Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Το καλντερίμι γίνεται χείμαρρος

Μία μόνιμη λύση ώστε να μην μετατρέπεται το λιθόστρωτο μονοπάτι σε χείμαρρο όταν βρέχει, ζητούν 5-6 οικογένειες που ζουν στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος στη Σκόπελο.
«Το καλντερίμι μας αρέσει και πρέπει να διατηρηθεί ως έχει. Όμως υπάρχουν οικογένειες εδώ που πρέπει να εξυπηρετηθούν. Θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στα σπίτια μας και αυτό όταν βρέχει είναι αδύνατον. Ο εργολάβος επικάλυψε τις πλάκες με άμμο και με την πρώτη βροχή δημιουργήθηκαν χαντάκια. Ζητούμε μία μόνιμη λύση για τα όμβρια ύδατα, που δεν θα επηρεάσει τη φυσιογνωμία του τόπου...» μας είπαν κάτοικοι της περιοχής.
Γι΄αυτό το θέμα ζητήσαμε την γνώμη του Δημάρχου Σκοπέλου Γιώργου Μιχελή ο οποίος μας είπε:
«Ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Υπάρχει μία διαβούλευση του ΕΟΤ με την εφορεία αρχαιοτήτων για την τελική διευθέτηση... Περιμένουμε να υπάρξει μία συνεννόηση των δύο υπηρεσιών και μέχρι τότε δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο παίρνει εντολές από τον ΕΟΤ και ο ΕΟΤ έχει μπλοκαριστεί από την εφορεία αρχαιοτήτων, έτσι λοιπόν σταμάτησαν οι εργασίες μέχρι να συμφωνήσουν τι τελικά και πως θα γίνει...»

6 σχόλια:

  1. Την διαρροή που έτρεχε μέρες έξω απο την εκκλησία( απο την προηγούμενη Παρασκευή) την φτιάξανε?
    Επίσης επισημαίνω πως το καλντερίμι έγινε έτσι χάλια απο προηγούμενα έργα της ΔΕΥΑΣ όταν περάσανε σωλήνα (χωρίς καμία άδεια απο αρχαιολογία απ'όσο γνωρίζω) και δεν κλείσανε όπως έπρεπε το όρυγμα. και δεν μιλάω φυσικά να το ξαναστρώσουνε με πλάκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μπετουδάκι μου φαίνεται πως θα πάει και αυτό καλντερίμι, προς χαρά ορισμένων της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ/η
    το καλντερίμι προστατεύεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πιστεύω ότι θα προστατευθεί και από την δημοτική αρχή και τους κατοίκους του νησιού αν χρειαστεί. Όπως φυσικά, πρέπει να προστατευθούν και όλα τα καλντερίμια και μονοπάτια της Σκοπέλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ .....

    ΤΟ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙ ΕΓΙΝΕ ΧΑΛΙΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ (χωρίς καμία άδεια απο αρχαιολογία}ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΠΙΕΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν γίνανε τα έργα το μονοπάτι δεν ήταν ενταγμένο πουθενά και έτσι δεν χρειαζόταν άδεια απο αρμόδια υπηρεσία. Έπειτα απο την εξαιρετική δουλειά που έκανε η ΔΕΥΑΣ, ευαισθητοποιήθηκαν ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής (δυο οικογένειες), φοβούμενοι για το τι θα μπορούσε να επακολουθήσει και με δικά τους έξοδα και προσπάθειες κατόρθωσαν να το εντάξουν στην αρμοδιότητα της αρχαιολογίας ως έπρεπε εδώ και χρόνια.

    Άλλα όμορφα μονοπάτια(όπως στο Αλούπι)δεν κατάφεραν να γλιτώσουν απο την μανία του τσιμέντου και της καταστροφής.

    ο πρώτος ανώνυμος ..14 Οκτωβρίου 2011 5:45 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΔΟΥΛΙΔΗ, ΧΑΝΑ, ΖΕΡΒΑ, ΠΡΟΒΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.