Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

K. Καρτάλης: Επείγει η ιδεολογική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ

Σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ ΦΜ, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης επεσήμανε:
«Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα προοδευτικό αλλά και πολυσυλλεκτικό. Όμως τα λάθη που έγιναν, με κυριότερο την υποταγή συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής στο μνημόνιο, δημιούργησε ένα σοβαρό ρήγμα στις σχέσεις του με τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ αν θέλει να μείνει κόμμα εξουσίας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να αλλάξει πραγματικά. Αλλιώς απειλείται με εξαφάνιση. Η φθορά που έχει υποστεί είναι τεράστια και δεν μπορεί να σβήσει με μικροκινήσεις.
Υποστηρίζω ότι πρέπει άμεσα, συντεταγμένα και θεσμικά, να ξεκινήσει μια...
μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παρουσιάσει το εθνικό σχέδιο για να βγούμε από την κρίση με τους ανθρώπους και όχι μόνο με τους αριθμούς».
Ο Κ. Καρτάλης εξέφρασε τη διαφωνία του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου που θα οδηγούσε στην πραγματοποίηση των επόμενων εκλογών με λίστα. Όπως σημείωσε «Θεωρώ ατυχές να ανοίξει τώρα το θέμα του εκλογικού νόμου, δηλαδή λίγο πριν τις επικείμενες εκλογές. Κάτι τέτοιο προκαλεί σοβαρές απορίες και μπορεί να εκληφθεί ως προσπάθεια ελέγχου των βουλευτών».
Ο Κ. Καρτάλης εξέφρασε την ενόχληση του για τους κομματικούς συμβιβασμούς που οδήγησαν στη νέα Κυβέρνηση και επεσήμανε ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα Πρωθυπουργό που θα έχει πραγματικές αρμοδιότητες και δεν θα είναι εντολοδόχος, σε μία Κυβέρνηση που είναι πλήρους και όχι περιορισμένης ευθύνης και τέλος σε ένα Πρωθυπουργό και μία Κυβέρνηση που θα αποφασίζουν για τις πολιτικές προτεραιότητες της χώρας αντί δηλαδή να αποφασίζουν για τις προτεραιότητες αυτές τα τρία κόμματα που συνθέτουν την Κυβέρνηση.
Αναφέρθηκε επίσης στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, σημειώνοντας ότι η 19n Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική και κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα κάνουμε εκλογές πριν κλείσουν τα τρία βήματα για τα οποία συγκροτήθηκε η νέα Κυβέρνηση, δηλαδή η 6n δόση, η οριστικοποίηση της συμφωνίας στήριξης και η επιτυχής ελάφρυνση του χρέους (κούρεμα). Τέλος υποστήριξε ότι το πολιτικό σύστημα αλλά και οι πολίτες εκπαιδεύονται σε Κυβερνήσεις συνεργασίας που θα είναι αναγκαίες στο μέλλον.

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΤΑΛΗ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΑΝΥΣΙΧΙΕΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΡΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΦΟΡΟΥ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ Δ.Ν.Τ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΞΑΘΛΕΙΩΣΕΙ.ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ 2020 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ 2009 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΑΡΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΤΑΛΗ ΔΕΝ ΠΙΘΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.