Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος

Αγαπητοί Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες
Κάθε χρόνο στις 12 Δεκεμβρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου, του επονομαζόμενου δια το πλήθος και το μέγεθος των επιτελουμένων θαυμάτων και Μέγα, του οποίου το ιερό λείψανο "τεθησαύρισται εν Κερκύρα".
Στο νησί μας είμαστε ιδιαίτερα ευλογημένοι, διότι στη χώρα της Σκοπέλου και σε περίοπτη θέση, στην ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου, δυό - τρία σοκάκια κάτω από τον περιφερειακό δρόμο και το πολυκατάστημα του κ. Ρηγίνου Πατσή, υπάρχει Ιερός ναός, ο μοναδικός στο νησί, αφιερωμένος στη μνήμη του. Ο Αγιος Σπυρίδων είναι από τους πιό αγαπητούς στο λαό του Θεού, λόγω ίσως της απλότητός του και των θαυματουργιών του. Γι' αυτό και η ιερά πανήγυρη αποτελεί...
κορυφαίο θρησκευτικό γεγονός του χειμώνα. Στα παλαιότερα χρόνια, οι πιστοί συνέρεαν και γέμιζαν ασφυκτικά τον Ιερό Ναό και τα περί αυτόν σοκάκια. Τα τελευταία χρόνια η μέτρια σε μέγεθος εκκλησία είναι μισογεμάτη. Οι παλαιότεροι άνθρωποι ήξεραν να αντλούν κουράγιο, δύναμη, ενέργεια, φώτιση, ελπίδα, από την πίστη και να ρίχνονται ανανεωμένοι στην σκληρή μάχη της καθημερινότητας για τον «άρτον τον επιούσιον». Εμείς στην Ελλάδα του 2011 άραγε έχουμε λιγότερο ανάγκη από τη θεία παρηγορία και ενίσχυση;
Το πρόγραμμα:
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου όπου βρίσκεται, η μεγάλη δίμετρη εικόνα του Αγίου και στη συνέχεια, περίπου στις 10:15, θα γίνει η μετάβασή της στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό, όπου θα παραμείνει για μία εβδομάδα.
Την ίδια ημέρα νωρίς το απόγευμα, 17:00 περίπου, θα σημάνουμε την καμπάνα για να φέρουν οι εορταζόμενοι πρόσφορο, εικόνα και λαμπάδα.
Στις 19:00 περίπου θα ξεκινήσει η Ιερά Αγρυπνία με μικρό απόδειπνο, κανόνα του Αγίου, μέγα εσπερινό, λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου στο νησί, επιστροφή στον Ιερό Ναό, λιτή, απόστιχα, αρτοκλασία.
Ανήμερα στις 12 Δεκεμβρίου το πρωί, θα τελεστεί πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Όρθρο και Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου θα τελέσουμε, συν Θεώ, στις 13, στις 14 και' στις 18 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή, με επιστροφή της μεγάλης εικόνας του Αγίου στον Ι. Ν. Κοίμησης Θεοτόκου.
Καλή πανήγυρη, ο Άγιος βοήθειά μας και θα σας περιμένουμε όλους.
π.Χρήστος Λιθαδιώτης

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια πολλά στους Σπύρους κ Σπυριδούλες.
    Καλή δύναμη στον παπά- Χρήστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.