Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Γνώμες...

Οι εικαστικές παρεμβάσεις στις παραδοσιακές βρύσες της Σκοπέλου, ανεξάρτητα από το αισθητικό τους αποτέλεσμα το οποίο είναι υποκειμενικό, θα πρέπει να έχουν την έγκριση του Δήμου Σκοπέλου.
Είναι επικίνδυνο ο όποιος καλλιτέχνης να επεμβαίνει κατά το δοκούν στον παραδοσιακό οικισμό.

10 σχόλια:

  1. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ6 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:16 μ.μ.

    Η συγκεκριμένη εικόνα είναι ένα καραγκιοζιλίκι πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχετε απόλυτο δίκιο. Πολύ σωστά αναδείξατε το θέμα.

    Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι κακόγουστη και εντελώς «κιτς».

    Ο όποιος καλλιτέχνης το έκανε θα πρέπει να υποχρεωθεί από τον δήμο να ασβεστώσει και πάλι την παραδοσιακή βρύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα πολύ κακό.
    Πως τολμάνε κάποιοι να υποβαθμίζουν την ομορφιά της παράδοσης.
    Πρέπει να επέμβει η Δημοτική σας Αστυνομία πάραυτα!!!
    Και να τους βάλει υψηλό πρόστιμο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνω μαζι σας αλλα οταν ολες αυτες οι παραδοσιακες βρυσες χρησιμοποιουνται μονο ως σκουπιδοτοποι καλυτερα εστω και ετσι κιτς οπως το χαρακτηριζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7 Δεκεμβρίου 2011 12:35 π.μ. !!!
    δημοτικη αστυνομια??? χαχαχα αμφιβαλλω αν εχουν φτασει μεχρι και στο γυφόρεμα...
    ποτε τους ειδατε να περπατανε μεσα στους οικισμους????
    ουτε στην παραλια δεν τους βλεπεις να βγαλουν τα παρκαρισμενα αυτοκινητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως πολύ σωστά γράφει στο άρθρο του ο Γιώργος, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι υποκειμενικό.
    Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ το αποτέλεσμα και θέλω να πω συγχαρητήρια στον καλλιτέχνη.
    Δεν μένω σε αυτήν την γειτονιά, όμως όσες φορές έτυχε να περάσω από εκεί, πάντα ήμουν μάρτυρας θετικών σχολίων, τόσο από τους ανθρώπους που μένουν στην περιοχή, όσο και από τους εντυπωσιασμένους περαστικούς τουρίστες - επισκέπτες του όμορφου νησιού μας.
    Έβλεπα το 99,999 % των περαστικών να βγάζει φωτογραφίες δίπλα στην βρύση, λέγοντας πως είναι μια ιστορική αναπαράσταση της παλιάς εποχής, του τρόπου ζωής των Σκοπελιτών όταν δεν υπήρχε δίκτυο ύδρευσης.
    Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές παραδοσιακές βρύσες μέσα και έξω από τον οικισμό, που παραμένουν αναξιοποίητες, σε άσχημη κατάσταση, με σκουριά και πεσμένους σοφάδες, που χρησιμοποιούνται μόνο ως σκουπιδότοποι.
    Θα ήταν λοιπόν σωστότερο να ασχοληθούμε με αυτές και να τις ομορφύνουμε έστω ασβεστώνοντας τες.
    Στην τελική αυτό που απεικονίζεται στην συγκεκριμένη "τοιχογραφία" είναι η Παναγίτσα του Πύργου και η Σκοπελίτικη φορεσιά, χαρακτηριστικά στοιχεία του νησιού μας για τα οποία είμαστε περήφανοι.
    Εύη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω ως προς τους παραπάνω που γράφουν ότι ούτως σι άλλως, οι περισσότερες "πρώην" βρύσες του οικισμού μας βρίσκονται στα κακά τους τα χάλια.. εστίες..σκουπιδότοπων...! Θα έπρεπε καταρχάς ο δήμος να βάλει απαγορευτικές πινακίδες για σκουπίδια, έχοντας βέβαια πρώτα, μεριμνήσει στην τοποθέτηση κάδων σε κάθε γειτονιά....! Τώρα...θα συμφωνήσω επίσης ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι πολύ κιτς, έχοντας όμως δει τις αντιδράσεις των τουριστών περνώντας από εκεί, θα πρέπει να πω ότι ήταν θετικές, και σίγουρα τραβούσαν την προσοχή.
    Σ'αυτό που θα διαφωνήσω κάθετα είναι ότι η συγκεκριμένη κυρία, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και διαφημίζει την οικογενειακή της επιχείρηση και μια άλλη, που βρίσκεται στο Κάστρο....ΑΥΤΟ θα πρέπει να σβηστεί, μιας και δείχνει τον πραγματικό σκοπό της "εικαστικής" παρέμβασης...! Επίσης, θα πρέπει ο δήμος να την προειδοποιήσει ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να γνωστοποιήσει σε κάποιον -υπεύθυνο- του δήμου την ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ και το ΕΙΔΟΣ της παρέμβασης που θέλει να πραγματοποιήσει, γιατί κακά τα ψέματα, άν και οι παρεμβάσεις αυτές κρύβουν κάποια "άσχημα" σημεία...η κυρία προσπαθεί να διαφημίσει την δουλειά της και τις οικογενειακές επιχειρήσεις...αλλά δεκαετία '80 (rooms-rooms)..!
    Με λίγα λόγια..θα πρέπει να υπάρχει έγκριση Δήμου για τέτοιες "ζωγραφιές", γιατί έτσι, και εγώ θα εξασκήσω την καλλιτεχνική μου ανησυχία σε κάτι γωνίτσες που έχω ανακαλύψει ανά τον οικισμό και καλώ και σας να δημιουργήσουμε τον παραδοσιακό μας οικισμό.......!!!

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μακάρι και άλλοι καλιτέχνες να κάνανε το ίδιο και σε άλλες βρύσες και όπου άλλου νομίζουν,πολύ γρήρορα μάθαμε το "κιτς"και κριτικάρουμε, η συγκεκριμένη καλλιτέχνης που την ξέρω το έκανε με καλή διάθεση και μεράκι και σε λίγο θα το δούμε και καρτ ποστάλ, περνώ καθημερινά από εκεί χειμώνα καλοκαίρι και έβλεπα πόσοι τουρίστες θαύμαζαν αυτό το "κιτς"εγώ θα τις προτείνω με όλο το σεβασμό και θα τις υποδείξω δικό μου τοιχο να το αξιοπόιήσει με τον ίδιο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΣΑΤΕ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ? Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ... ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΤΕ 'ΚΙΤΣ' ΕΧΩ ΝΑ ΘΕΣΩ ΟΤΙ : ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ.ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΩΜΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.