Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Συνάντηση της ΓΣΕΒΕΕ με τον Πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ ανάμεσα στο Προεδρείο της Συνομοσπονδίας και αντιπροσωπεία του Συνασπισμού με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Α. Τσίπρα.
Η ΓΣΕΒΕΕ ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρή επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, παραθέτοντας και τα στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Στη συνέχεια, εξέθεσε τις προτάσεις της για...

Με 23% ΦΠΑ από αύριο η εστίαση..!

Του ΣΤΑΘΗ (Σταυρόπουλου)
Με στάση πληρωμών προς το Δημόσιο απαντούν οι εστιάτορες στην κυβερνητική απόφαση για μετάταξη επιχειρήσεων εστίασης στον ΦΠΑ 23% που τίθεται σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη. «Δεν αντέχουμε άλλο. Ο κόσμος έχει ήδη χαθεί από τα μαγαζιά. Οι εισπράξεις έχουν μειωθεί έως και 70%. Έτσι κι αλλιώς έχουμε αδυναμία να πληρώσουμε τους φόρους» είπε στον Ρ/Σ Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γ.Τσάκος.

Γ. Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου

Πρόσκληση
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011
στο «Πρίγκιπας Στάφυλος» στις 19:00.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα στο ίδιο ξενοδοχείο την επόμενη Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011.
Ο Πρόεδρος Ιωάννης Γιολδάσης
Ο Γραμματέας Γεώργιος Χήρας

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου

Ανοιχτή, δημόσια συνεδρίαση (κλικ) σήμερα 30 Αυγούστου, για το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου στις 7 μ.μ. Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Βουλής και θα μπορούν να την παρακολουθήσουν όσοι μένουν στη Σκόπελο. Για όλους τους άλλους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό μπορούν να ακούσουν ζωντανά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από αυτο το blog περίπου στις 7μ.μ.
Καλή ακρόαση...

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου (Α.Κ.Π.Σ.) εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της Σκιάθου που δικαιώθηκαν οι κόποι τους και πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Συγχαίρει και τους γονείς τους, οι οποίοι τους στήριξαν και συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους μαζί με τους άξιους εκπαιδευτικούς του νησιού μας, που τους έδωσαν τα εφόδια της επιτυχίας.
Σε όσους δεν πέτυχαν ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όποια επιλογή κι...

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Έργα μερικού καθαρισμού στα λιμάνια της Σκοπέλου και του Λουτρακίου

Υπεγράφησαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό οι συμβάσεις των δύο έργων που αφορούν τον καθαρισμό των λιμανιών Λουτρακίου και Σκοπέλου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Σκοπέλου.
Τα έργα αφορούν στο μερικό καθαρισμό των δυο λιμένων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το βάθος που προέβλεπε η μελέτη κατασκευής τους και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των λιμενικών υποδομών.
Αναλυτικά οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:
Εργασίες εκσκαφής πυθμένα θαλάσσης σε...

Συνεδριάζει την Τρίτη 30 Αγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου Κων. Σκούρας καλεί σε τακτική δημόσια συνεδρίαση, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την Τρίτη 30 Aυγούστου στις 7 μ.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω 22 θέματα της ημερήσιας διάταξης:

O Κώστας Καρτάλης στη Σκιάθο

Με το Δήμαρχο Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτη συναντήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και συζήτησαν ανοικτά θέματα του νησιού. Κεντρική αναφορά έγινε στο πρόβλημα του λιμένος Σκιάθου αλλά και στην προοπτική να αποκτήσει η Σκιάθος νέο κτίριο για το Κέντρο Υγείας.
Για το λιμάνι της Σκιάθου, το οποίο κατά τη φετινή περίοδο αντιμετώπισε προβλήματα λειτουργίας λόγω έλλειψης στατικής επάρκειας σε μία...

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ζητείται λύση...

Χωρίς αθλητές κινδυνεύει να μείνει το
Δημοτικό Στάδιο Σκοπέλου «Επ. Πετραλιάς»
Το οικονομικό αδιέξοδο που βρίσκεται ο Α.Ο. Σκοπέλου έχει οδηγήσει το Διοικητικό Συμβούλιο σε σκέψεις για αναστολή των δραστηριοτήτων του.
Να θυμίσουμε στη φίλαθλη κοινωνία της Σκοπέλου ότι ο Αθλητικός Όμιλος Σκοπέλου διατηρεί ενεργά 3 τμήματα με 150 περίπου αθλητές.
• Την ομάδα Ποδοσφαίρου που συμμετέχει στην Β΄ κατηγορία στο πρωτάθλημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας.
• Τις Ακαδημίες με 80 και πλέον παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών.
• Το τμήμα για Πολεμικές Τέχνες Μάι Τάι, Kick Boxing με 30 άτομα ηλικίας από 12 έως 45 ετών.
Οι όποιες προσπάθειες έγιναν για οικονομική ενίσχυση του...

Σίγησε η φισαρμόνικα της Αριστεράς

Δήλωση του Κώστα Πουλάκη
Περιφερειακού Σύμβουλου
Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης
«ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»
Τα ξημερώματα της Κυριακής «έφυγε» ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος.
Ο θάνατος του Λεωνίδα Κύρκου είναι μεγάλη απώλεια για την Αριστερά και για την πολιτική ζωή του τόπου.
Πρωτοπόρος στους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία, ανεξαρτησία, προκοπή, για την ανανέωση του κομμουνιστικού κινήματος.
Πρόβαλε με πάθος τις πολιτικές του απόψεις συγκρουόμενος συνεχώς με...

Απεβίωσε ο Λεωνίδας Κύρκος

Έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 87 ετών, ο ιστορικός ηγέτης της αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.
Γεννήθηκε το 1924 στο Ηράκλειο Κρήτης και ήταν γιος του Μιχαήλ Κύρκου που μαζί με τον Γιάννη Πασαλίδη και άλλες προσωπικότητες της Αριστεράς ίδρυσαν την Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ).
Διετέλεσε Πρόεδρος και Γ.Γ. του ΚΚΕ Εσωτερικού μέχρι τον...

Και εις ανώτερα..!

Το φροντιστήριο Αγγλικών Αίγλης Ματσάτσου – Θεολόγου συγχαίρει τους μαθητές του, που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις και πήραν το δίπλωμά τους στην αγγλική γλώσσα στα αντίστοιχα αναγνωρισμένα επίπεδα, συνεχίζοντας, για μια ακόμα χρονιά, την επιτυχημένη πορεία του στο χώρο της ξενόγλωσσης παιδείας.
Δίπλωμα Michigan Proficiency – επίπεδο C2:
Ιωάννης Ματσάτσος με βαθμό Α.
Δίπλωμα Michigan Lower – επίπεδο Β2:
Χριστίνα Ταμπακτσή, Εύα Φεργαδή, Ανδρομάχη Νικολάου, Ορέστης Φεϊζόγλη, Δημήτρης Δημητριάδης, Βαγγέλης Ραβανός, Πάνος Ματσάτσος.
Δίπλωμα Edexcel – επίπεδο Β1:
Φιλιππία Κρασσά, Ιωάννα Ουρανίτσα, Ρηγίνα Προβιά, Κατερίνα Ρέκκα, Αλεξάνδρα Παυλικιώτη.
Και εις ανώτερα..!

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Επικίνδυνοι οι λιθόστρωτοι δρόμοι του παραδοσιακού οικισμού Σκοπέλου

Αυτή και χειρότερη είναι η κατάσταση στους δρόμους
και τα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού
Το πρόβλημα της άσχημης εικόνας αλλά και της επικινδυνότητας, για πεζούς και οδηγούς, των λιθόστρωτων δρόμων του οικισμού της Σκοπέλου θέσαμε στον Δήμαρχο κ. Γ. Μιχελή ο οποίος μας είπε:
«Είχαμε εντάξει στον προϋπολογισμό μας ένα έργο ύψους 70.000 ευρώ για την επισκευή των δρόμων των οικισμών, κυρίως της Σκοπέλου, όπου παρουσιάζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Ο οικισμός είναι πλέον ανοιχτός για πολλές χρήσεις και οι υποδομές με τις οποίες έγιναν κάποτε αυτοί οι δρόμοι δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο, όπως π.χ. τη...

Σκιαθίτες καλλιτέχνες στις Βρυξέλλες

Μεγάλη ήταν η προσέλευση στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Ακρίβου και του Αποστόλη Καρδέλη που έγιναν την Πέμπτη 25 Αυγούστου στην «ΜΙΚΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
Νίκος Ακρίβος
Ήταν έκδηλη η χαρά των φιλότεχνων της Σκιάθου, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών, για την παρουσίαση έργων των δύο αυτών σπουδαίων καλλιτεχνών στο νησί μας μετά από δύο χρόνια απουσίας.
Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία πολλών αλλοδαπών επισκεπτών οι οποίοι παρέμειναν στο χώρο της έκθεσης για πολύ ώρα.
Αποστόλης Καρδέλης
 Έγιναν δε και οι πρώτες επαφές για την παρουσίαση Σκιαθιτών καλλιτεχνών στις Βρυξέλλες.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011.

Προσπάθεια συγκάλυψης των μπουρλοτιέρηδων του Αιγαίου

Μέχρι τέλους οι πιέσεις για να σταματήσει
η ανομία στις ελληνικές θάλασσες
του Γιάννη Κουτελίδα
Το περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό επαγγελματία ψαρά κατά τη χρήση δυναμίτιδας στις 19 Αυγούστου στα Κουφονήσια, που αποκάλυψε και δημοσίευσε το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, έχει θορυβήσει το κύκλωμα που λυμαίνεται επί χρόνια τα ιχθυαποθέματα με παράνομες και καταστροφικές μεθόδους.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα επιχειρείται από μειοψηφία της τοπικής κοινωνίας να παρουσιαστεί το γεγονός ως ατύχημα άσχετο με τη χρήση δυναμίτιδας και να απλωθεί ένα πέπλο συμπόνιας προς τον τραυματία βιοπαλαιστή ψαρά. Ωστόσο, η αλήθεια πόρρω απέχει από τους παραπάνω ισχυρισμούς, γεγονός που το γνωρίζει πολύ καλά η τοπική κοινωνία και οι επαγγελματίες αλιείς της ευρύτερης περιοχής που...

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς

• Βόρειες Σποράδες (κατηγορία 4)
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) για το Σάββατο 27 Αυγούστου 2011, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών

Τη σύσταση στην αιρετή περιφέρεια γραφείου διασύνδεσης απόδημων Θεσσαλών με στόχο τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας, τη διαρκή ενημέρωση και συνεργασία των απανταχού Θεσσαλών ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο – Αντάμωμα Θεσσαλών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγιά.
Παράλληλα, κάλεσε τους...

Ο Κώστας Καρτάλης για τις ΜΚΟ

«Στόχος της Κυβέρνησης είναι πάντα
η θωράκιση της διαφάνειας των προσλήψεων»
Την ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη για το θέμα των προσλήψεων μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) συνυπέγραψε, μαζί με άλλους 26 βουλευτές, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης. Όπως δήλωσε ο Κ. Καρτάλης «Η Κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής σε ότι αφορά στη θέσπιση κανόνων για την αξιοκρατία στις προσλήψεις και την εμπιστοσύνη στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Αυτό είναι και το πνεύμα της ερώτησης που καταθέσαμε, να θωρακίσουμε δηλαδή τις διαδικασίες που αφορούν στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα. Είναι εξαιρετικά...

Γ. Μιχελής: «Η οικονομική βιωσιμότητα των σφαγείων δεν έχει εκτιμηθεί σωστά...»

«Αγωνιστήκαμε για να γίνουν σφαγεία στη Σκόπελο και ενώ το κτίριο είναι έτοιμο εδώ και πολλούς μήνες, ακόμα δεν μπορούμε να σφάξουμε τα ζώα μας... Μέχρι πότε θα κρατήσει αυτό;» μας είπαν πριν λίγες ημέρες Σκοπελίτες κτηνοτρόφοι μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Σκοπέλου Κώστας Μπετσάνης και εμείς με τη σειρά μας μεταφέραμε την αγωνία τους στο Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή.
Απαντώντας ο Δήμαρχος Σκοπέλου μας είπε ότι:

Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά που έχουν ανάγκη

Αγοράζοντας ένα βιβλίο, ένα τετράδιο ή ένα στυλό για το παιδί σου, Σκέψου και το παιδί που δεν έχει αυτή τη δυνατότητα
Από σήμερα και όπως κάθε χρόνο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκινάει μία πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος των σχολικών απαιτήσεων.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων για να παρέχουμε τα απαραίτητα σχολικά είδη στα παιδιά που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι εξαιρετικά δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες έχουν αυξήσει τον...

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Κλείνει το κατάστημα ΟΤΕ στη Σκιάθο

Mετά το κλείσιμο πριν λίγα χρόνια του καταστήματος του ΟΤΕ στη Σκόπελο ήρθε η σειρά αυτού της Σκιάθου, μαζί με άλλα 6 καταστήματα στη Θεσσαλία.
Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με επιστολή του προς τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ ζητεί να συνεχιστεί η λειτουργία των 7 συνολικά καταστημάτων και σημείων εξυπηρέτησης του ΟΤΕ στη Θεσσαλία.
Στην επιστολή του ο κ. Κ. Αγοραστός επισημαίνει τα εξής:
«Με ανησυχία πληροφορηθήκαμε για την από 1-10-2011 επικείμενη κατάργηση 7 συνολικά καταστημάτων και σημείων εξυπηρέτησης του ΟΤΕ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στον Αλμυρό, τα Φάρσαλα, τη Ζαγορά, την Καλαμπάκα, την Ελασσόνα, την Αργαλαστή και τη Σκιάθο. Η κοινωνική δυσαρέσκεια για την απόφασή σας αυτή είναι έκδηλη.
Αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια εξορθολογιμού των λειτουργικών εξόδων της εταιρίας, η...

Ευχαριστούν την οικογένεια Σαρακάκη

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι της Σκιάθου, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς την οικογένεια Σαρακάκη για την ευγενική προσφορά ενός οχήματος (μάρκας MITSUBISHI L200), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την δασοπροστασία της νήσου Σκιάθου.
Η συμβολή της οικογένειας Σαρακάκη στην προστασία των δασών της Σκιάθου και γενικά του φυσικού περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντική και ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και συνεχώς να τη διακρίνουν τα ευγενικά της συναισθήματα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΥΡ. ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες εκθέτουν στην «Μικρή αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού»

Tην Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011, στις 8.00 μμ, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Ακρίβου και του Αποστόλη Καρδέλη στην «ΜΙΚΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» στη Σκιάθο στα πλαίσια της Διαρκούς Έκθεσης Εναλλασσόμενων Δημιουργών.
«Έχουν περάσει δύο χρόνια από την τελευταία παρουσίαση έργων τους στο νησί γι’ αυτό θεωρούμε μεγάλη την τιμή να φιλοξενούμε έργα των σπουδαίων αυτών καλλιτεχνών στο χώρο μας...» υπογραμμίζει η Αναστασία Φιλαρέτου, επικεφαλής της ΑΚΠΣ.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο από τις 7.00 μμ έως τις 11.00 μμ.

Γεννητούρια εν πλω!

Ένα χαρμόσυνο γεγονός συνέβη σε ένα από τα πλοία της εταιρείας NEL LINES και συγκεκριμένα στο
 Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΥΤΙΛΗΝΗ” όπου είδε για πρώτη φορά το φως της ζωής ένα υγιέστατο κοριτσάκι!
 Ο κύριος Αποστόλης Ασημάκης και η κυρία Ευαγγελία Αθανασίου είναι πλέον οι ευτυχείς γονείς, που είχαν την μοναδική εμπειρία να αποκτήσουν το μωρό τους εν πλω!
Η μητέρα, που βρισκόταν στον μήνα της, ταξίδευε μαζί με...

Ο Gordon Haskell στις «Καρυάτιδες»

Μία μοναδική μουσική βραδιά με τον Gordon Haskell να ερμηνεύει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο επιτυχίες του ‘60 και δικά του δημοφιλή κομμάτια, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στη Σκόπελο την Κυριακή, 28 Αυγούστου, το βράδυ στο υπαίθριο bar «Καρυάτιδες»
Ο Gordon Haskell δεν χρειάζεται συστάσεις. Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στην...

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

Ενημερωτική εκδήλωση - συζήτηση για τον καρκίνο του μαστού θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου στη Σκόπελο στο ξενοδοχείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ και στις 3 Σεπτεμβρίου στη Σκιάθο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου.
ΩΡΑ 19.00

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Αποκατάσταση της προσκυνηματικής εικόνας του Αγίου Ρηγίνου, Πολιούχου Σκοπέλου

Η εικόνα του Αγίου στην Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου στη Σκόπελο «έχανε τα χρώματά της». Γι΄αυτό το λόγο ο κ. Ρηγίνος Πατσής κάλεσε την εικονογράφο κα Ανθή Βαλσαμάκη να εξετάσει την εικόνα και να διαπιστώσει τί συμβαίνει. Συναντήσαμε την εικονογράφο, εν ώρα εργασίας στην Ιερά Μονή και την ρωτήσαμε γιατί συνέβη αυτό. Η κα Βαλσαμάκη μας είπε:
«Άγνοια;
Πολλές φορές η υπέρμετρη φροντίδα του ατόμου που είναι υπεύθυνο για...

Ζωγραφίζοντας Αγγέλους

Μια απόπειρα προσέγγισης στον άγνωστο κόσμο των αγγέλων, που συνδέονται με τους δώδεκα μήνες του χρόνου.
Στον ετήσιο λειτουργικό κύκλο, ο οποίος σηματοδοτείται από τις 12 βασικές εορτές της Ορθοδοξίας, το λεγόμενο Δωδεκάορτο, οι άγγελοι έχουν σημαίνουσα παρουσία.
Ο ρόλος τους δηλώνεται από την κίνηση της κεφαλής τους και την στάση του σώματός τους.
Η κορδέλα που δένει τα μαλλιά τους, συμβολίζει την συγκέντρωση του νού και την μη διάσπασή του από τον επιτελούμενο στόχο.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΑΝΘΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ
Αριθμός συμμετοχής 12 άτομα.
Είσοδος ελεύθερη.
25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΟΡΦΕΑΣ- 7.00 μ.μ.

Διοργάνωση:
Πολιτιστικός Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Σκοπέλου

Κώστας Καρτάλης: Ανάγκη συνεργειών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και ενημερώθηκε για την προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου κ. Σ. Μπαρτζώκα που αναφέρθηκε διεξοδικά στις θετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την οργάνωση της επόμενης σχολικής χρονιάς στο Π.Σ. Βόλου. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στα κενά των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, στην...

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Tο ταλέντο των αθλητών των Special Olympics μας θυμίζει τί σημαίνει αθλητισμός

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με την αθλήτρια από τη Σκιάθο Χριστίνα Γκούσο, η οποία κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στα 100μ. και στα 200μ. στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που διεξήχθησαν στην Αθήνα, όπου γεννήθηκαν οι αληθινές αξίες του αγωνιστικού πνεύματος, από 25 Ιουνίου έως και 4 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 7.500 αθλητών, από 185 χώρες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κώστας Αγοραστός συνεχάρη την αθλήτρια για την επίδοσή της και τόνισε: «το ταλέντο των...

...Πίσω από τα φώτα της γιορτής

Εδώ και πολλά χρόνια το κινηματοθέατρο «Ορφέας» στη Σκόπελο χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικός χώρος, με εξαίρεση το καλοκαίρι που προβλήθηκε η ταινία «Mamma mia» και φιλοξενήθηκε το φεστιβάλ κιθάρας.
Ο «Ορφέας» πριν λίγες μέρες άνοιξε και πάλι και φιλοξενεί την 3η Έκθεση καλλιτεχνών Σκοπέλου σε ένα χώρο μερικώς ανακαινισμένο. Για να γίνει αυτό ο Δήμος μαζί με εθελοντές κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, οι οποίες, σύμφωνα με το Δήμαρχο, θα συνεχιστούν, ώστε ο «Ορφέας» να γίνει ένας χώρος λόγου και τέχνης.
Μιλώντας ο Δήμαρχος στα εγκαίνια της 3ης Έκθεσης Καλλιτεχνών Σκοπέλου είπε: «Όταν πρωτοείδα αυτό το χώρο δεν πίστευα τα μάτια μου. Ήταν μια τεράστια αποθήκη από καρέκλες και πολυθρόνες μέχρι σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Ένα απέραντο σκουπιδαριό, με την έννοια ότι είχαν αφεθεί χρήσιμα πράγματα να γίνουν σκουπίδια. Πολλά από αυτά τα έχουμε διασώσει...»
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
0rfeas-Michelis by sporadesnewspaper

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Σχεδιάζοντας βυζαντινά πρωτογράμματα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι ζωγραφικής που παρουσίασε η εικονογράφος Ανθή Βαλσαμάκη στο κινηματοθέατρο Ορφέας στο πλαίσιο της 3ης έκθεσης των καλλιτεχνών της Σκοπέλου, «Πηγές Σκοπέλου».
Το εργαστήρι παρακολούθησαν με ενθουσιασμό πάνω από 20 άτομα, τόσο για την σύντομη εισαγωγή στην ενδιαφέρουσα ιστορία των βυζαντινών πρωτογραμμάτων που...

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Σοβαρός τραυματισμός επαγγελματία ψαρά με δυναμίτιδα στα Κουφονήσια

Με τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες που είχε απευθύνει το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας από τον Ιανουάριο προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για επαναλαμβανόμενη, παράνομη αλιεία με δυναμίτιδα στην περιοχή των Κουφονησίων.

 Ο σοβαρός τραυματισμός επαγγελματία ψαρά από τη χρήση δυναμίτιδας σήμερα το πρωί –στον οποίο ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση του- αποκαλύπτει την καταφανή ολιγωρία που επέδειξαν όλους αυτούς τους μήνες οι αρμόδιες αρχές και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της παράνομης και καταστροφικής αλιείας.


Το περιστατικό, σε...

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Δε σας θέλουμε στα μαγαζιά μας!

Οι θέσεις του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ για την επικείμενη αύξηση
του ΦΠΑ σε 23% στην Εστίαση
Οι Νεοδημαρπάχτρες, αφού με την πολιτική τους έφτασαν τη χώρα ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, έκλεισαν την πόρτα της βουλής κρύβοντας τις βρωμιές τους, που μας έπνιξαν.
…Και ήρθαν οι Σοσιαληστές να καθαρίσουν και «καθάρισαν»’ τον λαό, τον επιχειρηματία, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο.
Το ΔΝΤ και η Τρόικα επέβαλαν να πληρώσει ο λαός από το υστέρημά του τις κλεψιές των πολιτικών και την εκμετάλλευση των τραπεζών που χρηματοδότησαν με 28 δις. Η Κυβέρνηση αντί να αναγκάσει να δώσουν τα χρήματα αυτοί που βάλανε χέρι στο δημόσιο ταμείο, αντί να ζητήσει την υποστήριξη των πλούσιων αυτής της χώρας, που πλούτισαν με διαπλοκή, φοροκλοπή και ιδρώτα εργαζομένων, έκανε τους φτωχούς φτωχότερους.
Ο Λαός όμως δεν έχει χρήματα κρυμμένα σε...

Η Ορχήστρα Εγχόρδων της Χάγης στη Σκιάθο

Mάγεψε το πολυπληθές κοινό της η Ορχήστρα Εγχόρδων της Χάγης στη Σκιάθο, στην κατάμεστη πλατεία Παπαδιαμάντη και τους γύρω δρόμους.
Η Ορχήστρα, αποτελούμενη από εικοσιένα μέλη, την ταλαντούχα σολίστ Έμυ Στορμς και τον Βολιώτη μαέστρο Γιώργο Μουτσιάρα, που ζει και...

Έκθεση ζωγραφικής στη Gray Gallery

'Εκθεση ζωγραφικής της Μαρούλας Τσιρογιάννη, εγκαινιάζεται σήμερα στις 21.00 στη GRAY GALLERY στη Σκόπελο.
Η έκθεση της ζωγράφου, που ζει στο Παλιό Κλήμα και είναι καθηγήτρια σε δημόσιο σχολείο, θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Αυγούστου.
Η έκθεση είναι ανοικτή καθημερινά από 20.00 – 23.00.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Στον καραβομαραγκό Τρ. Μπουνταλά αφιερωμένη η 3η έκθεση καλλιτεχνών

Συνεχίζεται η 3η Έκθεση Καλλιτεχνών Σκοπέλου στον Ορφέα, όπου χθες έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στον Τριαντάφυλλο και Γιάννη Μπουνταλά. Στη μικρή τελετή έναρξης, ο Γιάννης Μπουνταλάς έλαβε το λόγο και είπε:
«Κύριε Δήμαρχε, αγαπητά μέλη του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών, φίλοι Σκοπελίτες και επισκέπτες του νησιού, καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνατε να αφιερώσετε την φετινή έκθεση των Καλλιτεχνών της Σκοπέλου στην τέχνη της μικροναυπηγικής και ειδικότερα στον πατέρα μου, Τριαντάφυλλο Μπουνταλά, ο οποίος είναι ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της τέχνης αυτής στη Σκόπελο – ίσως και στην Ελλάδα καθώς και...

Δημιουργία επισκέψιμων υποβρύχιων μουσείων στις Βόρειες Σποράδες

Τη δημιουργία των πρώτων υποβρύχιων μουσείων – ενάλιων επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων στις Βόρειες Σποράδες ζητά με επιστολή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο τοποθετώντας τη Θεσσαλία στο επίκεντρο του πολιτιστικού, τουριστικού και καταδυτικού ενδιαφέροντος.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρει:
www.ikiondiving.gr
«Σας εκφράζω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υλοποίηση του βραβευμένου έργου του Προτύπου Καινοτόμου Σχεδίου Ανάπτυξης (Π.Κ.Σ.Α.) με τίτλο «Άνω Μαγνήτων Νήσοι».
Όπως γνωρίζετε το έργο «Άνω Μαγνήτων Νήσοι» αποτελεί κορυφαία έκφραση ανάπτυξης και προβολής των ενάλιων πολιτιστικών θησαυρών της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η δημιουργία για πρώτη φορά στην...

Στα Τσουκαλιά από νωρίς έως αργά..!

Ο Ναυτικός Όμιλος Αλοννήσου σας προσκαλεί στο beach party που διοργανώνει στα Τσουκαλιά το Σάββατο 20/08/2011.
Οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος (Ράδιο αρβύλα). Θα παίξουν οι Radio Active από τη Θεσσαλονίκη, θα γίνει προβολή του σόου χρωμάτων του Ιταλού καλλιτέχνη Auro και θα συνεχίσουμε το πάρτι με dj sets από τον Στάθη, dj's του νησιού και από το Βόλο.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ομίλου καθώς και για την συντήρηση της εκκλησίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται στη βραχονησίδα Παππούς, σε εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Βασιλικός και γιασεμί

...Θα σου ζητούσα να έβαζες μια φωτογραφία από βασιλικό και γιασεμί γιατί φέτος μου λείπουν πάρα πολύ.
'Οταν ζούσε η μητέρα μου, όταν έφευγα από τη Σκόπελο μου έδινε να τα κρατώ στο χέρι μέχρι που έφθανα εδώ και τα έβαζα κάπου να τα βλέπω και να μην ξεχνάω το μέρος που μεγάλωσα...
Φέτος, για μια ακόμα χρονιά, γύρισα με άδεια χέρια...

Όνειρο στο κύμα στα ισπανικά

To Σάββατο 20 Αυγούστου 2011, 8.00 μ.μ., στην αυλή του Μουσείου Παπαδιαμάντη θα γίνει παράλληλη ανάγνωση του διηγήματος «Όνειρο στο κύμα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Διαβάζουν: ο Ρωμανός Τσώμος σε...

«Παρ' όχθην» Κερκίνης

11ο Οικολογικό Φεστιβάλ
Σωκράτης Μάλαμας
Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011
 Λιμανάκι Κερκίνης - Σέρρες
Μια εικοσαετία που έχει καταγραφεί ήδη, φέρνει τον Σωκράτη Μάλαμα στις πρώτες θέσεις των καλλιτεχνών οι οποίοι όρισαν το ήθος (αλλά και το ύφος) στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Ο Σωκράτης βρίσκεται στην κορυφή δημοφιλίας και δημιουργικότητας όλα αυτά τα χρόνια.
Επειδή, όμως, η κατά μόνας ακρόαση έχει διαφορετική σημασία και διαστάσεις από το διονυσιασμό ενός live, σημειώνουμε ότι ο Μάλαμας παίρνει του δρόμους για τις καλοκαιρινές του συναυλίες.
Κάθε συναυλία, ένα μίγμα από διονυσιακές στιγμές. Κάθε βραδιά, γεμάτη μουσικές, εικονοπλαστικούς στίχους και αφηγηματικά τραγούδια που φλερτάρουν με...

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ενα ντοκιμαντέρ αποκαθιστά την αλήθεια...

…για τον κρητικό χορό
Με το «Χορεύω αιώνες στην Κρήτη»
οι αδελφοί Μεγαλακάκη αναζητούν την αυθεντικότητα
Κατάγονται από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, η οικογένειά τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ουσιαστική ενασχόλησή τους με τον κρητικό πολιτισμό και από το 1994 ξεκίνησαν να διδάσκουν κρητικούς χορούς σε διάφορους πολιτιστικούς φορείς. Πρόκειται για τον Γιάννη και τον Γιώργο Μεγαλακάκη, δίδυμα αδέλφια και ιδρυτές του Κέντρου Ερευνας και Διδασκαλίας Κρητικού Χορού που αυτή την...

Ο παραδοσιακός γάμος στην παλιά Αλόννησο

Το καθιερωμένο πανηγύρι με την αναβίωση του παραδοσιακού γάμου με όλο το εθιμοτυπικό που προβλέπεται, παρακολούθησαν εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες στην Παλιά Αλόννησο χθες, 15 Αυγούστου.
Ακολούθησε γλέντι μέχρι το πρωί με νησιώτικη ορχήστρα, όπου προσφέρθηκε το...

Ο Ν.Ι.Κ.Ο. Σκοπέλου ευχαριστεί...

Εκ μέρους του Δ.Σ. και των μελών του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους στην οργάνωση της φιλοξενίας του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ανοικτής θάλασσας και της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Βορείου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στο Νησί μας από 6 έως 13 Αυγούστου τους:

Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού στη Σκιάθο

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011 η δεύτερη εβδομάδα της Διαρκούς Έκθεσης Εναλλασσόμενων Δημιουργών στη «ΜΙΚΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» στη Σκιάθο με έργα της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΙΤΖΕΛΟΥ και της YVONNE AYOUB.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν και πάλι συγκινητική ενθαρρύνοντας την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου στην...

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Βυζαντινά πρωτογράμματα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ
20 Αυγούστου 2011
κινηματοθέατρο Ορφέας- 7.00 μ.μ.
Τα 24 Πρωτογράμματα της Ελληνικής αλφαβήτου διακοσμημένα με μοτίβα από το φυτικό και το ζωϊκό βασίλειο, πλεγμένα με ανθρώπινες φιγούρες και πρόσωπα, που απεικονίζουν το κείμενο που συνοδεύουν, τα συναντάμε σε βιβλίακώδικες του Βυζαντίου, με ιστορίες παρμένες από την ζωή του Χριστού, της Παναγίας και λοιπών Αγίων.
Κάθε γράμμα φέρει τους δικούς του κανόνες απεικόνισης, οι οποίοι συνοδεύονται με τους αντίστοιχους συμβολισμούς.
Μια απόπειρα προσέγγισης της Ελληνικής γραφής, με μολύβια και χρώματα.
Παρουσίαση: Ανθή Βαλσαμάκη (εικονογράφος).
Αριθμός συμμετοχής: 12 άτομα για κάθε ομάδα.
Στο τέλος του προγράμματος, τα έργα των δημιουργών θα εκτεθούν στον χώρο του κινηματοθεάτρου «Ορφέας».
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Σκοπέλου.