Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ο Κώστας Καρτάλης για το δημοψήφισμα: Ήταν και για μένα μια μεγάλη έκπληξη...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης στον Ρ/Σ 9,84 και στην εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη τόνισε σχετικά με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος:
«Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση της διενέργειας του δημοψηφίσματος. Μπορώ μάλιστα να πω ότι το πνεύμα της ομιλίας του κου Πρωθυπουργού χτες στην ΚΟ ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την δεδηλωμένη και ότι το κυβερνών κόμμα έχει με πολλές θυσίες –και των βουλευτών- ψηφίσει πολύ δύσκολα νομοσχέδια. Ήταν και για μένα μια μεγάλη έκπληξη ο επίλογος της ομιλίας και η περιγραφή μιας πολιτικής κίνησης, η οποία μάλιστα θα έρθει στην αρχή του νέου έτους.
Θα πρέπει να πρώτα να πάρουμε την...
6η δόση, να οριστικοποιήσουμε την συμφωνία στήριξης και μετά με πολιτική περίσκεψη και ψυχραιμία να πάρουμε αποφάσεις συνολικά για το πολιτικό σύστημα της χώρας με πρωτοβουλία προφανώς της κυβέρνησης για το εάν θα χρειαστεί μια νέα νομιμοποίηση ή εάν θα πρέπει να πάμε σε μια συνολική αξιοποίηση των διαθέσιμων δυνάμεων.
Προς το παρόν ούτε την 6η δόση έχουμε πάρει ούτε τη συμφωνία στήριξης έχουμε οριστικοποιήσει. Αν αυτά τα δύο ζητήματα δεν κλείσουν εξαιτίας της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, η χώρα μπαίνει σε μια δυσάρεστη κατάσταση για μια ακόμα φορά.
Πρέπει να θυμίσω ότι η διενέργεια του δημοψηφίσματος πρέπει να ψηφισθεί από 151 βουλευτές, οι οποίοι είναι προφανές ότι όπως προβλέπει το Σύνταγμα για τέτοια θέματα, θα ψηφίσουν κατά συνείδηση επί τη βάσει του ερωτήματος που θα τεθεί. Η πρόταση θα κατατεθεί στη Βουλή και η ψήφος μου θα κριθεί με βάση τη διεθνή κατάσταση όπως θα έχει διαμορφωθεί και με βάση το ίδιο το ερώτημα.
Κάθε ενέργεια που δρομολογείται από την Ελλάδα είτε προς το εσωτερικό είτε προς το εξωτερικό πρέπει να έχει ως βάση του σκεπτικού της ότι στηρίζει και δεν αποπροσανατολίζει τις προσπάθειες για την οριστικοποίηση της 6ης δόσης και της συμφωνίας στήριξης.
Θεωρώ αυτονόητο ότι εάν καταψηφιστεί το ερώτημα του δημοψηφίσματος, αν τελικά γίνει δημοψήφισμα, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές όπως επιβάλλει το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Η κρισιμότητα των ζητημάτων και οι ανάγκες της περιόδου που περνά η χώρα ξεπερνούν την ένταση και το εύρος οποιουδήποτε συμβιβασμού εσωκομματικού ή εσωτερικού χαρακτήρα. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στο εξωτερικό είναι πολύ μεγαλύτερο από την ανάγκη ενός εσωτερικού συμβιβασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.