Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

…το ζεύγος της πτώχευσης!

Η ΔΡΑΣΗ για το δημοψήφισμα
Το ζεύγος Παπανδρέου-Βενιζέλος για να αποσείσουν τις προσωπικές τους ευθύνες για την κατά 50% πτώχευση της Ελλάδας καταφεύγουν στον εκβιασμό του δημοψηφίσματος. Ως να μη μας έφτανε η περιπέτεια της πτώχευσης, το μοιραίο ζεύγος αποφάσισε να προσθέσει ένα νέο στοιχείο μέγιστης αβεβαιότητας που θα επιταχύνει την πορεία προς την έξοδο από το ευρώ. Οι γεωπολιτικές συνέπειες για την Ελλάδα θα είναι δραματικές.
Η ΔΡΑΣΗ ελπίζει ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα συνειδητοποιήσει ότι διαθέτει τη δύναμη και τις ψήφους για να απαλλαγεί από το ζεύγος της πτώχευσης.

e-λογαριασμός από την ΔΕΥΑ Σκοπέλου

Έκπτωση στο πάγιο 1.20 ευρώ (από 6.20 ευρώ θα χρεώνεται 5 ευρώ) θα έχουν όσοι καταναλωτές θελήσουν να λαμβάνουν τον λογαριασμό ύδρευσης μέσω e-mail.
Η απόφαση ελήφθη σήμερα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ με το σκεπτικό ότι η Επιχείρηση θα έχει σημαντικό όφελος που θα προκύψει από τη μείωση των εκτυπώσεων λογαριασμών, την αγορά φακέλων, εξόδων αποστολής κλπ.

Ανακοίνωση του Π. Κ. Σκοπέλου με αφορμή τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου

Στις 31 Οκτωβρίου έληξε η αντιπυρική περίοδος 2011. Μια περίοδος η οποία κατά γενική ομολογία μπορεί να χαρακτηρισθεί ήπια σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές, χάρη στις προσπάθειες τόσο των αρχών όσο και την προσοχή των κατοίκων του νησιού.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον Δήμο Σκοπέλου, το Λιμενικό σώμα, την Αστυνομία, το Δασαρχείο, τις εθελοντικές ομάδες και όλους τους πολίτες για την βοήθειά τους στην πρόληψη, την επιτήρηση κατά τις επικίνδυνες ημέρες και την προσοχή που επέδειξαν στις υποδείξεις της Υπηρεσίας μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διευθυντή και το προσωπικό του Κ.Υ Σκοπέλου για την άμεση και ουσιαστική περίθαλψη του συναδέλφου μας Πυραγού Λιντέρη Αθανάσιου κατά την περιπέτεια της υγείας του.
Τέλος συγχαίρω δημόσια το μόνιμο προσωπικό και τους...

Χορός και ανέκδοτα στη Γλώσσα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας
σας προσκαλεί στο χορό που διοργανώνει
το Σάββατο 5 Νοέμβρη, στις 20.30
στην αίθουσα «Κληματαριά» στο Λουτράκι.
Φαγητό, χορός, δωρεάν κρασί και πολλά ανέκδοτα.
Τολμήστε να τα πείτε και σας περιμένει ένα δώρο.
Είσοδος 12 ευρώ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ομάδα διατήρησης και διάδοσης παραδοσιακών σπόρων Σκοπέλου

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ
Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση-ομιλία έγινε την Κυριακή το βράδυ από την Ομάδα διατήρησης και διάδοσης παραδοσιακών σπόρων Σκοπέλου σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου, με θέμα την αναγκαιότητα διατήρησης και διάδοσης των παραδοσιακών σπόρων, τα υβρίδια και τα μεταλλαγμένα.
Κύριος ομιλητής, σε ένα μεγάλο ακροατήριο, ο καθηγητής Ηλίας Χαραλαμπάκης ο οποίος ανέλυσε τους λόγους δημιουργίας της ομάδας και τους στόχους της οι οποίοι είναι:

Ακραίο αλλά και πιθανό: Αναστολή των δραστηριοτήτων του Α.Ο. Σκοπέλου

ΣΚΟΠΕΛΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 0-2
Με πολλές ελλείψεις βασικών παικτών στη σύνθεσή του ο Α.Ο. Σκοπέλου παρατάχθηκε με νέο αίμα στην ομάδα, πάλεψε το παιχνίδι, είχε δοκάρι και ευκαιρίες αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-0 από την καλή ομάδα του Πανιώνιου Νέας Ιωνίας. Οι νέοι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σήμερα ξέρουν μπάλα, τους λείπουν όμως παιχνίδια και όταν ψηθούν και σταθούν στα πόδια τους τα αποτελέσματα θα έρθουν.

Εκείνο που προβληματίζει ποδοσφαιριστές και διοίκηση είναι η έλλειψη ηθικής αλλά και οικονομικής συμπαράστασης από τον Δήμο. Το ταμείο είναι...

Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Σκοπέλου

Το γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα από το ΚΕΠ, θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη 6-8 μ.μ..
Όποιος θέλει μπορεί να το επισκεφθεί για μια γνωριμία με τους εθελοντές, αλλά και για να καταθέσει τις ιδέες του και την βοήθειά του για περαιτέρω δράση στο νησί. Η ποσοτική και ποιοτική συμβολή του Εθελοντισμού στον τόπο μας δηλώνει τη στάθμη του πολιτισμού μας.
Τηλ. επικοινωνίας 2424 0 23000 (6-8 μ.μ. κάθε Πέμπτη).

Είναι ασφαλής η παιδική χαρά Σκοπέλου;

Eπιστολή στην εφημερίδα έστειλε μητέρα, με την οποία ρωτά αν υπάρχει πιστοποίηση Ε.Λ.Ο.Τ. στις παιδικές χαρές της Σκοπέλου. Η κυρία στην επιστολή της γράφει:

«Aγαπητή εφημερίδα,
στις 10 Απριλίου του 2010 ο κ. Φαδάκης Αθανάσιος σας είχε στείλει άρθρο (κλικ), το οποίο εσείς δημοσιεύσατε, με τίτλο “Yπάρχει πιστοποίηση Ε.Λ.Ο.Τ. στις παιδικές χαρές του Δήμου μας;” το οποίο τελείωνε ως εξής: “...Και η ερώτηση μου είναι σύμφωνα με όλα αυτά τηρούνται οι κανονισμοί Ασφαλείας για τις παιδικές χαρές, στο Νησί μας υπάρχει πιστοποίηση κατά Ε.Λ.Ο.Τ. στις παιδικές χαρές του Δήμου μας;
ΦΑΔΑΚΗΣ Δ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΤΥΧ. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Δ.Ε.
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”
Δεκαοκτώ μήνες μετά και ενώ ο κ. Φαδάκης είναι...

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ο Παπαδιαμάντης και η καθ’ ημάς Ανατολή

Επετειακή εκδήλωση στην Κύπρο με αφορμή
τη συμπλήρωση 100 ετών από τον θάνατο
του μεγάλου νεοέλληνα λογοτέχνη
Το Σωματείο «Π.Α.Ο.Κ.» Κακοπετριάς, σε συνεργασία με το Μουσείο «Σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη» της Σκιάθου, την Ιερά Μητρόπολη Μόρφου, τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κακοπετριάς, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κακοπετριάς και το Λύκειο Σολέας, διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τον θάνατο του μεγάλου νεοέλληνα λογοτέχνη Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, με τίτλο “Ο Παπαδιαμάντης και η καθ’ ημάς Ανατολή”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Κακοπετριάς.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου «Άγιος Μάμας» και το Σχήμα Παραδοσιακής Μουσικής του «Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Ιδρύματος της Ι. Μ. Μόρφου».

Μάθε εργάτη πως...

Η ταινία που δημιουργήθηκε από την ομάδα «Λοκομοτίβα» και στην οποία παίζει ο εκ Σκοπέλου ηθοποιός Δημήτρης Δρόσος συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού, 34ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Η συμμετοχή αυτή έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδέψει μαζί με όλες τις ταινίες του φεστιβάλ - μέσω του προγράμματος «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει» - σε όλη τη χώρα, αρχής γενομένης από την Αθήνα και τον κινηματογράφο «Τριανόν», όπου προβλήθηκε στις 23 Οκτωβρίου.
Παίζουν: Δημήτρης Δρόσος, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Κάτια Ζαρκάδα.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης - Στέφανος Κούνης.
Μουσική: Χρήστος Χατζησπύρου.
Στίχοι: Φάνης Μαργαρώνης.
Μοντάζ: Μαρηλία Καλαϊτζίδου.
Η ταινία είναι Εμπνευσμένη από το έργο του Πωλ Λαφάργκ «Η Θρησκεία του Κεφαλαίου»
Ο κυριακάτικος Ριζοσπάστης στην ένθετη έκδοση «7 ημέρες μαζί» γράφει:

Νέα δρομολόγια του «Εξπρές Σκιάθος»

ΜΕ 3 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ
Διαμαρτύρονται, με μηνύματά τους προς την εφημερίδα, κάτοικοι της Σκοπέλου και της Αλοννήσου για τα νέα δρομολόγια του «Εξπρες Σκιάθος» και ζητούν από τους δημάρχους των δύο νησιών να επέμβουν.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρίας τα δρομολόγια θα έχουν ως εξής:

Άρχισαν τα κατηχητικά μαθήματα στην Παναγία Παπαμελετίου στη Σκόπελο

Άρχισαν τα κατηχητικά μαθήματα στην ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παπαμελετίου) στη Σκόπελο. Εφέτος θα λειτουργήσουν δύο ξεχωριστά τμήματα κατηχητικού σχολείου. Ένα τμήμα για τα παιδιά του Γυμνασίου, κάθε Κυριακή 11:30-12:30 και ένα τμήμα για τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου της ενορίας, κατόπιν παρακλήσεως πολλών ενοριτών, κάθε Κυριακή 11:00-12:30.
Ο π. Χρήστος Λιθαδιώτης απευθυνόμενος στους ενορίτες, μέσω της εφημερίδας, γράφει:
«Ελπίζω και αναμένω και τη δική σας ενεργή συμμετοχή, σ΄αυτή τη...

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Νερό και υδράργυρος

οι πολίτες έχουν δικαίωμα να πίνουν καθαρό νερό από τη βρύση του σπιτιού τους, το Σύνταγμα το κατοχυρώνει και η Πολιτεία έχει υποχρέωση να το διασφαλίσει”
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Σκιαθιτών «Δύο Αλέξανδροι», διεξήχθη ενημερωτική ομιλία για το πρόβλημα του νερού από τον κορυφαίο επιστήμονα κ. Νίκο Κατσαρό.
Ο Δρ. Νίκος Κατσαρός, διευθυντής Ερευνών στον Δημόκριτο, πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας των ΗΠΑ, επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Maryland και του Imperial College της Αγγλίας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόβλημα, καθώς θεωρεί το ζήτημα πολύ σοβαρό.
Ο κ. καθηγητής μελέτησε τα πορίσματα των αναλύσεων που...

Ανεμολόγιο

© Eurokinissi//Τατιάνα Μπόλαρη
Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε
είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα
και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε
στο εξής θα παίζουμε σ' αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα
Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε
άλλαξαν λέει τ' ανεμολόγια και οι ορίζοντες
μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε
τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες
Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε
είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος
ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος
Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε
τις εμμονές μας περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα
όνειρα ξένα ράκη αλλότρια ζητωκραυγάσαμε
και τώρα εισπράττουμε απ' την εξέδρα μας βροχή δεκάρικα
Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα
τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο
την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα
την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο
Κώστας Τριπολίτης

Έκθεση ζωγραφικής στον «Ορφέα»

Μετά την επιτυχημένη ημέρα ζωγραφικής με θέμα «Ζωγραφίζω το νησί μου» που έγινε στον παλιό κινηματογράφο «Ορφέα» στις 23 Οκτωβρίου, το γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου πραγματοποιεί έκθεση με τα έργα των μικρών ζωγράφων την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 12-2 μ.μ. και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 5 – 6 μ.μ.
Αξίζει να επισκεφθείτε τον «Ορφέα»...

Σκόπελος//28η Οκτωβρίου

Με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο πεσόντων και παρέλαση στην παραλιακή οδό από τμήματα προσκόπων και μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου ολοκληρώθηκαν στη Σκόπελο πριν από λίγο, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου.

Η προπαγάνδα κύκλους κάνει

Διαφημιστική καταχώρηση του ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο του 2008. Τότε κατηγορούσε την Νέα Δημοκρατία ότι πήρε επιπλέον φόρους από τα νοικοκυριά 7.5 δισ., έδωσε στις Τράπεζες 28 δισ. και μόνο 0.1 δισ. στους φτωχούς...
Επειδή η προπαγάνδα κύκλους κάνει, η κάθε αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για όσα και η ίδια θα κάνει όταν πάρει την εξουσία και τούμπαλιν.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο


ΔEΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Γιορτή για την Εθνική Επέτειο στο Πεπαρήθειο δημοτικό σχολείο

Γιορτή για να τιμηθεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο...

Πάνω από 1 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης στις Βόρειες Σποράδες

Άρχισε η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στις Σποράδες με τιμή πάνω από 1 ευρώ το λίτρο!
Οι τιμές στα πρατήρια κυμαίνονται από 1.01 (1 πρατήριο στη Σκόπελο) έως 1.06 σε πρατήρια της Σκιάθου και Σκοπέλου.
Καλό χειμώνα!

Kλειστή η παραλιακή οδός λόγω παρέλασης

Η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι η παραλιακή οδός θα παραμείνεικλειστή για τα οχήματα την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, λόγω πραγματοποίησης της μαθητικής παρέλασης.

Ο Δήμος Σκιάθου και το Σπίτι - Μουσείο Παπαδιαμάντη ευχαριστούν τους χορηγούς

Ο Δήμος Σκιάθου και το Σπίτι - Μουσείο Αλ. Παπαδιαμάντη ευχαριστούν θερμά τους φορείς, τους συλλόγους της Σκιάθου, τις επιχειρήσεις και όλους τους κατοίκους, που συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση των τιμητικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τον θάνατο και τα 160 από τη γέννηση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που έλαβαν χώρα καθ’όλη τη διάρκεια του έτους 2011 με κεντρικό γεγονός το Γ΄ Διεθνές Συνέδριο για τον Αλ. Παπαδιαμάντη.
Αυτές οι τιμητικές εκδηλώσεις δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συμπαράσταση των συμπολιτών μας. Όλοι επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον θαυμασμό τους προς τον κλασικό Σκιαθίτη λογοτέχνη και το ενδιαφέρον τους για τη διατήρηση και προβολή της πνευματικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Συγκεκριμένα ευχαριστούμε:

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ο Θανάσης Νάκος για τα προβλήματα που υπάρχουν στα λιμάνια των Σποράδων

Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε αναφορά, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σχετικά με τις απαραίτητες εργασίες που χρειάζεται να γίνουν στα λιμάνια της Σκοπέλου, του Λουτρακίου, του Αγνώντα, του Πατητηρίου και της Σκιάθου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Νάκος επανέρχεται στη Βουλή για τρίτη φορά τους τελευταίους επτά μήνες ζητώντας εξηγήσεις από...

Ο Α.Ο. Σκοπέλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας

Από 4 Νοεμβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στο Ταμάσι της Ουγγαρίας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων, νέων και βετεράνων ΜΑΧΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ – ΠAΛΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ (COMBAT GRAPPLING, GRAPPLING GI-NO GI, PANKRATION).
Ο Μάνος Βασιλείου
Η Ελληνική αποστολή αποτελείται από τον εκπαιδευτή των Μονομάχων της Λάρισας Νίκο Κοτασίδη στην κατηγορία των 80-90 κιλών GRAPPLING NO GI, τον εκπαιδευτή των Dragon’s Fighters του Α.Ο. Σκοπέλου Μάνο Βασιλείου στην κατηγορία των 80-90 κιλών GRAPPLING NO GI καθώς και τον εκπαιδευτή των Μαχητών Τρικάλων Πάνο Κερασοβίτη στην κατηγορία -75 κιλών COMBAT GRAPPLING- ΜΜΑ, με την καθοδήγηση του Δασκάλου τους Δημήτρη Δημητρίου.
Ο εκπαιδευτής των Dragon’s Fighters του Α.Ο. Σκοπέλου Μάνος Βασιλείου μας είπε:
«Πάμε σε μια δύσκολη μάχη, ενάντια σε παλαιστές και εκπαιδευτές από...

Η Ροδούλα Ζήση για τα λιμάνια

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, την επιστολή του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης βλαβών και καθαρισμού των Λιμένων Βορείων Σποράδων.
Όπως επισημαίνεται στο σχετικό υπόμνημα, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί από τις αρμόδιες αρχές η έγκαιρη καταβολή των αναγκαίων πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού, για τη συντήρηση και καλή λειτουργία των λιμενικών...

Σχολή Γονέων στη Σκόπελο

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011 στις 6 μ.μ., στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, θα γίνει η δεύτερη διάλεξη στα πλαίσια της ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, για την περιοχή της Σκοπέλου.
Σε αυτή, ο π. Ευάγγελος Κεχριώτης, Κληρικός στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης θα αναπτύξει το θέμα: «Η παρακολούθηση και διόρθωση των παιδιών εν ειρήνη».
Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση.
Οι συναντήσεις στη Σχολή Γονέων θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερο Σάββατο στον Άγιο Νικόλαο με θεματολογία τις ενδοοικογενειακές σχέσεις και την ελληνορθόδοξη πίστη.

O Gavin James live στο BARDON

Την Παρασκευη 28/10/11 στις 10:30 το βραδύ ο Gavin James (klick) ερμηνεύει, για πρώτη φορά στη Σκόπελο, τραγούδια των JETHRO TULL, ROLLING STONES, BEATLES καθώς και ιρλανδέζικες μπαλάντες.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κουτσουρεμένος, διεκπεραιωτικός και ερήμην της κοινωνίας ο προϋπολογισμός

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»,
Κ. ΠΟΥΛΑΚΗ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας και στην ανάγκη αυτές να συνεχιστούν με ακόμα πιο μαζικό και ενωτικό χαρακτήρα, μέχρι να φύγει αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση, αναφέρθηκε στην αρχή της τοποθέτησής του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, προτείνοντας μάλιστα να υιοθετήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Κατά τη συζήτηση για τον...

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Σκοπέλου

Εκλογές έγιναν σήμερα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Σκοπέλου. Σε σύνολο 188 μαθητών, στην κάλπη προσήλθαν μόλις 36 γονείς για να εκλέξουν Διοικητικό Συμβούλιο. Πολλοί γονείς όχι μόνο δεν θέλησαν να είναι υποψήφιοι, αλλά ούτε έκαναν τον κόπο να πάνε μέχρι το σχολείο για να εκλέξουν Συμβούλιο, σε μια περίοδο που η Παιδεία ταλανίζεται και ο Σύλλογος πρέπει να συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα του σχολείου και να προτείνει λύσεις στα όποια προβλήματα προκυπτούν.
«Η αδιαφορία των Σκοπελιτών για συμμετοχή στα κοινά του νησιού ίσως να...

Ερώτηση του Θανάση Νάκου για την υποβάθμιση του αεροδρομίου της Σκιάθου

«Η απόφαση της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για υποβάθμιση του αεροδρομίου της Σκιάθου θα έχει άμεσα αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό του νησιού και το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο για τους κατοίκους και το κράτος, από τυχόν εξοικονόμηση δαπανών λόγω της κατάργησης των τριών θέσεων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας».
Αυτά επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, με Ερώτηση, που κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με τον κίνδυνο υποβάθμισης του αεροδρομίου της Σκιάθου.
Σύμφωνα με την Ερώτηση του κ. Νάκου, η μετάθεση των...

Παραδοσιακοί σπόροι και φυτά

Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση για τους τοπικούς παραδοσιακούς σπόρους, τα πλεονεκτήματά τους και τον κίνδυνο εξαφάνισής τους, θα γίνει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 6.30 στο BARDON. Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου και η Ομάδα διατήρησης και διάσωσης παραδοσιακών σπόρων Σκοπέλου.
Ο Ηλίας Χαραλαμπάκης, καθηγητής και μέλος της αρχικής ομάδας που είχαν αυτή την ιδέα, θα αναπτύξει με ομιλία του την «σημασία της συλλογικότητας στην καλλιέργεια και την διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων στην εποχή μας»
Σε μία σύντομη συνομιλία που είχαν οι «Βόρειες Σποράδες» μαζί του μας είπε:
«Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου, δυστυχώς, οι παραδοσιακές ποικιλίες υπάρχουν σε καλλιέργειες σε ένα ποσοστό 2 έως 3%. Πρέπει λοιπόν να διασωθούν και να αναπτυχθούν.
Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με...

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

«Να δούμε πώς οι υδατοκαλλιέργειες δεν θα επηρεάσουν την αλιεία»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ
ΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αρνητικά τοποθετήθηκε ως προς την εισήγηση για τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της χωροθέτησης των υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή της Θεσσαλίας ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κ. Πουλάκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Αιτιολογώντας την αρνητική στάση της παράταξής του, ο κ. Πουλάκης σημείωσε αρχικά ότι η περιφερειακή αρχή, εισήγαγε προς συζήτηση ένα θέμα επί του οποίου στην πραγματικότητα η ίδια διαπιστώνει ουσιαστικές ελλείψεις που υπονομεύουν κάθε δυνατότητα παρακολούθησης και ελέγχου των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων υδατοκαλλιέργειας, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εισήγηση, παρατηρείται «[…] έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί μια σειρά από επιπτώσεις στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον».
Η κριτική του κ. Πουλάκη έναντι του συγκεντρωτικού μοντέλου χωροθέτησης των μονάδων επικεντρώθηκε στο ότι...

Κ. Αγοραστός: «Σε ένα ρευστό και αβέβαιο περιβάλλον απαιτείται ταχύτητα...»

Επιτάχυνση των διαδικασιών και συνεργασία απ’ όλους τους φορείς ζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός
Επί τάπητος τέθηκε η πορεία όλων των ενταγμένων έργων του Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Θεσσαλίας. Ειδικότερα, μετά τον κύκλο των συναντήσεων και αλληλογραφίας με τους Φορείς των έργων του Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας, συζητήθηκε η πρόοδος της απορρόφησης του Προγράμματος, οι προβλέψεις απορρόφησης έως τέλος του έτους, τα οριζόντια προβλήματα που δημιουργούν καθυστερήσεις στα έργα αλλά και ειδικότερα θέματα σε έργα.
«Οφείλουμε όλοι να κινηθούμε τάχιστα. Δεν...

Διαπαραταξιακό Προεδρείο στην ΕΝΠΕ

Συγκλήθηκε σήμερα το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) από τον πλειονοψηφίσαντα, με βάση τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής κ. Απόστολο Παπατόλια, για την εκλογή του Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝΠΕ. Μετά από μυστική ψηφοφορία και με την συνεννόηση των παρατάξεων «Ελλάδα των Περιφερειών» με επικεφαλής τον...

Ληγμένοι από το 2008 οι πυροσβεστήρες στο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου

Οι πυροσβεστήρες του μεγαλύτερου σχολείου στη Σκόπελο, που υποδέχεται κάθε ημέρα 250 μαθητές, έχουν λήξει από το 2008!
Το άξιο απορίας είναι ότι τόσα χρόνια που πέρασαν κανένας γονέας δεν είχε αντιληφθεί τίποτα!.. Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα πείτε, αλλά οι απορίες παραμένουν.
Άλλα θέματα που θίγουν γονείς των μαθητών είναι η ελλιπής καθαριότητα, η λειτουργία του κυλικείου και το παρκάρισμα των αυτοκινήτων στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Αύριο που συνεδριάζει η σχολική επιτροπή πιστεύω να δοθούν απαντήσεις – λύσεις στα παραπάνω.

Εκλογές..!

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου θα πραγματοποιηθούν την
Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011,
στο Γυμνάσιο Σκοπέλου, από 16:30 έως 18:30
••••••••
Aκόμα η Διοίκηση του Α.Ο. Σκοπέλου καλεί τα μέλη του...

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Μικροί ζωγράφοι στον «Ορφέα»

Περισσότερα από 80 παιδιά βρέθηκαν σήμερα στον παλιό κινηματογράφο «Ορφέα» για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να ζωγραφίσουν το νησί τους. Τα παιδιά έμειναν ευχαριστημένα από την εκδήλωση και κατά την αποχώρησή τους δεν...

Ζωγραφίζω το νησί μου!

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να μείνει ανοιχτός και ενεργός ο «Ορφέας» και τον χειμώνα, το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου καλεί σήμερα από τις 11 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι τα παιδιά να ζωγραφίσουν το νησί τους.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Μία ακόμα νεαρή χελώνα καρέτα καρέτα νεκρή σε παραλία της Σκοπέλου

Μια ακόμα νεκρή χελώνα σήμερα το πρωί σε παραλία της Σκοπέλου, από τις πολλές που έχουν πέσει στην αντίληψή μας ή μας έχουν ειδοποιήσει γι' αυτό φίλοι του blog.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για νεαρή καρέτα – καρέτα.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Την πήραμε τη δόση μας...

  του ΚΥΡ
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, στέλεχος της Ε.Ε., ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καθώς και το Δ.Ν.Τ. ενέκριναν την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Τα 8 δισ. ευρώ είναι η έκτη δόση του συνολικού ποσού των 110 δις. Ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα και αναμένεται να εκταμιευθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Έκθεση ζωγραφικής του Αποστ. Γεωργίου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου

Εγκαίνια: Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 στις 8.30 το βράδυ
Αμέσως μετά την αναδρομική έκθεση του Απόστολου Γεωργίου στο ΕΜΣΤ παρουσιάζεται η Τρίτη ατομική του στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου.
«…αυτό που αποκομίζουμε από τους συγκεκριμένους πίνακες είναι η αίσθηση μιας ιστορίας, η διάθεσής της μπαίνω σχεδόν στον πειρασμό να πω το άρωμά της. Η αίσθηση αυτή υπάρχει σε μια ατμόσφαιρα που εμποτίζεται από ειρωνεία: την ειρωνεία της ύπαρξης, την ειρωνεία της σχέσης, την ειρωνεία οποιασδήποτε...

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου καλεί τα μέλη του την Κυριακή σε συνέλευση

Καλούνται τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου σε επαναληπτική (τελευταία) Γενική Συνέλευση την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συνεταιρισμού με θέματα:
1. Λειτουργία ελαιοτριβείου ελαιοκομικής περιόδου 2011-12 και καθορισμός εκθλιπτικού διακιώματος.
2. Ενημέρωση των μελών επί ζητημάτων του Συνεταιρισμού
Νέο νομοσχέδιο περί Αγροτικών Συνεταιρισμών
Επί αιτήσεως Ρόρου – Φαδάκη Ο.Ε.
Λήψη απόφασης στα πλαίσια του έργου AGRISLES και INTEREOJVBMEO για τη διερεύνηση της πιστοποίησης του σκοπελίτικου αποξηραμένου δαμάσκηνου ως προϊόν με ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π.) ή προϊόν γεωγραφικής ένδειξης (Π.Γ.Ε.) καθώς και την διερεύνηση μονάδας επεξεργασίας σε συνεργασία με την Ένωση Αναπτυξιακών Εταιριών Θεσσαλίας και την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
3. Έγκριση Ισολογισμού 2010.
4. Εισφορά μελών για δημιουργία ειδικού αποθεματικού για την ίδια συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Εκδήλωση στη Σκιάθο για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Ζήση Οικονόμου

Ο Σύλλογος Σκιαθιτών «Δύο Αλέξανδροι» και το περιοδικό «Μανδραγόρας» διοργανώνουν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Γυμνασίου - Λυκείου Σκιάθου εκδήλωση για την ζωή και το έργο του Ζήση Οικονόμου με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.
Συμμετέχουν οι: Ξένη Σκαρτσή, δρ φιλολογίας, ποιήτρια, Κώστας Κρεμμύδας, δημοσιογράφος, εκδότης του περιοδικού «Μανδραγόρας», Αλέξανδρος Αραμπατζής, ποιητής, Σταύρος Μίχας, ποιητής, Γιάννης Δάλλας, ποιητής, δοκιμιογράφος, πανεπιστημιακός.

Buck & Tommy//ελεύθερη κατάδυση

Ένα 6λεπτο video -για να έχετε μια ιδέα- από τα 8 επεισόδια που γυρίστηκαν στη Σκόπελο και θα αρχίσουν να προβάλονται από το κανάλι KRO στην Ολλανδία με πρωταγωνιστές τον Buck και τον Tommy.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Οικονομικοί κροίσοι

© Γιώργος Κονταρίνης//Eurokinissi

Αυτοψία σε Αγνώντα και Πατητήρι

Πολύ μεγαλύτερη από την αρχική εκτίμηση είναι η ζημιά στον Αγνώντα
Το λιμάνι του Αγνώντα επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Πάνος Μελαχροινάκης μαζί με ειδικό λιμενολόγο μηχανικό και δύτη για αυτοψία του βυθού προωθώντας τις διαδικασίες αποκατάστασης της βλάβης στο σημείο της υπερυψωμένης ράμπας, που έχει υποστεί καθίζηση.
Στη συνέχεια, μαζί με τον λιμενολόγο μηχανικό πέρασαν από την Μηλιά για το θέμα της πλάκας στην ακτή, από το Έλιος και κατέληξαν στο Λουτράκι προκειμένου ο πρόεδρος του Λ.Τ.Σ. Να έχει υπόψη του τη γνώμη του ειδικού για μελέτη κατασκευής κρηπιδότοιχου από το «Πέτρινο» και μετά.
Σήμερα ο λιμενολόγος – μηχανικός και ο δύτης βρίσκονται στο Πατητήρι Αλοννήσου για αυτοψία του εκεί λιμένος.

Προβολή της Αλοννήσου στην ιταλική αγορά

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου Ζαφειρούλα Αναγνώστου
με τον Γ.Δ. MTC GROUP M. Μπίτζιος
Σημαντικές επαφές σε επίπεδο εμπορικών και άλλων επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Αλοννήσου στην πλέον καθιερωμένη επαγγελματική έκθεση της Ιταλίας "TTG Incontri" που έλαβε χώρα στο Ρίμινι της Ιταλίας. Σε μια εποχή, κατά την οποία το ενδιαφέρον στρέφεται σε λιγότερο προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, οι εκπρόσωποι του Δήμου είχαν συναντήσεις με 100 περίπου ταξιδιωτικούς πράκτορες και Tour Operators, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και από επαγγελματικά και ταξιδιωτικά Μέσα...

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Με θάρρος και τόλμη

ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Με θάρρος και τόλμη οι αθλητές των Μαχητικών Πολεμικών Τεχνών του Α.Ο. Σκοπέλου συμμετείχαν στους πρώτους τους αγώνες Πάλης Υποταγής (GRAPPLING) και Μάχης Υποταγής (ΜΜΑ) που έλαβαν χώρα στις 16-10-2011 στο Κλειστό Στάδιο Δροσούπουλης στην Αθήνα.
Ο Εκπαιδευτής του Τμήματος κ. Μάνος Βασιλείου είπε στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες»:
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την συμμετοχή μας σε αυτούς τους αγώνες. Ο κ. Δημητρίου, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Υποταγής - Μάχης Υποταγής και διοργανωτής των αγώνων, έκανε για άλλη μια φορά πολύ καλή δουλειά. Οι αγώνες ήταν εξαιρετικοί, έλαβαν μέρος...

Γλυκά γυρίσματα στην Καστάνη

Στην όμορφη παραλία της Σκοπέλου Βελανιό και την ξακουστή Καστάνη έγιναν τα γυρίσματα για τη διαφήμιση γνωστού γλυκού προϊόντος από την εταιρία push pull. Μετά την επιτυχία που είχε το διαφημιστικό για το ούζο «Παραλία» οι ομορφιές της Σκοπέλου θα προβληθούν προς τα έξω με ένα ακόμα σποτ.
Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες τα γυρίσματα άρχισαν στις 8 το πρωί και κράτησαν μέχρι τις 6 το απόγευμα. Παρών σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, Κώστας Σκούρας.

Γιατί επιλέξαμε τον Δήμο...

Πορεία προς το δημαρχείο Σκοπέλου και παράδοση ψηφίσματος προς τον Δήμαρχο Γιώργο Μιχελή πρότεινε ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Σπύρος Πατσής ο οποίος απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες είπε:
«Δεν είναι καθόλου τυχαίο που επιλέξαμε τον Δήμο για την παράδοση του ψηφίσματος. Επιβεβαιώνεται πλήρως η εκτίμηση ότι η αποδοχή του αντιδραστικού νόμου “Καλλικράτης”, όπου υπάρχουν συναινετικές δημοτικές πλειοψηφίες, αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση και εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής...»

Απεργιακή συγκέντρωση στη Σκόπελο

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και πορεία προς το Δημαρχείο, όπου οι απεργοί παρέδωσαν ψήφισμα στον Δήμαρχο Σκοπέλου, τελείωσε πριν από λίγο η απεργιακή συγκέντρωση στη Σκόπελο.
Κύρια αιτήματα της συγκέντρωσης ήταν η ματαίωση της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και η αποτροπή των χειρότερων για το 2012 και 2013.
«Η κυβέρνηση ενταφιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού. Επιχειρεί να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις, τις εργασιακές σχέσεις, τα...ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές...

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Κίνδυνος να μείνουν οι Σποράδες χωρίς πλοίο λόγω ακαταλληλότητας λιμένων

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
Τον κίνδυνο να μείνουν οι Σποράδες χωρίς Ε/Γ Ο/Γ πλοίο τον χειμώνα, λόγω ακαταλληλότητας των λιμένων τους, επισημαίνει με έγγραφό της προς την Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του ΥΠΑΑΝ, την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας/Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, η Hellenic Seaways. Το έγγραφο κοινοποιείται επίσης προς τους Δημάρχους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου και το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου.
To πλήρες κείμενο έχει ως εξής: