Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Γέννησε στην Αλόννησο, χρεώθηκε στο Βόλο

Μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας μια αλλοδαπή γυναίκα έφθασε στο περιφερειακό ιατρείο της Αλοννήσου με ωδίνες τοκετού. Όπως μας πληροφορεί φίλος από την Αλόννησο «η γυναίκα επειδή είναι αλλοδαπή, όταν την έπιασαν οι πόνοι δεν είχε το θάρρος, δεν αποφάσιζε, να ειδοποιήσει το ιατρείο και νομίζοντας ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά περίμενε να ξημερώσει για να ταξιδέψει στο Βόλο ώστε να επισκεφθεί τον γυναικολόγο της. Το μωρό όμως φαίνεται βιαζόταν να...
έρθει στον κόσμο, η ώρα του τοκετού είχε φθάσει και γι΄αυτό ειδοποιείται ο γιατρός Γιώργος Αθανασίου, ο οποίος διαπιστώνει ότι το ευτυχές γεγονός δεν θα αργήσει. Ο γιατρός της Αλοννήσου υπερβαίνοντας εαυτόν, παρά τις ελλείψεις και την απουσία μέσων, αποφασίζει να ξεγεννήσει τη γυναίκα, η οποία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκιι».
Να σημειώσουμε ότι το Π.Π.Ι. Αλοννήσου δεν διαθέτει μαία.
Το ανεξήγητο
Η γυναίκα αν και γέννησε σε ένα δωμάτιο του Ιατρείου της Αλοννήσου, χωρίς μέσα και ειδικευμένο προσωπικό, με μόνο εφόδιο το «θάρρος – θράσος» του γιατρού Γιώργου Αθανασίου, το νοσοκομείου του Βόλου την χρέωσε και πλήρωσε 919 ευρώ(!). Στην απόδειξη αναφέρεται ως αιτιολογία «κολπικός τοκετός». Γνωρίζοντας ότι όλες οι εξετάσεις – επεμβάσεις στο Π.Π.Ι. Αλοννήσου δεν χρεώνονται λόγω του ότι δεν υπάρχει γραμματειακή υποστήριξη, απορούμε πως προκύπτει το ποσόν αυτό. Όπως μας πληροφορούν η γυναίκα πήγε την άλλη μέρα στο Βόλο «με το μωρό στο χέρι» για εξετάσεις ρουτίνας.

3 σχόλια:

  1. αλλη μια αποδειξη του σαπιου συστηματος υγειας που εχουμε...
    Ευχομαι στην οικογενεια να τους ζησει το παιδακι να ειναι γερο και δυνατο και τελος καλο ολα καλα...
    Κι εγω εζησα κατι αναλογο στο Κ.Υ Σκοπελου πριν απο εναμιση χρονο αλλα ευτυχως διακομιστηκα εγκαιρως στο Βολο.
    Οσο για τα μεσα που διαθετει το Κ.Υ και την εμπειρια του προσωπικου...ασχολιαστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aνάλγητο σύστημα... Και σε σταύλο να γεννήσεις αυτή θα σε χρεώσουν... Για το καλό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι στην οικογένεια να τους ζήσει το μωράκι και να είναι καλά μητέρα και παιδί.
    Θερμά συγχαρητήρια στον ΓΙΑΤΡΟ Αθανασίου, ευτυχώς που ακόμη υπάρχουν τέτοιοι επιστήμονες και κατοικούνται τα νησιά μας.
    Ας κράτήσουμε τα καλά, που είναι η γέννηση ενός παιδιού και η ανθρωπιά ενός επιστήμονα σε τόσο δύσκολες συνθήκες ,και οχι τα παράλογα για μια ακόμη φορά του ελληνικού δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.