Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Α.Ο. Σκοπέλου

Ο Α.Ο. Σκοπέλου, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανακοινώνει την έναρξη παιδικών τμημάτων ποδοσφαίρου. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Οκτωβρίου και οι γονείς των παιδιών θα μπορούν να γράψουν τους μικρούς ποδοσφαιριστές στην ποδοσφαιρική ακαδημία κάθε...

Ομιλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο Διεθνές Συνέδριο για τον Παπαδιαμάντη

O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας, Βορείων Σποράδων και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες ανάδειξης του πολύπλευρου έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη του Γ’ Διεθνούς Συνεδρίου για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, που διοργανώνεται στη Σκιάθο από τον Δήμο Σκιάθου και την Εταιρία Παπαδιαμαντικών Σπουδών.
Από αριστερά: Ο Δήμαρχος Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτης, ο Μητροπολίτης  Χαλκίδος Χρυσόστομος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου Σάκης Ζλατούδης
Την επίσημη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, κήρυξε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, παρουσία του...

Πληροφόρηση από το Γραφείο Υποδοχής Επενδυτικών Προτάσεων της Περιφέρειας για τη Β' Φάση του επενδυτικού νόμου

Ενεργοποιείται  από 1 Οκτωβρίου 2011 η διαδικασία υποβολής επενδυτικών σχεδίων για τη 2η φάση του Νέου Επενδυτικού Νόμου. Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν τα επενδυτικά τους σχέδια στα γενικά καθεστώτα του Επενδυτικού Νόμου (Γενική Επιχειρηματικότητα, Περιφερειακή Συνοχή, Τεχνολογική Ανάπτυξη) μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011 ώστε να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα επενδυτικά κίνητρα, όπως οι επιχορηγήσεις κεφαλαίου, οι φοροαπαλλαγές, η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και η ευνοϊκή τραπεζική δανειοδότηση μέσω του...

Κ. Καρτάλης: Επείγει να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή από καταθέσεις στο εξωτερικό

Mε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης Ε. Βενιζέλο και Μ. Παπαιωάννου αντίστοιχα, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης θέτει το θέμα της φοροδιαφυγής που προκύπτει από αδήλωτες καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση: «Η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή αποτελούν διαρθρωτικό πρόβλημα για την εθνική οικονομία, που διογκώνεται με την αυξημένη ροή καταθέσεων σε Τραπεζικά Ιδρύματα του Εξωτερικού, ιδίως της Ελβετίας και της Κύπρου καθώς η απόκρυψη των εισοδημάτων από τους τόκους καθιστά αδύνατη τη φορολόγησή τους. Με την πρακτική αυτή ένας ιδιαίτερα υπολογίσιμος όγκος εισοδημάτων διαφεύγει της φορολογητέας ύλης και έτσι το ελληνικό Δημόσιο στερείται πολύτιμους πόρους που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και στη στήριξη του κοινωνικού κράτους.
Σύμφωνα με πρόσφατη Μελέτη της Εθνικής Τράπεζας η...

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Tακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στις 4 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Τρίτη, στις 6 μ.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1) Εξέταση της υπ’ αριθ. 6232/25-07-2011 αίτησης του κ. Κων/νου Κωνσταντάκη του Νικολάου.
2) Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 13.466,64€ από το ΥΠ.ΕΣ.Α. & Η.Δ. για κάλυψη δαπάνης μισθοδοσίας μονίμου προσωπικού ΚΕΠ του Δήμου Σκοπέλου και αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2011. (Εισήγηση 7470/02-09-2011 του Οικονομικού Τμήματος).
3) Αποδοχή επιχορήγησης για...

«Εικονογραφημένος λόγος»: Σειρά διαλέξεων από την Ανθή Βαλσαμάκη

Η Ανθή Βαλσαμάκη
Στα πλαίσια της επιμόρφωσης ενηλίκων το Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών, διοργανώνει και φέτος κύκλους σπουδών για τέχνη, φιλοσοφία, ψυχολογία, κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες και καλλιτεχνικά εργαστήρια.
«Εικονογραφημένος λόγος» είναι ο τίτλος μας σειράς διαλέξεων όπου η Ανθή Βαλσαμάκη αναπτύσσει και επεξεργάζεται τον άγνωστο κόσμο της Χριστιανικής Τέχνης, μέσα από προβολές έργων μεγάλων ζωγράφων την εποχή του Βυζαντίου και της Αναγέννησης.
Πώς διαβάζεται μια θρησκευτική εικόνα, ποιοι κανόνες την διέπουν και ποια είναι...

Σύμβαση του «Ιασώ» Θεσσαλίας με τους ασφαλισμένους του Δημοσίου

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας του νοσοκομείου με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Με τη συνεργασία αυτή, οι δημόσιοι υπάλληλοι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ, αποκτούν άμεση πρόσβαση σε όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, ως εσωτερικοί ασθενείς. Παράλληλα μέσω της σύμβασης, καλύπτεται όλο το εύρος των εξειδικευμένων εξετάσεων για εξωτερικούς ασθενείς όπως είναι η...

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Εκλογές στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου Σκοπέλου

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - Λυκείου Σκοπέλου την Τετάρτη 28/9/2011 στην αίθουσα του Γυμνασίου. Η προσέλευση των γονέων και κηδεμόνων ήταν αρκετά ικανοποιητική και οι θέσεις - προτάσεις που αναπτύχθηκαν άκρως ενδιαφέρουσες.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη Συνέλευση ήταν: Οικονομικός - Διοικητικός απολογισμός, Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια εκλογών και διάφορα.
Ξεκινώντας την εισήγησή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Καραθανάσης ενημέρωσε αναλυτικά τους γονείς για τα έσοδα και έξοδα του Συλλόγου και αμέσως μετά αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση της εκπαίδευσης στη Σκόπελο, τα...

Στην Σκιάθο ο Αρχιεπίσκοπος

Στη Σκιάθο έφθασε πριν από λίγο, με το πλοίο της γραμμής, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο.
Ο Μακαριώτατος, τον οποίο υποδέχθηκε στο λιμάνι ο Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης, φορείς και πολλοί κάτοικοι, θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών του Γ΄ Διεθνούς Συνεδρίου για τον Παπαδιαμάντη που διεξαχθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Skiathos Palace»

Αναβρασμός και στη μέση εκπαίδευση

Όλο και περισσότερα σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη, με τους μαθητές να ζητούν να πάρουν τα βιβλία που λείπουν, αλλά και να συμπληρωθούν τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς.
Κατάληψη από σήμερα και στο Λύκειο Σκοπέλου (Διαβάστε τα αιτήματα των μαθητών του Λυκείου Σκοπέλου ΕΔΩ και την απάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΔΩ)

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σκοπέλου στο πλευρό των μαθητών

Επιστολή – απάντηση έστειλε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Σκοπέλου προς τους μαθητές του Λυκείου Σκοπέλου.
«Σε απάντηση του από 28/9/2011 εγγράφου σας (κλικ), σας ενημερώνουμε ότι το έγγραφό σας τέθηκε υπόψη της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου Σκοπέλου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28/9/2011 και ομόφωνα αποφασίστηκαν τα εξής:
  1. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου Σκοπέλου συντάσσεται μαζί σας και προσυπογράφει τα αιτήματα και...

Κανείς πλέον δεν επενδύει σε μας..!

Επιστολή συνέταξαν οι μαθητές του Λυκείου Σκοπέλου, την οποία απέστειλαν στον Σύλλογο Καθηγητών Λυκείου, στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, στον Δήμαρχο Σκοπέλου, στον Προϊστάμενο β/βάθμιας εκπαίδευσης και την σχολική επιτροπή, όπου γνωστοποιούν τις θέσεις τους για την σημερινή κατάσταση στην Παιδεία.
Στην επιστολή οι μαθητές γράφουν:
Στην εποχή και στη χώρα που ζούμε όλα πλέον έχουν απαξιωθεί. Κανένας τομέας δεν λειτουργεί αξιοπρεπώς. Όλα είναι παγωμένα γύρω μας, από όλες τις απόψεις. Κανείς πλέον δεν επενδύει σε μας, στο ουσιαστικό μέλλον του τόπου.
Εάν μπούμε στο θέμα μας την Παιδεία, η γνώμη όλων είναι η χείριστη. Μηδενικές δαπάνες και δήθεν πρόοδος. Εάν τα τελευταία χρόνια η Παιδεία ήταν κακή, φέτος πλησιάζουμε σε καταστροφή. Καταστροφή που ξεκινάει από την...

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Mαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών

Σε μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών κάλεσε το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού, το Σωματείο Οικοδόμων και ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου, όλους τους Σκοπελίτες, σε μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε απόψε, στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Καφενείο στην παραλία, ενάντια στην καταιγίδα των καθημερινών αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε πρόταση να συσταθεί Επιτροπή Αγώνα η οποία θα συγκεντρώσει τα εντάλματα πληρωμών προκειμένου να επιστραφούν στη συνέχεια ομαδικά στην Εφορία, λόγω αδυναμίας πληρωμής.

Για τον ΦΠΑ στα νησιά

Για τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ενημέρωσε με επιστολή του το υπουργείο Οικονομικών, την αντιπρόεδρο της Βουλής Ροδούλα Ζήση, απαντώντας σε σχετική της αναφορά.
Στην επιστολή του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι: «Οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ εφαρμόζονται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου κατονομαζόμενες στις διατάξεις του άρθρου 21 του Κώδικα ΦΠΑ, όπως αυτός ισχύει. Η δυνατότητα μείωσης των συντελεστών στις περιοχές αυτές παρασχέθηκε στη...

Συγκέντρωση για τα αντιλαϊκά μέτρα

Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ,
το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού,
το Σωματείο Οικοδόμων και
ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου
καλούν όλους τους Σκοπελίτες σε συγκέντρωση,
την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ.,
μπροστά από το δημοτικό καφενείο Σκοπέλου, για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας και την άρνησή μας να πληρώσουμε τα χαράτσια της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Νέος πρόεδρος στον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας

Μετά την παραίτηση από τη θέση του προέδρου του κ. Αντ. Μαριδάκη στον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας, η σύνθεση του Δ.Σ., έπειτα τη χθεσινή ψηφοφορία έχει ως εξής:


Πρόεδρος: Μπάλλας Κωνσταντίνος
, Αντιπρόεδρος: Ρουσέτη Βιργινία
, Γραμματέας: Αγγελέτου Κωνσταντίνα, 
Ταμίας: Ζερμπίνη Θηρεσία
, Μέλος: Μαριδάκης Αντώνης

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Εγγραφές στο Θεατρικό Εργαστήρι

του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου
Άρχισαν στον Δίαυλο και στα Εργαστήρια Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών οι εγγραφές στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι για το εκπαιδευτικό έτος 2011 – 2012.
Το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι λειτουργεί στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΒΟΛΟΥ. Το πρόγραμμα του...

Γ. Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο STELLINA.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
 1. Απολογισμός πεπραγμένων 2011
 2. Προγραμματισμός 2012
 3. Άνοιγμα προς Gay κοινότητα
 4. Επιμήκυνση Τουριστικής Σεζόν
 5. Σκάφη-Παραλία-Λιμενικό Ταμείο
 6. Συγκοινωνίες πλοίων
 7. Καθαριότητα
 8. Παραλίες
 9. Προβολή
10. Αεροδρόμιο
11. Υποβάθμιση της παραλίας των Κουκουναριών

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΒΙ-ΠΕ στο Μαντούδι θα επηρεάσει τις ακτές και τα ψάρια στις Βόρειες Σποράδες

Επιστολή στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» έστειλε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας ενάντια στη ΒΙ-ΠΕ, με σκοπό να ενημερωθούν οι δημοτικές αρχές των νησιών μας, επαγγελματικοί και ερασιτεχνικοί σύλλογοι αλιείας, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής. Στην επιστολή γράφουν:
«Αγαπητοί φίλοι,
σας πληροφορούμε ότι στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας (παραλία Μαντουδίου) προχωράει μεθοδικά και σιωπηλά ή αίτηση της εταιρίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε για την δημιουργία βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ-ΠΕ) βιομηχανιών υψηλής όχλησης και ανεξέλεγκτης ρύπανσης.
Δυστυχώς η πλειοψηφία της Δημοτικής μας Αρχής συμπορεύεται σε αυτά τα σχέδια.
Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης στην περιοχή μας, σύμφωνα με...

Απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ μέχρι και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Λήγει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων, προκειμένου να λαμβάνουν απρόσκοπτα τη σύνταξή τους.
Μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, οι συνταξιούχοι πρέπει προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας:
Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
Το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων
Επισημαίνεται ότι εάν στο Ενημερωτικό Σημείωμα δεν αναφέρεται ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) στο...

Ευχαριστήριο του αθλητικού τμήματος Μαχητικών Τεχνών του Α.Ο. Σκοπέλου

Μέσω της Εφημερίδας «Βόρειες Σποράδες», ξεκινώντας την νέα αυτή αγωνιστική περίοδο για τα τμήματα Πάλης Υποταγής, Μάχης Υποταγής και kickboxing του Α.Ο. Σκοπέλου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από βάθους καρδίας, κάποιους ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν σε εμάς και στηρίζουν αυτήν την μεγάλη μας προσπάθεια, δαπανώντας κόπο και χρήματα για να μην μας λείπει τίποτα.
Με τυχαία σειρά, αλλά εξίσου θερμά, θα ήθελα να ευχαριστήσω:
α) Τον Πρόεδρο του Α.Ο. Σκοπέλου Κοχύλη Γεώργιο, που μας παρέχει όσα μπορεί περισσότερα μέσω του Σωματείου, στις δύσκολες αυτές στιγμές για όλους.
β) Τον Σωτήρη Ξηροχειμώνα γιατί εκτός από...

Συγχαρητήρια προς τον Δήμο Σκιάθου από τον Σύλλογο Εθελοντών Ναυαγοσωστών

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Σύλλογος Εθελοντών Ναυαγοσωστών και Φίλων Θαλάσσης στον Δήμο Σκιάθου για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών.
Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι μετά από ελέγχους του συλλόγου κατά τη θερινή περίοδο, «διαπιστώθηκε άριστη οργανωμένη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του νησιού, με άκρως επαγγελματική συνείδηση και ταυτότητα. Με αποτέλεσμα, η εικόνα του νησιού που προβλήθηκε προς τους επισκέπτες στις παραλίες αποδείκνυε την ποιότητα των υπηρεσιών του Δήμου Σκιάθου και της κοινωνικής ευαισθησίας για την εξασφάλιση και διατήρηση του κυριότερου αγαθού, της ανθρώπινης ζωής».

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Γ' Διεθνές Συνέδριο για τον Παπαδιαμάντη

Το Γ' Διεθνές Συνέδριο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο, από τον Δήμο Σκιάθου και την Εταιρία Παπαδιαμαντικών Σπουδών. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο «Skiathos Palace» από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου.

Συμμετοχή στις ΔΕΥΑ ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας

Τη συμμετοχή εκπροσώπων τού ΤΕΕ Μαγνησίας στα Διοικητικά Συμβούλια των ΔΕΥΑ Δήμων του νομού, μεταξύ των οποίων της Σκιάθου και της Σκοπέλου, ζητά με επιστολή του στους αντίστοιχους δημάρχους Πλωμαρίτη και Μιχελή το ΤΕΕ.
Όπως αναφέρει σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σε όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας, συμμετέχουν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων - κυρίως των ΤΕΕ - βάσει του νόμου που...

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΑΚΠ Σκιάθου για το νερό

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεως το θέμα του νερού του δικτύου.
Ο Δήμαρχος Σκιάθου μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει ούτε στην ανοικτή επιστολή που του απευθύναμε στις 16 Σεπτεμβρίου, ούτε συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου ή σε επίπεδο επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων αν και το έχουμε ζητήσει και από τον ίδιο και από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ.
Έτσι στην χθεσινή συνεδρίαση αναγκαστήκαμε να...

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη Σκιάθο

Αύριο Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μμ θα γίνουν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης στην «Μικρή Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού» στη Σκιάθο. Θα παρουσιαστούν έργα...

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέλευση των Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - Λυκείου Σκοπέλου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - Λυκείου Σκοπέλου, καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών στη Συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Γυμνασίου.
Τα θέματα της Συνέλευσης είναι:

Για το ΕΣΠΑ και το ΠΕΠ Θεσσαλίας

Ανακοίνωση της
«ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»
Απάντηση του επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Χαν στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Χουντή.
Σημαντική επικαιρότητα για την περιοχή αποκτούν τα στοιχεία για την απορροφητικότητα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου, που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νίκο Χουντή, σε απάντηση ερώτησης την οποία κατέθεσε ο τελευταίος, κατόπιν σχετικής πρότασης του επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κ. Πουλάκη, μετά και τη συνάντηση του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού με τον επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Χαν.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Θεσσαλία της...

Η προβολή της Σκοπέλου για τη νέα σεζόν

Συνεδρίασε χθες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου. Συζητήθηκε ο προγραμματισμός για τη συμμετοχή του νησιού σε εκθέσεις, η εκτύπωση διαφημιστικών εντύπων και οι τρόποι εξεύρεσης χρημάτων για την προβολή του νησιού.
Αποφασίστηκε να γίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου οι εξής εισηγήσεις:
Συμμετοχή στην έκθεση «Philoxenia 2011» που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από 18-20 Νοεμβρίου.
Το συνολικό κόστος για την έκθεση, αν η Σκόπελος συμμετείχε με...

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

«Δύο Αλέξανδροι»: Να συνεργήσουμε για το σοβαρό πρόβλημα στο νερό της Σκιάθου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκιαθιτών «Δύο Αλέξανδροι», ύστερα από τις πρόσφατες αναλύσεις του νερού από το Γενικό Χημείο του Κράτους εκτιμά το προκύψαν πρόβλημα ως μεγίστης σοβαρότητας και υψίστης σημασίας για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων και το μέλλον του νησιού.
Είναι εμφανές ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε περιστασιακό ούτε μπορεί η επίλυσή του να αφεθεί στις μεταβολές του καιρού. Μπορεί οι ποσότητες του υδραργύρου να...

Τα «ΧΑΡΑΤΣΙΑ» της αποτυχίας

Τίτλοι των σημερινών ημερήσιων εφημερίδων

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ευτυχώς που υπάρχει η τρόικα!

«Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό τον έλεγχο της τρόικας, γιατί έτσι μπορούμε να τεθούμε και υπό εθνικό έλεγχο» είπε ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι χωρίς έλεγχο από την τρόικα η ελληνική οικονομία θα είχε εκτροχιαστεί!

Προτεραιότητες η 6η δόση και η συμφωνία της 21ης Ιουλίου – μετά η αναδιάρθρωση

Προτεραιότητες αυτή τη στιγμή για τη χώρα, είναι η 6η δόση και η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό NET.
Όπως είπε, «η πρώτη προτεραιότητα είναι να πάρουμε την 6η δόση, γιατί κανένας δεν θα αντέξει την στάση πληρωμών και η δεύτερη είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία στήριξης της 21ης Ιουλίου σε ένα διεθνές ασταθές περιβάλλον. Όταν τα εξασφαλίσουμε αυτά, θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για την επόμενη ημέρα. Αν (δηλαδή) αυτή η επόμενη ημέρα θα χρειαστεί νέα νομιμοποίηση για την Κυβέρνηση, δηλαδή εκλογές, ή αν πρέπει να κινηθούμε σε Κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Όποιο και αν είναι αυτό το βήμα, αυτός που θα...

Best πτήδειες ρούγες!

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας όπως αυτά προέκυψαν απο τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις:
Πρώτο βραβείο:
Κερδίζει μια επιταγή 50 ευρώ, προσφορά καταστήματος
γεωπονικών ειδών Ορφανός Νικόλαος
Δεύτερο βραβείο:

Η ομάδα Comenius του ΓΕ.Λ. Σκοπέλου ευχαριστεί την Hellenic SeaWays

Η ομάδα Comenius του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου ευχαριστεί τη ναυτιλιακή εταιρεία HellenicSeaWays και τον πράκτορά της στο Λουτράκι της Γλώσσας Σκοπέλου Νίκο Τριανταφύλλου, που μεσολάβησε, για την παραχώρηση έκπτωσης 30% στα εισιτήρια.
Το σχολείο συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με άλλα επτά σχολεία αντίστοιχων ευρωπαϊκών χωρών με τίτλο «Fit for jobs in Europe» και οι μετακινήσεις της ομάδας είναι απαραίτητες για την υλοποίηση του.

Πάνω από επτακόσιοι οι σπουδαστές στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Βόλου

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο ξεκινάει κανονικά το Α’ Ακαδημαϊκό του έτος (2011-12) την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη & Ανθ. Γαζή).
Οι τομείς που θα λειτουργήσουν φέτος είναι της Ψυχολογίας και της προληπτικής Ιατρικής και συνολικά θα υπάρχουν 26 τρίωρες διαλέξεις γνωστών Πανεπιστημιακών καθηγητών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θέσεις των επτακοσίων ατόμων έχουν καλυφθεί ενώ η...

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σχολή βυζαντινής μουσικής - ψαλτικής τέχνης «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης»

Ξεκίνησαν και φέτος οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής - ψαλτικής τέχνης «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης» της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον π. Γεώργιο Σταματά και στον κ. Κωνσταντίνο Κουτούμπα στη Σκιάθο (τηλ. 24270 22530) και στον π. Αλέξιο Παπασταμούλο στη Σκόπελο (τηλ. 24240 33173) μέχρι στις 27 Σεπτεμβρίου.
Τα μαθήματα θα αρχίσουν από το πρώτο πενθήμερο του ερχομένου μηνός Οκτωβρίου 2011 και θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, αφού τα έξοδα θα...

Οι Δήμοι στην εποχή του μνημονίου...

Ανακοίνωση / κείμενο που κατατέθηκε σήμερα, στη Γενική συνέλευση των εκπροσώπων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Απόστολο Καλογιάννη και Μαργαρίτη Πατσιαντά
«Οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- πέραν της εξάμηνης καθυστέρησης- γίνονται με ένα άθλιο σύστημα εκλογής που προβλέπεται στο σχετικό προεδρικό διάταγμα και προωθεί ουσιαστικά δικομματικά όργανα αποκλείοντας τις μικρότερες παρατάξεις, με...

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Καμπάνια ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μαχόμενο πάντα στο πλευρό των παιδιών ανέλαβε τη σχεδίαση και υλοποίηση ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό. Η πρώτη συνάντηση για την «Ευρωπαϊκή Καμπάνια ενάντια στο Σχολικό εκφοβισμό» πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα. Για την υλοποίηση του προγράμματος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι σε άμεση συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στην Ιταλία, Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία.
Αφορμή της εν λόγω καμπάνιας αποτελεί η ύπαρξη βίας μεταξύ παιδιών - νέων μιας και είναι ένα φαινόμενο που ανησυχεί όλους όσοι ασχολούνται με το χώρο της πρόνοιας και της παιδικής προστασίας. Αν και δεν πρόκειται για νέο φαινόμενο, ο σχολικός...

Με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συναντάται ο Κώστας Αγοραστός

Με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά συναντάται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο πλαίσιο σύσκεψης με το σύνολο των Περιφερειαρχών της χώρας, στις 2.00 το μεσημέρι αύριο, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011, στην Αθήνα.
Στις 17.30 το απόγευμα ο Κ. Αγοραστός θα μετάσχει σε...

Ραντεβού στις παλαίστρες ο Α.Ο. Σκοπέλου

Από νωρίς «στα βάσανα» οι αθλητές του Τμήματος Πάλης Υποταγής (Grappling) – Μάχης Υποταγής (ΜΜΑ) του Α.Ο. Σκοπέλου.
Ο παλαιστής Παναγιωταράς Αν.
με τον εκπαιδευτή Μάνο Βασιλείου
Με δυο αθλητές, έναν στην Πάλη Υποταγής και έναν στην Μάχη Υποταγής ο Α.Ο. Σκοπέλου θα συμμετάσχει στο διασυλλογικό πρωτάθλημα που διοργανώνει ο Α.Σ. «Έλληνες Μαχητές» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 στην Αθήνα.
Με τα χρώματα του Α.Ο. Σκοπέλου στην Πάλη Υποταγής θα αγωνισθεί ο παλαιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ενώ στην Μάχη Υποταγής θα αγωνισθεί ο μαχητής ΠΑΤΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
Οι αγώνες Grappling – Gi , No Gi & Combat Grappling (ΜΜΑ) θα γίνουν στo Ολυμπιακό Κέντρο της Πάλης στα Άνω Λιόσια (Αττική οδός έξοδος 5).
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ολυμπιακές παλαίστρες, σύμφωνα με τους...

Υπόσχομαι να στείλω το τρίκυκλο...

Toυς επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τις δημοτικές πλατείες για τραπεζοκαθίσματα κάλεσε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, τον καθένα χωριστά, για να συζητήσει μαζί τους για την πληρωμή της φετινής περιόδου, αλλά και για παλαιότερα χρέη προς τον Δήμο.
Ένας από αυτούς, που δραστηριοποιείται στην παραλία, μετά την συνάντησή του με τον Γιώργο Μιχελή μας είπε:
«Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και για την ανάγκη είσπραξης αυτών των οφειλών.
Από την μεριά μου είπα στον Δήμαρχο ότι δεν είναι σωστό μερικοί επαγγελματίες να είναι συνεπείς και να πληρώνουν τις πλατείες και κάποιοι άλλοι με αυτά τα λεφτά που έπρεπε να δώσουν στον Δήμο, να κάνουν ανακαινίσεις στα μαγαζιά τους, να...

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Φιλοξενία Γερμανών μαθητών στη Σκόπελο

Ταξιδεύω χωρίς τους γονείς μου στο εξωτερικό, μαθαίνω τη γλώσσα, τους ανθρώπους, τα ήθη και έθιμα, συμμετέχω σε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα και διασκεδάζω!
Πώς πραγματοποιείται μια τέτοια ενδιαφέρουσα ιδέα από ένα μαθητή;
Συμμετέχοντας σε μια ανταλλαγή μαθητών!
Με αυτές τις προοπτικές πήγαμε τον Ιούλιο για 11 μέρες στο Haßfurt της Γερμανίας, ένα μικρό γκρουπ από 7 παιδιά της Σκοπέλου με την συνοδεία μου.
Στην Γερμανία είχα βρει ένα μεγάλο σχολείο με μακρόχρονη παράδοση στις διεθνές ανταλλαγές το οποίο στέλνει κάθε χρόνο 150 παιδιά στο...

Α.Ο. Σκοπέλου - Διαγόρας 5-1

Με 5 γκολ των συνήθως υπόπτων Χρυσοφού (3) και Χισάι (2) η ομάδα του Α.Ο. Σκοπέλου μπήκε «με το δεξί» και αρχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις επιβλήθηκε του Διαγόρα με 5-1! Η ομάδα της Σκοπέλου έχοντας στη σύνθεσή της νέα παιδιά, έπαιξε...

Γιορτή κρασιού στη Γλώσσα

Με σκοπό την ανάδειξη της εξέχουσας θέσης της αμπέλου και του οίνου στην παραδοσιακή και πολιτιστική κληρονομιά της νήσου Σκοπέλου, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας διοργάνωσε για πρώτη...

Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας οι εκδηλώσεις μνήμης στη Σκιάθο

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Σκιάθου οι εκδηλώσεις μνήμης το Σαββατοκύριακο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2011, με αφορμή την ανάμνηση της κατασκευής και υψώσεως της πρώτης Ελληνικής Σημαίας στην Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, το έτος 1807 και της...

Ανοικτή επιστολή του Αντ. Μαριδάκη

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ
Αγαπητοί φίλοι – μέλη,
Έχοντας ακόμη νωπές τις μνήμες… θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους υποστήριξαν και στήριξαν την προσπάθειά μου μέσα από την ιδιότητα μου ως προέδρου, όλους τους φίλους – χορηγούς, που ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμά μου για την πραγματικά τιτάνια προσπάθειά μου να αναδείξουμε μέσα από το έργο του συλλόγου τον τόπο μας. Με την οικειοθελή αποχώρησή μου και μέσα από αυτή την επιστολή επιτρέψτε μου να σας γνωστοποιήσω τους λόγους της προαναφερθείσας αποχώρησης.
Όπως γνωρίζετε, στην επαγγελματική και προσωπική μου πορεία τους στόχους μου τους πέτυχα. Οι εμπειρίες τις οποίες απέκτησα μέσα από αυτή την τριβή μου με τα κοινά θεωρώ πως πρέπει να τις μοιραστώ μαζί σας με σκοπό να γίνουν μοχλός για βελτίωση και αποφυγή λαθών του παρελθόντος, με κύριο στόχο την ενότητα μεταξύ μας και την ανάδειξη του...

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού με αιρετούς των Βορείων Σποράδων

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα έργα του ΕΣΠΑ
μεταξύ περιφερειάρχη Θεσσαλίας και αιρετών των Βορείων Σποράδων
Την κεντρική θέση της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας για στενή συνεργασία με τους Δήμους με βάση το τρίπτυχο «κοινές πρωτοβουλίες, συνέργειες, αποτελεσματικότητα» εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στον δήμαρχο Σκιάθου κ. Νίκο Πλωμαρίτη, την αντιδήμαρχο Σκοπέλου κ. Γιώτα Αγγελέτου και τον αντιδήμαρχο Αλοννήσου κ. Ορέστη Παπαχρήστο κατά τη...

Αγώνας δρόμου για τα λιμάνια των Σποράδων

Με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου (ΛΤΣ) Πάνο Μελαχροινάκη συναντήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης ώστε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των μελετών και έργων των λιμανιών των Σποράδων. Όπως σημείωσε ο Κ. Καρτάλης:
«Η καλή κατάσταση των λιμένων των Σποράδων είναι αναγκαία προϋπόθεση για την άρση του αισθήματος της απομόνωσης που έχουν οι νησιώτες αλλά και για την ουσιαστική ανάπτυξη των νησιών. Όλα τα λιμάνια των Σποράδων χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις για να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες. Μιλήσαμε ειδικότερα με το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με την υποσκαφή του λιμανιού της Σκιάθου. Το πρόβλημα αυτό είχε ως αποτέλεσμα το λιμάνι της Σκιάθου να υπολειτουργήσει αυτό το καλοκαίρι.
Το ΛΤΣ έχει ολοκληρώσει τη μελέτη από έγκυρο...

Ο Σύλλογος ουδεμία ευθύνη φέρει..!

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας.
Το Δ.Σ. του συλλόγου στη συνεδρίαση της 15/09/2011 αποφάσισε και ανακοινώνει τα εξής:

  1. Το Δ.Σ. του Συλλόγου ουδέποτε έλαβε απόφαση διοργάνωσης εκδρομής στη Κρήτη, δεν καθόρισε ημερομηνίες και δεν προέβη σε καμία ενέργεια σχετική. Ως εκ τούτου, όσο αφορά στην εκδρομή που διοργανώνεται για τις 30/09 με το όνομα του συλλόγου, ο σύλλογος ουδεμία ευθύνη φέρει.
  2. Ο Αντώνης Μαριδάκης παραιτήθηκε απο το αξίωμα του Προέδρου του Δ.Σ. και επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Κώστας Αγοραστός: «Ενδυναμώνουμε κάθε προσπάθεια των Θεσσαλών που δημιουργεί»

Παρουσίαση από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό του Επιχειρησιακού Προγράμματος - ΕΣΠΑ Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός παρουσιάζοντας το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα - ΕΣΠΑ Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Με σωστές υπηρεσίες στηρίζουμε την πρωτοβουλία του πολίτη. Με την προστασία του πολίτη, με κοινωνική αλληλεγγύη, εξυπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο, εναντίων πρακτικών και αντιλήψεων που δημιούργησαν πρόβλημα με κανόνες διαφάνειας, για μια Θεσσαλία της ευνομίας και της δικαιοσύνης, για μια Θεσσαλία που αλλάζει. Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι γεμάτος εμπόδια. Συγκρουόμαστε με ό,τι κλείνει το δρόμο για το μέλλον της Θεσσαλίας. Η μάχη για την ανατροπή δεν είναι εύκολη. Ενδυναμώνουμε κάθε προσπάθεια των Θεσσαλών που δημιουργεί, χρωστάμε στους νέους να...

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Για την φορολόγηση της Εκκλησίας

Η Εκκλησία της Ελλάδος, ελπίζουσα ότι ο δημοσιογραφικός θόρυβος, ο οποίος προκλήθηκε σχετικώς προς την φορολόγηση της Εκκλησίας, οφείλεται σε έλλειψη λεπτομερούς ενημερώσεως όσων τον προκάλεσαν, επιθυμεί να ενημερώσει δημοσίως ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, οι Ιερές Μητροπόλεις με τα εκκλησιαστικά τους ιδρύματα, οι Ιερές Μονές και οι Ενορίες, οι οποίες είναι ξεχωριστά μεταξύ τους νομικά πρόσωπα, καταβάλλουν κάθε χρόνο στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. τις παρακάτω νομοθετημένες φορολογικές υποχρεώσεις τους:
• Φόρο επί των κατ’ έτος μισθωμάτων, που εισπράττουν από ακίνητα, με συντελεστή 20% επί της αξίας τους,
• Συμπληρωματικό φόρο επί των εισοδημάτων τους από...

Μαθήματα taekwon-do στον Α.Σ. Πεπάρηθος

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ξεκινούν και πάλι, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, οι δραστηριότητες του Α.Σ. «Πεπάρηθος». Tο τμήμα του Taekwon - do θα λειτουργεί από την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου κάθε Tρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή τις ώρες 6 - 7 και 7 – 8.
Επίσης θα λειτουργήσουν τμήματα Kick boxing, aerobic και body building.
Τα μέλη και οι αθλητές του Συλλόγου θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια σειρά από όργανα γυμναστικής για την προπόνησή τους.
Τα τηλέφωνα του Συλλόγου για εγγραφές και πληροφορίες είναι: 2424024809 και 6942292953.
Eκ μέρους του Αθλητικού Συλλόγου «Πεπάρηθος» o προπονητής Στέργιος Μαυροειδής (3dan ITF), εύχεται στους μικρούς μαθητές του Καλή σχολική χρονιά και σε όλους Καλό χειμώνα.

Με μεγάλη προσέλευση τα εγκαίνια της έκθεσης κεραμικής - ζωγραφικής

Ο Γιώργος Μπεζεριάνος και ο Σταύρος Τσιμπλιαράκης
Εκπληκτικά μεγάλη ήταν η προσέλευση στα εγκαίνια της έκθεσης κεραμικής - ζωγραφικής των Σταύρου Τσιμπλιαράκη και Γιώργου Μπεζεριάνου.
Σκιαθίτες, επισκέπτες έλληνες και αλλοδαποί δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην «Μικρή αίθουσα τέχνης και πολιτισμού»(κλικ) το απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου για να θαυμάσουν τα έργα των δυο αγαπημένων Σκιαθιτών δημιουργών. Τα κεραμικά του Σταύρου Τσιμπλιαράκη, στα φυσικά χρώματα των άργιλων που έχει εντοπίσει ο καλλιτέχνης σε διάφορα μέρη του νησιού, έδεσαν τέλεια με τα χρώματα και τα θέματα των έργων του ναυάρχου Γιώργου Μπεζεριάνου που αποδείχτηκε εξίσου ικανός υπηρέτης της ζωγραφικής όπως υπήρξε και της πατρίδας.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011.

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Σκιάθου

Σκιάθος, 16/9/2011
Προς τον
Δήμαρχο Σκιάθο
κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη
Κύριε Δήμαρχε,
Η επικεφαλής της ΑΚΠΣ
Αναστασία Φιλαρέτου
Με δυσάρεστη έκπληξη είδαμε χθες (15/9/2011) ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης είναι και πάλι ακατάλληλο προς πόση και οικιακή χρήση. Η ανακοίνωση γράφει αόριστα «το νερό» και αυτό τρομοκρατεί περισσότερο, γιατί αυτός που διαβάζει την ανακοίνωση νομίζει ότι ακατάλληλα είναι όλα τα νερά της Σκιάθου. Το θέμα δεν αντιμετωπίσθηκε υπεύθυνα και με την προσοχή που εκ της φύσεως του απαιτείται.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για τα κάτωθι:
Από 1/1/2011 έως και σήμερα πόσους και κάθε πότε πραγματοποιήσατε τους προβλεπόμενους από το νόμο* προληπτικούς τακτικούς ελέγχους στο νερό που...

Ομαδική έκθεση στη GRAY Gallery

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τέχνης GRAY Gallery από 17 μέχρι 23 Σεπτεμβρίου. Τα εγκαίνια της έκθεση θα γίνουν το Σάββατο στις 9 μ.μ. και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7.30 ως τις 10.30 μ.μ.
Εκθέτουν οι καλλιτέχνες Sara Johnson, Θανάσης Πιτσούνης, Έλενα Λάμπρου, Tom Dempsey, Isabel Dempsey, Θεανώ Γεωργιάδου, Ηλίας Χαραλαμπάκης, Jenny Nelson, Tony Lakides, Ingrid Pintgen.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κ. Καρτάλης: Να εξαντλήσουμε την αλληλεγγύη μας για τις ευαίσθητες ομάδες

Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM, o Bουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης δήλωσε «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει ψηφίσει, πολλές φορές με μεγάλη δυσκολία, νομοθετήματα που ήταν αναγκαία για την οικονομική διάσωση της χώρας. Δυστυχώς καταγράφονται καθυστερήσεις στην εφαρμογή τους από τη διοίκηση, γεγονός που οδηγεί σε νέα μέτρα που πιέζουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες. Αυτός ο κύκλος πρέπει να σπάσει. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση, περισσότερο συντονισμός. Χρειάζονται λύσεις που να αντιμετωπίζουν το βαρύτατο πρόβλημα του δημοσίου χρέους και να ανακουφίζουν τις υποχρεώσεις μας για τοκοχρεολύσια. Στους επόμενους 2-3 μήνες, οι στόχοι μας είναι να...

Η ΓΣΕΒΕΕ για την φορολογική επιβάρυνση σε κατοικίες και επαγγελματικά ακίνητα

Μετά την αύξηση κατά 10 μονάδες του ΦΠΑ στην εστίαση, την επιβολή τέλους επιτηδεύματος, της εισφοράς αλληλεγγύης, ένα νέο σκληρό εισπρακτικό μέτρο, αυτό της επιβολής τέλους στις κατοικίες και επαγγελματικά ακίνητα, ακολουθεί.
Τα μέτρα αυτά βυθίζουν ακόμα πιο έντονα τη λειτουργία της οικονομίας στην ύφεση. Αφαιρούν και την τελευταία ικμάδα δυνατότητας των νοικοκυριών για κατανάλωση, κινητικότητας στην οικονομία, επενδυτικής δραστηριότητας και εν τέλει δημιουργίας και θέσεων εργασίας.
Έχουμε επισημάνει από τον Ιανουάριο του 2011, μετά από σχετική έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ότι το “σκοινί” τεντώνεται επικίνδυνα και οι πολίτες βρίσκονται στα όρια γενικευμένης αδυναμίας πληρωμών. Στην τελευταία δε έρευνα του...

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η τεχνική της βυζαντινής αγιογραφίας

Η αγιογράφος
Ανθή Βαλσαμάκη
Το Μουσείο Μπενάκη, στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνει σειρά μαθημάτων για ενηλίκους με θέμα:
«Η τεχνική της βυζαντινής αγιογραφίας (φορητή εικόνα)»
Λειτουργούν με τη μορφή εργαστηρίου και έχουν ως στόχο την επαφή του κοινού με τις φορητές εικόνες της Μακεδονικής και της Κρητικής Σχολής (συνθέσεις και χρωματολογική ανάλυση).
Τη θεωρητική προσέγγιση και την πρακτική εφαρμογή του θέματος έχει αναλάβει η Ανθή Βαλσαμάκη, αγιογράφος.
Τα μαθήματα αρχίζουν τέλος Σεπτεμβρίου, ανάλογα με το τμήμα.
Εγγραφές από τις 12 Σεπτεμβρίου 2011.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 7220 209 και 210 7211 390, κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 9.00 - 15.00.
Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος. 

Μελέτη με ό,τι μέσον υπάρχει...

Φωτό …εποχής!
Τότε που οι μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

έπαιρναν τα βιβλία τους.
Φέτος για να πάρουν, πρέπει πρώτα να φέρουν..!
Έκδηλη ήταν η ανησυχία γονέων και καθηγητών του Λυκείου Σκοπέλου για την έλλειψη σχολικών βιβλίων. Όσοι βρέθηκαν χθες στη συνάντηση -και ήταν πολλοί καθώς το θέμα «καίει» όλη την εκπαιδευτική κοινότητα- ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού και άμεσα το θέμα.
Η διευθύντρια του Λυκείου κα Καίτη Κατσικογιάννη, ανέφερε πως το πρόβλημα της έλλειψης βιβλίων θα αντιμετωπιστεί βοηθώντας τη μελέτη των παιδιών με ό,τι μέσο υπάρχει, με χρήση φωτοτυπιών, με χρήση υπολογιστών και CD.
«Το πρώτο που κάναμε -ανέφερε η κα Κατσικογιάννη- ήταν να...