Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου για το χαράτσι της ΔΕΗ

Θέμα: «Ψήφισμα του Δήμου Σκοπέλου για το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων μέσω λογαριασμών της Δ.Ε.Η.»
Στη Σκόπελο, σήμερα την 11η Νοεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα, ύστερα από την 9370/07-11-2011 πρόσκληση του προέδρου που δημοσιεύθηκε και επιδόθηκε με αποδεικτικό στους δημοτικούς συμβούλους σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/2010.
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 3o θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, τόνισε ότι το φέρει ως κατεπείγον προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης, λόγω της μείζονος...
σπουδαιότητας και σοβαρότητας που έχει.
Κατόπιν ο Πρόεδρος κάλεσε το σώμα να αποφασίσει εάν κρίνει το ανωτέρω θέμα κατεπείγον για να τεθεί προς συζήτηση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα ότι είναι κατεπείγον και να συζητηθεί.
O Δήμαρχος παρουσίασε στο Σώμα σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων μέσω λογαριασμών της Δ.Ε.Η., που έχει επιβληθεί στους συμπολίτες μας, και πρότεινε ο Δήμος να αναλάβει με εθελοντές δικηγόρους τη νομική κάλυψη των δημοτών που αδυνατούν να το πληρώσουν, καθώς και την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της προκειμένου κανένα σπίτι να μην μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο κ. Βασιλούδης συμφώνησε με το ανωτέρω ψήφισμα και τόνισε ότι εάν δεν υπάρχουν εθελοντές δικηγόροι να στηρίξουν το εν λόγω εγχείρημα, να ορίσει δικηγόρο ο Δήμος για να στηρίξει νομικά τους συμπολίτες μας.
Ο κ. Ραμαντάνης αναρωτήθηκε εάν το κίνημα αυτό των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια καλύπτονται με μία τέτοια νομική κάλυψη, διότι ο νόμος προβλέπει την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Η μόνη λύση είναι η ενεργή συμπαράσταση στον Αγώνα ενάντια στα Αντιλαϊκά μέτρα που προσπαθεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση, οδηγώντας το λαό στην εξαθλίωση.
Ο κ. Πατσής Ελευθέριος τόνισε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες ενέργειες στο Συμβούλιο Επικρατείας για το θέμα αυτό.
Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος είναι στο πλευρό των δημοτών για ότι χρειαστεί.
Ο κ. Ραμαντάνης πρόσθεσε ότι έχει συγκροτηθεί Επιτροπή Αγώνα, η οποία στέκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας, ο Δήμος πρέπει να αγωνισθεί μαζί τους, και να είναι πλάι τους ενάντια στην λαίλαπα των χαρατσιών που επιβάλλονται.
Ο κ. Σκούρας αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να διαφοροποιηθούμε. Να ορισθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, Δικηγόρος, για να συντάξει εξώδικο. Καθολική άρνηση στην πληρωμή του τέλους. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές.
Ο κ. Πατσής Ελευθέριος τόνισε ότι το εξώδικο δεν θα προσφέρει τίποτε.
Ο κ. Ρόδιος ανέφερε ότι όλοι πρέπει να θέλουμε ίδιο. Σήμερα υπάρχει ένα κίνημα, θα πρέπει να το στηρίξουμε και να σταθούμε πλάι του, γιατί τα χαράτσια που θα ακολουθήσουν θα είναι πολλά.
Ο κ. Δήμαρχος πρόσθεσε, ότι αυτή τη στιγμή αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το υπέρτατο όργανο του τόπου, στηρίζει όλους τους Σκοπελίτες και στέκεται μπροστάρης στον αγώνα τους.
Ο κ. Ραμαντάνης ως επικεφαλής της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμφώνησε ως προς ψήφισμα για τη συμπαράσταση του Δήμου προς τους συμπολίτες μας ενάντια στο αντιλαϊκό μέτρο επιβολής του «χαρατσιού» από την Κεντρική Εξουσία, αλλά εξέφρασε την διαφωνία του ως προς τον ορισμό δικηγόρου για άσκηση ένδικων μέσων. Όλες τις ενέργειες θα πρέπει να αναλάβει η Επιτροπή Αγώνα και ζήτησε την ολόπλευρη συμπαράσταση στον αγώνα της.
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, ανταλλαγή γνωμών, έκθεση απόψεων και αφού έλαβε υπόψη την ανωτέρω εισήγηση ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
1. Κρίνει το ανωτέρω θέμα ως κατεπείγον
2. Εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα του Δήμου σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμπολίτες μας που αδυνατούν να καταβάλλουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων μέσω λογαριασμών της Δ.Ε.Η.»
«Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, το αδιέξοδο και την οικονομική αδικία για πολλές οικογένειες, επιλέγουμε να σταθούμε αρωγοί σε όσους συμπολίτες μας αδυνατούν, για αποδεδειγμένα αντικειμενικούς λόγους να πληρώσουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων μέσω λογαριασμών της Δ.Ε.Η.
Διευκρινίζεται ότι η μη πληρωμή του τέλους γίνεται με ευθύνη των πολιτών που επιλέγουν να μην το πληρώσουν. Ο Δήμος θα υποστηρίξει νομικά και με ομαδικό τρόπο τους ως άνω πολίτες, ενώ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προκειμένου κανένα σπίτι να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Τέλος, επειδή ο Δήμος δεν διαθέτει νομική υπηρεσία θα αναθέσει τις νομικές ενέργειες που τυχόν απαιτηθούν σε συνεργαζόμενο δικηγορικό γραφείο.»
-Ως προς την ανωτέρω απόφαση μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ραμαντάνης Εμμανουήλ, Ρόδιος Νικόλαος – Σπυρίδων και Πατσής Ελευθέριος για τους ανωτέρω λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.