Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου για τα λιμάνια των Βορείων Σποράδων

Ο κ. Π. Μελαχροινάκης
Μετά τα δημοσιεύματα της 18ης Νοεμβρίου, που αναφέρονται στην επίσκεψη του βουλευτή του Νομού Κώστα Καρτάλη και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Πάνου Μελαχροινάκη στους Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου Ναυτιλίας κ.κ. Πάλλη και Λίτινα, ζητήσαμε από τον κ. Μελαχροινάκη να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες και μας είπε τα παρακάτω:
«Όπως γνωρίζετε από κατ΄ ιδίαν συζητήσεις μας, αλλά και από δημοσιεύματα του Τύπου, στις 24 Οκτωβρίου έστειλα επιστολή στον υπουργό...
Ναυτιλίας, στην Γ.Γ. Της Περιφέρειας, στον Περιφερειάρχη, στους βουλευτές του Νομού, στους δημάρχους και στις ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας.
Έγραφα στην επιστολή, εν περιλήψει, ότι:
  1. Το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου θα διαθέσει 120.000 ευρώ για τον μερικό καθαρισμό των λιμένων του Λουτρακίου και της Σκοπέλου) (έπρεπε ήδη να έχει γίνει, αλλά ο ανάδοχος πήρε παράταση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων μέχρι τέλος του έτους!).
  2. Το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου θα διαθέσει επίσης 100.000 ευρώ για την επισκευή της βλάβη του λιμένα της Σκιάθου. Η μελέτη με όλες τις εγκρίσεις έχει σταλεί ήδη στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, που θα συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης και θα κάνει τον διαγωνισμό.
  3. Το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου δεν μπορεί να διαθέσει τίποτα για την επισκευή στο λιμάνι του Αγνώντα (κλικ)  και για τον καθαρισμό του υπολοίπου της λιμενολεκάνης Σκοπέλου και Σκιάθου, γι΄αυτό και έστειλα την ενημερωτική επιστολή, ζητώντας παράλληλα από οποιονδήποτε βοήθεια για την εξασφάλιση των χρημάτων.
Ο Κώστας Καρτάλης ανταποκρινόμενος στην επιστολή μου, έκλεισε ραντεβού με τους Γ.Γ. του υπουργείου Ναυτιλίας.
Στον κ. Αθ. Πάλλη, υπεύθυνο λιμενικών υποδομών, είπαμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να επισκευασθεί το λιμάνι του Αγνώντα και ότι το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου δεν έχει τέτοια έσοδα για να κάνει αυτές τις εργασίες. Επίσης τονίσαμε ότι η Σκόπελος κινδυνεύει να μείνει το καλοκαίρι χωρίς πλοίο από Άγιο Κωνσταντίνο, γιατί η Hellenic SeaWays (κλικ) δεν έχει άλλο πλοίο εκτός από το «Εξπρές Πήγασος», το οποίο δεν μπορεί να προσεγγίσει ούτε τη Σκόπελο, ούτε τον Αγνώντα αν δεν επισκευασθεί.
Ο Γ.Γ. έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει.
Στον κ. Νίκο Λίτινα, υπεύθυνο Θαλασσίων Συγκοινωνιών, είπαμε για την διακοπή, ύστερα από 35 χρόνια, των δρομολογίων προς Άγιο Κωνσταντίνο, ο οποίος μας απάντησε ότι η γραμμή ειναι ελευθερη, άρα η εταιρεία έχει το δικαίωμα, αν την κρίνει ασύμφορη, να μην εκτελεί δρομολόγια. Μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει παρέμβαση προς την Hellenic SeaWays.»
Υ.Γ.: Η εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» θα στείλει τις δηλώσεις του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, γραπτώς σε όλους τους αιρετούς των Σποράδων και θα περιμένει τις απαντήσεις τους.

2 σχόλια:

  1. Δραστήριος ο Πρόεδρος μας,αλλά νομίζω οτι η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων θα έπρεπε να ελεχθεί γιατί ένα επείγον έργο όπως αυτό της εκβάθυνσης των λιμανιών που έπρεπε να τελειώσει σε ένα μήνα, έδωσε παράταση μέχρι τέλους του έτους. Είμαι βέβαιη ότι ούτε αυτή η ημερομηνία θα τηρηθεί και θα πάμε και σε δεύτερη παράταση. Εργολαβικά μήπως κόλπα με την ανοχή των υπηρεσιακών παραγόντων; Βάλτους χοντρό χέρι Πάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το λιμενικο ταμειο δεν μπορει να κανει κατι για την χαλασμενη μηχανη του λιμενικου σκαφους η οποια παραμενει χαλασμενη εδω και κατι μηνες?Χθες υπηρξε επειγον περιστατικο και οι ανθρωποι αναγκαστηκαν να καλεσουν απο τη Σκιαθο σκαφος για να τους παει στον Πλατανια.
    Τι χαλια ειναι αυτα ?για μια ακομη φορα ειμαστε στο ελεος του Κυριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.