Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Κάτι πρέπει να γίνει...

Τα χάλια του έχει ο πλακόστρωτος δρόμος που ξεκινάει από την πλατεία Δελήτσικου (Πλάτανος) και καταλήγει στα γραφεία της ΔΕΗ Σκοπέλου και τον περιφερειακό. Το πρόβλημα βέβαια είναι χρόνιο, αφού κάθε φόρα φτιάχνεται πρόχειρα, όμως αυτή την στιγμή είναι χειρότερο παρά ποτέ.
Πολλές δεκάδες επικίνδυνες λακκούβες σε μήκος δρόμου 400 μόλις μέτρων. Πολλά τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια που έχουν υποστεί ζημιές, ενώ διαρκής είναι ο κίνδυνος για κάποιο σοβαρό ατύχημα. Θύματα της κατάστασης και πολλοί πεζοί που αν δεν πέσουν ή στραμπουλήξουν κάποιο πόδι, οπωσδήποτε θα σκοντάψουν.
Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα ΑΜΕΣΑ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

21 σχόλια:

  1. ΚΟΡΟ΅Ι΅ΔΟ (απο ιδεολογια)8 Οκτωβρίου 2011 στις 8:41 μ.μ.

    Θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος γνωριζει να μου απαντησει, για την αποφαση που πηρε το Δημοτικο Συμβουλιο στην προσφατη συνεδριαση του, στο θεμα που αφορουσε αιτημα επιχειρηματια ο οποιος ειχε την εκμεταλευση ομπρελοκαθισματων, για μειωση του ενοικιου το οποιο ειχε προσφερει μονος του σε δημοπρασια που ειχε διενεργησει ο Δημος Σκοπελου, και απ' οτι εμαθα μειωθηκε κατα 20%.
    Τωρα θα μου πειτε που κολανε ολα αυτα με το πιο πανω θεμα.
    Απλα θελω να πω πως αν ο δημος φροντισει να εισπραξει αυτα που του ωφειλουν απο πλατειες, παραλιες, και αλλες ωφειλες τις οποιες εχει αφησει να 'παγωσουν' ειτε επειδη αυτοι που τα χρωστανε ειναι 'δικοι μας' ειτε επειδη ο κυριος Δημαρχος (και το λεω με καθε σεβασμο στο πρωσωπο του) δεν εχει την βουληση, ειτε δεν θελει να ασχοληθει και να συγκρουστει με κανεναν, τοτε ολες αυτες οι μικρες καθημερινες δυσκολιες που προκυπτουν ειμαι σιγουρος πως θα ηταν αντιμετωπισιμες και δεν θα χρειαζοταν καν η δημοσιοποιηση τους.
    Θα ηθελα ακομη να ρωτησω ολους αυτους που πηραν αυτη την αποφαση (αν την πηραν) το εξης:
    αν ο Δημος δεχετε και χαριζει τα ωφειλομενα τα οποια ο καθε συμμετεχων σε δημοπρασιες υποσχετε να δωσει σ' αυτον χωρις καμια πιεση και επειτα απο σκεψη η οποια φυσικα περιελαμβανε το καθε ρισκο που θα μπορουσε να περιεχει αυτη του η κινηση, τοτε σε εμενα που με αναγκαζει να του καταβαλω τις ωφειλες μου χωρις να του τις εχω υποσχεθει πρωσωπικα με υπογραφες και εγγυητες (δημοτικα τελη) τι πρεπει να κανει;
    Φυσικα και δεν θελω να μην πληρωνω εγω αυτα που μου αντιστοιχουν, απλα ζητω και μαλιστα θα μπορουσα να πω πως ΑΠΑΙΤΩ να πληρωσουμε ολοι αυτο που μας αναλογει χωρις καμια διακριση, και τοτε ειμαι σιγουρος πως δεν θα αναφερουμε ξανα τετοια προβληματα.


    Υ.Γ. Κυριε Δημαρχε αν πραγματικα υσχειει κατι τετοιο σας παρακαλω θερμα να το σκεφτειτε αλλη μια φορα πριν εκδοσετε την τελικη σας αποφαση.
    Σας το ζηταω με καθε σεβασμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΑΔΕΣ.... ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΕΝΙΡ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΞΩ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΙΜΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα είναι πολύ απλό πέντε κιλά τσιμέντο και πέντε πλάκες που λέει ο λόγος και ο Παντελής, ο Τάκης, ο Μάκης,ο Αδαμάντιος και οι λοιποί που φέρνουν βόλτες, ανευ ουσίας και περιεχομένου, και το θέμα θα είχε λυθεί.
    Το πράγμα έχει στενέψει, οι συνεργάτες κάθε δημάρχου ας βγούν στους δρόμους.Ο Δήμαρχος είναι για τα μεγάλα και όχι για τα μικρά και όποιοι δεν είναι άξιοι ας παραιτηθούν. Υπάρχουν πολλοί αξιώτεροι μετά απ΄αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να φτιαχτούν και να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων μέσα στον ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ οικισμό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις μαθηματικά για να μπορείς να δώσεις απλές και εύκολες ανέξοδες λύσεις.Προτείνω το εξής: Μπορεί κάλλιστα ο Δήμαρχος να έρθει σε συννενόηση με τη Δ.Ε.Υ.Α Σκοπέλου και να δανιστεί για 2 μέρες, γιατί δεν χρειάζεται παραπάνω αυτή η δουλειά, τον Πετράκη για εργάτη και τον Δημήτρη τον Θωμά για μάστορα και να επιδιορθώσουν τις λακκούβες του συγκεκριμένου δρόμου σχεδόν ανέξοδα, πληρόνωντας μόνο λίγο τσιμέντο και 50 ευρώ για πλάκες. Απλά πράγματα. Αλλά η ανικανότητα φαίνεται στην καθημερηνότητα. Αυτό το παρέθεσα γιατί μπορεί να ισχυρισθούν πως δεν υπάρχουν χρήματα για τις επιδιορθώσεις. Και κάτι άλλο, Ο Δήμαρχος είναι και για τα μικρά και για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου.Και να κάνω και μία πρόταση ακόμα.Γνωρίζω οτι υπάρχει εργολαβία του Ε.Ο.Τ. για ανακατασκευή καλντεριμιών ανά τη Σκόπελο. Αυτό που θα πω δεν γνωρίζω αν είναι εφικτό, αλλά διερευνίστε το. Μπορεί να έρθει σε συννενόηση ο Δήμαρχος με την επιβλέπουσα υπηρεσία του Ε.Ο.Τ. και αν είναι εφικτό να αποσπάσει από τη συγκεκριμένη εργολαβία κάποιες χιλιάδες ευρώ π.χ. 50-100 χιλ.και να τις επενδύσει σε τέτοιου είδους επισκευές και να γίνει σοβαρή δουλειά από την αρχή. Εννοώ ριζική ανακατασκευή αυτών των δρόμων ώστε να μπορούν να δέχονται και φορτία χωρίς να χαλούν ποτέ.Και αυτό γιατί σήμερα είναι πολύ δύσκολη η εξεύρεση χρημάτων για τέτοια έργα.Καλή είναι η ανακατασκευή των καλντεριμιών, θα αναδείξει περιοχές που έχουν αδικηθεί αλλά μερικά απ' αυτά είναι στο πουθενά. Ίσως πρέπει να δείτε σοβαρότερα αυτές τις σκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οπως λεει και ο 9.44, να απαγορευτει η κυκλοφορια οχηματων στον οικισμο. Αυτοκινητα, μηχανακια, φορτηγα (!!!) και λοιπα τροχοφορα κανουν τη ζημια. Ασε τον κινδυνο που ελλοχευει για τους πεζους και τα μικρα παιδια ιδιαιτερα. Μας βλεπουν οι τουριστες το καλοκαιρι και γελανε. Ελληνες και μη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν χρειαζεται να απαγορευτει η κυκλοφορια για να μην χαλασει ο δρομος και η πλακες αυτο που εγραψε ο κυριος 9.44 ειναι απο τα πιο γελοια που εχω ακουσει!Απλα πρεπει να απαγορευτει η ενασχοληση με τα κοινα, ανθρωπων που ειναι απλοι παρατηρητες στην παρακμη της Σκοπελου συνχαρητηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ!!!! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ,,ΤΕΝ,, ΚΑΙ ΤΟΥ ,,φιλου του ΤΙΓΡΗ,, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ,,ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ,, ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΠΛΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ (ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ) ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συζητάμε για τις λακούβες τον μήνα Οκτώβριο. Ενώ έπρεπε να είχαμε λάβει μέριμνα πριν από την τουριστική σεζόν. Τι υποκρισία...!Να μας λένε οτι πασχίζουν για καλλίτερη τουριστική κίνηση και από την άλλη να έχουν οι δρόμοι του νησιού αυτά τα χάλια. Θα μπορούσαν τον Ιούνιο να κλεισουν τις λακούβες έστω και πρόχειρα, εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν,ώστε να μην γινόμαστε ρόμπες και ρεντίκολα στα μάτια των τουριστών μας. Θυμηθείτε οτι και ο προηγούμενος δήμαρχος είχε φροντίσει τουλάχιστον έστω και προσωρινά για την τουριστική σεζόν, να επιδιορθώσει αυτές τις τρύπες,για να νην γίνουμε ξεφτίλα στους ξένους. Για ψάξτε ρε παιδιά, υπάρχει κανένας από τη Δημαρχία ή την έχουν κοπανίσει; Ελάτε, σε ένα χρόνο θα έρθετε να μας ξαναπείτε πόσο χρήσιμοι ήσασταν για το νησί μας! Και τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. S.O.S ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΑΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΟΝΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,, Κ Ρ Ι Μ Α ,, ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΑΞΑΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΩΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ Η ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΠΛΑΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΒΛΟΓΚ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!!! ΠΩ ΠΩ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ (ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΩ ΠΟΤΕ.....) ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΙΚΙ ΣΑΠΕΡΑ ΣΤ ΠΑΛΙΑ ΛΕΚΤΡΙΚΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ... ΑΠ ΤΟΥ ΜΟΛΟΥ ΜΕΧΡΙ.......ΚΑΤΑΛΑΒΙΣ ΕΙΣΙ ΑΠ ΞΕΡΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΛΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΙΟΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΡΩΤΟΥΣΕ ΑΝ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΕΙ ή ΑΝ ΒΡΩΜΑΕΙ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επιτελους ας γινει κατι.. Η χρονομετρημενη διαδρομη Πλατανος-Περιφεριακος γινεται πολυ δυσκολη.. Τα αμορτισερ μετα τα 70 klm/h καταπονουντε πολυ στις λακουβες. Η σουζα εχει γινει επικυνδινη. Οι πεζοι για να αποφυγουν τις λακουβες αναγκαζοντε να κινουντε σε ζιγκ ζαγκ αποτελοντας μεγα κινδυνο για τα διερχομενα οχηματα. Φτανει πια. Να τοποθετηθει τωρα ηλεκτρονικο χρονομετρο στο υψος της ΔΕΗ να βλεπουμε τι κανουμε.Και να ρθουν και αλλοι τουριστες να μας καμαρωνουν ετσι γρηγοροι που ειμαστε.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. όπως πολυ σωστά μίλησε κάποιος μπορει να φτιαχτεί οδρόμος με κάποιους υπάλληλους του δήμου, χωρις περαιτέρω έξοδα. Αλλά δεν αρκει μόνο αυτό , πρεπει και εμείς να μην είμαστε γαιδούρια. Δίοτι ενω βλέπουμε ότι οι πλάκες εχουν μόλις περαστεί, αντι να παρεκλίνουμε λίγο την πορεία μας ,προτιμάμε να περάσουμε απο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @10 Οκτωβρίου 2011 9:11 μ.μ.
    Καλά τα λέτε τα σοκάκια στον παραδοσιακό οικισμό κατασκευάστηκαν από τους πρoγόνους μας για γαϊδούρια με τέσσερα πόδια και όχι για ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ με δύο πόδια που καβαλάν τροχοφόρα με δύο και τέσσερις ρόδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. παλια μου γνωση να σε ειχα πρωτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς τον 11-10-2011-9.17π.μ εχω δει καθαροαιμα αλογα της οικονικης πραγματικοτητας να γινονται γαιδουρια της αληθινης πραγματικοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το καλό είναι ότι αυτός ο δρόμος οδηγεί κατευθείαν στο Κέντρο Υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 12 Οκτωβρίου 1:00 π.μ.:
    Πολλά like!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.