Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ

Επιστολή, η οποία διαβάστηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έστειλαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Σκοπέλου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς συμβούλους. Στην επιστολή γράφουν:
«κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Δήμαρχε,
κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Με αφορμή τη συζήτηση για το μέλλον και την προοπτική της Δ.Ε.Υ.Α. Σκοπέλου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 06/11/2011, η οποία και αναβλήθηκε για σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρα 17:00, λόγω απουσίας τριών Δημοτικών Συμβούλων, καθώς...
και των επικεφαλής των δύο παρατάξεων, θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω:
- Σύμφωνα με τα οριζόμενα του άρθρου 40 παρ. 6.α. του Ν.3801/2009 «το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, οι οποίες λύθηκαν ή λύονται, εφόσον υπηρέτησε σε αυτές, επί μία, τουλάχιστον, διετία, πριν τη λύση τους με την ανωτέρω σχέση εργασίας, είναι δυνατόν να ενταχθεί ή μεταφερθεί, αντιστοίχως, στον οικείο Δήμο ή σε νομικά πρόσωπα αυτού».
Σας είναι γνωστή η σειρά των σκληρών, άδικων και άνισων μέτρων, που λήφθηκαν και θα ληφθούν από την Κυβέρνηση σε βάρος του κόσμου της εργασίας.
Σας είναι όμως γνωστό το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, που θα εφαρμοστεί από τον Δεκέμβριο και θα αφορά τους οργανισμούς, που καταργούνται ή συγχωνεύονται και στο οποίο θα υπαχθούν οι εργαζόμενοι με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου;
Από τα παραπάνω λοιπόν διαφαίνεται η μηδενική διασφάλιση του εν λόγω προσωπικού σε περίπτωση λύσης της επιχείρησης.
- Αναφορικά με το προσωπικό της επιχείρησης με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (οι επιτυχόντες μέσω του ΑΣΕΠ) την παρούσα χρονική στιγμή και σύμφωνα με την ισχύουσα σχετική νομοθεσία δεν δύναται η μεταφορά του στον οικείο Δήμο ή σε νομικά πρόσωπα αυτού σε περίπτωση λύσης της επιχείρησης.
Όπως αντιλαμβάνεστε δεν προκύπτει καμία διασφάλιση όλου του υπηρετούντος προσωπικού.
- Πιστεύουμε ότι κατανοείτε πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών. Είναι μια ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται «στην κόψη του ξυραφιού», που συνδικάτα, σύλλογοι, φορείς, κόμματα, διαλαλούν κοινωνική συνοχή, αγωνιστική συμμαχία των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, στέλνοντας μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις.
Στις δεδομένες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί θεωρούμε αδιανόητο την όποια πρόθεσή σας να παρουσιάσετε προτάσεις ή να λάβετε αποφάσεις για την κατάργηση ή συγχώνευση του φορέα που ανήκουμε εργασιακά (Δ.Ε.Υ.Α. Σκοπέλου), μια διαδικασία που θα μας οδηγήσει στη δυσχερέστερη θέση, την ανεργία.
- Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι επί σειρά ετών βιώνουμε την απειλή της λύσης της εν λόγω δημοτικής επιχείρησης, στην οποία ανήκουμε εργασιακά, από μια μερίδα εκλεγμένων της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, με σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία, η οποία οδηγεί σε μια γενική αποδιοργάνωση της επαγγελματικής μας ζωής. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιζόμαστε ως άψυχα αντικείμενα.
Ζητάμε να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στον ψυχολογικό αυτόν πόλεμο.
Με εκτίμηση
Οι υπογράφοντες»
(ακολουθούν 16 υπογραφές)

1 σχόλιο:

  1. Η λέξη ανεργεία φέρνει σε όλους μας ανατριχίλα. Δυστυχώς έχουμε αρχίσει και τη βιώνουμε και στη Σκόπελο. Ο έμπορος, οικοδόμος, ελεύθερος επαγγελματίας, έχει πνιγεί στις υποχρεώσεις. Θερμή παράκληση όμως πριν οι μισθωτοί και μάλιστα δημοσίου αναφέρουν τη λέξη ανεργεία, ας σκεφτούν και τη λέξη εργασία. Ας υπάρχουν τουλάχιστον στις θέσεις τους στο ωράριό τους και ας κάνουν τον κόπο να εξυπηρετούν τους συμπολίτες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.